Uutisia ja ajankohtaista Paimion seurakunnassa

Rippikoulut kesällä 2020

11.6.2020 09.47

Koronavirusepidemia on pakottanut seurakunnan muuttamaan suunnitelmia rippikoulujen toteutumisesta kesällä 2020.

Paimion seurakunta on joutunut poikkeuksellisen tilanteen eteen Koronavirusepidemian pakottaessa toimimaan tavalla, jota kukaan ei osannut rippikoulujen alkaessa viime syksynä ennakoida. Rippikoulu on kuitenkin seurakunnan ydintyötä sekä osa seurakunnan lakisääteistä toimintaa.
Tällä hetkellä kesän rippikoulut ovat leiripäivien osalta osittain muuttaneet paikkaansa.

Tämän hetken (11.6.2020) tietojen ja ohjeistusten mukaan rippikoulut toteutetaan siten, että osa rippikouluopetuksesta toteutetaan päiväleireinä ja osa lyhennettynä leirijaksona.

Rippikoulujen ajankohdat

Rantala 1:n päiväopetus on entisellä paikallaan, mutta leirijakso on siirretty elokuulle, samoin konfirmaatiopäivä on siirtynyt pidettäväksi sunnuntaina 9.8. Sauvon kirkkoon.

Rantala 2:n päiväopetus on myös entisellä paikallaan, mutta leirijakso siirtyy pidettäväksi juhannuksen jälkeen, samoin konfirmaatiopäivä siirtyy sunnuntaihin 5.7. Paimion kirkkoon.

Rantala 3, 4, ja 5 toteutuvat päiväopetuksen sekä leirijakson osalta suurin piirtein suunnitellusti. näissä leireissä konfirmaatiopäivät olisivat alkuperäisen suunnitelman mukaiset: Rantala 3. sunnuntaina 12.7., Rantala 4 sunnuntaina 19.7. sekä Rantala 5 sunnuntaina 26.7. Kaikkien Rantalan rippikoulujen leirijaksot toteutetaan päiväleireinä, elleivät tällä hetkellä tiedossa olevat ohjeistukset muutu.

Päivärippikoulu toteutuu suunnitelmien mukaan. Konfirmaatiopäivä siirtyy pidettäväksi myöhemmin.

Tilanne voi muuttua - seuraa tiedotusta

Paimion seurakunta seuraa yleisesti annettavia ohjeita ja määräyksiä. Seurakunta toivoo, että tilanne kääntyy paremmaksi ja leirit voidaan toteuttaa edellä mainittujen suunnitelmien mukaisesti niin, että lähipäiviä olisi kolme ja leiripäiviä neljä. Seurakunta informoi rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan heti, kun Aluehallintovirasto on antanut päivitetyt ohjeet, miten leirejä on mahdollista järjestää turvallisesti.

Avi antaa leiritoimintaan liittyvät ohjeet tämän hetken tietojen mukaan toukokuun lopulla. Koulut ja varhaiskasvatuksen asiat työllistävät nyt Avia, leiritoimintaa linjataan vasta sen ruuhkan jälkeen. Seurakunta kokee tärkeäksi tiedottaa rippikoululaisille, että rippikoulut toteutuvat, mutta toteutustapa voi vielä muuttua viranomaisten ohjeiden perusteella.

Rippikoulujen päivät kootusti leireittäin

Sauvopäivä = rippikoulu Sauvon seurakuntatalossa tai Sauvon kirkossa

Paimiopäivä = rippikoulu Wanhalla tai Paimion kirkossa

Leirijakso Rantalassa = normaali rippileiriosuus yöpymisineen

Rantala 1

• ti 2.- to 4.6. Sauvopäivät (3 pv)
  • Leirijakso ma 3. - to 6.8. Rantalan leirikeskuksessa (4pv)
  • Konfirmaatio sunnuntaina 9.8. klo 10 Sauvon kirkossa

Rantala 2

• ke 10. - pe 12.6. Paimiopäivät (3 pv)
  • Leirijakso ma 29.6. - to 2.7. Rantalan leirikeskuksessa (4pv)
  • Konfirmaatio sunnuntaina 5.7. klo 10 Paimion kirkossa

Rantala3

• Pe 3.7. Paimiopäivä (1 pv)
  • Leirijakso su 5. - ke 8.7. Rantalan leirikeskuksessa (4 pv)
  • To 9. -pe 10.7. Paimiopäivä (2 pv)
  • Konfirmaatio sunnuntaina 12.7. Paimion kirkossa

Rantala 4

• pe 10.7. Paimiopäivä (1 pv)
  • Leirijakso su 12. - ke 15.7. leirijakso (4 pv)
  • Paimio päivät 16.-17.7 (2 pv)
  • Konfirmaatio sunnuntaina 19.7. klo 10 Paimion kirkossa

Rantala 5

• To 16.7. Sauvopäivä (1 pv)
  • Pe 17.7. Paimiopäivä (1 pv)
  • Leirijakso la 18.-ti 21.7. (4 pv)
  • Ke 22.7. Paimiopäivä (1 pv)
  • Konfirmaatio sunnuntaina 26.7. klo 10 Paimion kirkossa

Päivärippikoulu

Päivärippikoulun aikataulu illmoitettu osallistujille. Konfirmaatio on sunnuntaina 28.6. klo 10 Paimion kirkossa. Lisätietoja päivärippikoulusta antaa pastori Päivi Nurmi, puh. 050 4087 857

Lisätietoja antavat

• Rita Smolander, puh. 044 0660 921, sähköposti rita.smolander(at)evl.i
  • Hannu Nurmi, puh. 050 3428 095, sähköposti hannu.nurmi@evl.fi

Yllä luetellut ajat perustuvat tämän hetkisiin ohjeistuksiin ja määräyksiin. Tilanne voi muuttua pikaisestikin.