Kehitysvammaistyö - jokainen on kutsuttu!

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä tekee diakoniatyöntekijä Saara Kerola. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Papin virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen virka, ja tehtävässä toimii Pertti Arola.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää...
Ollaan siis yhteyksissä!

 

Tulevia tapahtumia

Nuorten integraatioleiri Paimion Rantalassa 28.2. - 1.3. Leiri tarkoitettu ensisijaisesti viime vuoden rippikoululaisille. Varapaikkoja voivat kysellä myös vanhemmat nuoret - ota yhteys Perttiin! Leiri järjestetään yhteistyössä Turun Martinseurakunnan nuorisotyön kanssa.  

Nousiaisten rovastikunnan kehitysvammaisten kirkkopyhä Kalannin kirkossa su 15.3. klo 10. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntakodilla. Imoittautumiset 6.3. mennessä Pertille tai Kalannin seurakuntaan Maarit Eresmaalle.

Maakunnalliset kehitysvammaisten kinkerit Turun Henrikinkirkolla ma 30.3. klo 17. Ohjelmaosuus klo 18-19. Tarkemmat ilmoittautumistiedot tulossa.

Kirkko Kaikille -messu Paimion kirkossa su 19.4. klo 10.