Kehitysvammaistyö - jokainen on kutsuttu!

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä tekee diakoniatyöntekijä Saara Kerola. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Papin virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen virka, ja tehtävässä toimii Pertti Arola.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää...
Ollaan siis yhteyksissä!

 

Tulevia tapahtumia

Maata Näkyvissä -festarien konsertti pe 15.11. klo 18-20.45 Gatorade Centerissä Turussa. Lipun hinta 10,- kun ilmoittaudut Pertille 31.10. mennessä. Ilmoita samalla mahdollisesta avustajan tulosta tai avustajan tarpeesta.

Kehitysvammaistyön päivä seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille ke 20.11. klo 9-15 Paimiossa KTO:n Kabinetissa, Naskarlanraitti 3. Ilmoittautuminen Pertille 13.11. mennessä.

Kirkko kaikille -messu su 24.11. klo 10 Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa.