Joulukirkot Paimiossa ja Sauvossa

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle. Keskelle vuoden pimeintä aikaa tulee juhla, jossa pimeyteen syttyvä valo sytyttää toivon.

Tällä sivulla on tiedot Paimion seurakunnan joulukirkoista kootusti.

Tervetuloa joulukirkkoihin!

Jouluaatto

Jouluaattona ollaan odotuksen täyttymisen ja profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton jumalanpalveluksen aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta. Siksi jouluaaton jumalanpalveluksissa luetaan muiden tekstien lisäksi aina jouluun liittyviä profetioita eli ennustuksia.

• Tiistaina 24.12. kaikille avoin perheiden jouluaaton hartaus klo 14 Paimion kirkossa.
    Päivi Nurmi, Armi Laakso, tekstinlukija Jaana Paasonen.
  • Tiistaina 24.12.  jouluaaton sanajumalanpalvelus klo 15 Sauvon kirkossa.
    Kalle Elonheimo, Eeva Moilanen.
  • Tiistaina 24.12. jouluaaton hartaus klo 16 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38).
    Vesa Tuominen, Petri Kopponen,

Jouluyö

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: "Tänään on teille syntynyt Vapahtaja." Jouluyön messu eli enkelten messu on monessa kristillisessä kirkossa joulunvieton päätapahtuma.

• Tiistaina 24.12. jouluyön hartaus klo 22 Paimion kirkossa.
    Vesa Tuominen, Armi ja Arto Laakso.

Jouluaamu

Jouluaamun jumalanpalveluksessa  eli paimenten messussa seurataan paimenten matkaa Betlehemiin katsomaan syntynyttä Jeesus-lasta.

• Keskiviikkona 25.12. jouluaamun sanajumalanpalvelus klo 8 Paimion kirkossa.
    Risto Kantonen, Eeva Moilanen, tekstinlukija Arimo Lähdeniitty.
  • Keskiviikkona 25.12. jouluaamun messu klo 10 Sauvon kirkossa.
    Risto Kantonen, Eeva Moilanen.

Tapaninpäivä

Toinen joulupäivä 26.12. on ensimmäisen marttyyrin, Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä.

• Torstaina 26.12. tapaninpäivän Kauneimmat joululaulut-messu klo 18 Karunan kirkossa.
    Mika Ahtola, Petri Kopponen.

Loppiainen

Loppiaisena siirrytään joulunpyhistä arkeen. Loppiainen on kristittyjen vanhimpia juhlia, jopa joulua vanhempi. Loppiaisen evankeliumiteksti kertoo kaukaa itäisiltä maista vaeltaneista viisaista ja arvostetuista tietäjistä, jotka tulivat katsomaan Jeesus-lasta. He toivat mukanaan kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. Jeesus itse oli syntynyt köyhänä matkalaisena tallissa, mutta hän sai kalliita lahjoja. Jeesusta tulivat tervehtimään niin köyhät ja oppimattomat paimenet kuin tietäjät tai kuninkaat vierailta mailta. Kristus on valo kaikille maailman kansoille ja kaikenlaisille ihmisille.

• Maanantaina 6.1. loppiaisen perhemessu klo 16 Sauvon kirkossa.
    Kalle Elonheimo, Eeva Moilanen. Messussa on normaalin kolehdin lisäksi lelukolehti. Lapsi voi tuoda kirkkoon lelun, jonka haluaa lahjoittaa toiselle lapselle.

Seimiasetelma Paimion kirkossa.