Tervetuloa rippikouluun!


 Kun sinut kastettiin, sinulle luvattiin, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi varrella. Rippikoulu on osa seurakunnan antamaa kasteopetusta. Samalla rippikoulu on hyvä mahdollisuus pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Rippikoulu kestää kaikkiaan noin puoli vuotta. Syksyn ja kevään aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja erilaisiin teemapäiviin sekä kokoonnutaan joitakin kertoja oman ryhmän kanssa. Rippikoulun leirijakso (päivärippikoulussa päiväleiri) sijoittuu yleensä kesään. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon.

 

Linkki: Päivitys kesän 2020 rippikouluihin

Riparilla...

  • Pohdiskelemme syntyjä syviä (aiheina mm. luomakunta, Jumala, ihmissuhteet, elämänarvot, rakkaus...)
  • Opimme lisää kristillisestä uskosta
  • Osallistumme jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle
  • Tutustumme toisiimme, leikimme ja laulamme
  • Kokoonnumme leirijumalanpalveluksiin, mediksiin, iltahartauksiin, raamiksiin...
  • Voit myös uida (kesäleirillä) ja lasketella (lasketteluriparilla)
  •  ...  ja kaikki huipentuu KONFIRMAATIOON!

Milloin rippikouluun?

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Vuoden 2020 rippikouluun ilmoittautuvat siis nyt vuonna 2005 syntyneet nuoret. Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana.  Voit kysellä kasteesta lisää oman rippikoulusi papilta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään rippikoululaisen elämäntilanteen ja toiveiden mukaan.  Mikäli olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai johonkin Paimion seurakunnan papeista.

Rippikoululaisia ulkona leikkimässä riparileikkiä.