Tervetuloa rippikouluun!


Kun sinut kastettiin, sinulle luvattiin, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi varrella. Rippikoulu on osa seurakunnan antamaa kasteopetusta. Samalla rippikoulu on hyvä mahdollisuus pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Rippikoulu kestää kaikkiaan noin puoli vuotta. Syksyn ja kevään aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja erilaisiin teemapäiviin sekä kokoonnutaan joitakin kertoja oman ryhmän kanssa - näistä tutustumisista kerätään merkinnät rippikoulupassiin, jonka saat aloitustapaamisessa tai kirkkoherran virastosta.

Mikäli nuori käy rippikoulun muualla kuin Paimion seurakunnassa, tulee seurakuntaan tutustumisjakso (riparipassin merkinnät) kuitenkin käydä omassa seurakunnassa. Nuori voi itsenäisesti valita ripariryhmän, jonka kanssa suorittaa tutustumisjakson. 

Rippikoulun leirijakso (kaupunkirippikoulussa päiväleiri) sijoittuu yleensä kesään. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon.

 

Vuoden 2024 rippikoulut näet tästä. Ilmoittautuminen päättynyt.

Riparilla...

  • Pohdiskelemme syntyjä syviä (aiheina mm. luomakunta, Jumala, ihmissuhteet, elämänarvot, rakkaus...)
  • Opimme lisää kristillisestä uskosta
  • Osallistumme jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle
  • Tutustumme toisiimme, leikimme ja laulamme
  • Kokoonnumme leirijumalanpalveluksiin, mediksiin, iltahartauksiin, raamiksiin...
  • Voit myös uida (kesäleirillä) 
  •  ...  ja kaikki huipentuu KONFIRMAATIOONLinkki avautuu uudessa välilehdessä!

Milloin rippikouluun?

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Vuoden 2023 rippikouluun ilmoittautuvat siis nyt vuonna 2008 syntyneet nuoret. Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana.  Voit kysellä kasteesta lisää oman rippikoulusi papilta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään rippikoululaisen elämäntilanteen ja toiveiden mukaan.  Mikäli olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ota yhteyttä seurakuntatoimistoon tai johonkin Paimion seurakunnan papeista.

Rippikoululaisia ulkona leikkimässä riparileikkiä.