Kehitysvammaisten erityisrippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisrippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia.

Sopivaa rippikoulumuotoa kannattaa miettiä jokaisen nuoren kohdalla erikseen. Jollekin sopii hyvin tuettu osallistuminen oman seurakunnan rippikouluun. Toiselle taas kehitysvammaisten erityisrippikoulu voi tarjota parhaat mahdollisuudet elää todeksi rippikoulun sisältöä. Jokaisella on kuitenkin yhtäläinen oikeus mielekkääseen rippikouluun - riippumatta osaamisestaan ja edellytyksistään.

Ota yhteyttä, niin pohditaan lisää Sinulle tai nuorellesi sopivaa rippikouluvaihtoehtoa! Yleensä rippikoulu konfirmaatiojuhlineen on erityisen suuri kokemus juuri erityisnuorelle ja hänen läheisilleen. Niinpä rippikouluun tosiaan kannattaa osallistua!

Erityisrippikoulut Varsinais-Suomessa 2019

Varsinais-Suomessa järjestetään vuosittain erityisryhmien leiri- ja päivärippikouluvaihtoehtoja. Myös leiririppikouluihin sisältyy muutamia kokoontumisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista ennen leirijaksoa.

Kesäleirin sisältävä rippikoulu lähinnä turkulaisille ja kaarinalaisille

Kesäleirin sisältävä rippikoulu Turun ympäristökuntien nuorille.

Leirijakso 30.7.-3.8. Rantalan leirikeskuksessa Paimiossa. Konfirmaatio la 3.8. klo 13 Paimion kirkossa.

Päivärippikoulu

Rippikouluun sisältyy leiripäiviä Sinapin leirikeskuksessa 18.6., 19.6. ja 20.6. Leiripäivien aikana yöpyminen kotona. Syksyn ja talven aikana on iltakokoontumisia Turussa sekä mahdollisesti viikonloppuleiri.

Konfirmaatio su 9.2.2020 klo 13 Turun Maarian kirkossa.

Ilmoittautuminen rippikouluihin

Ilmoittautuminen tapahtuu yhteydenotolla kehitysvammaistyön pastoriin Pertti Arolaan, puh. 050 570 2656 tai pertti.arola-at-evl.fi.