Perhejuhlat - elämän taitekohtia kannattaa juhlia

Useimmat ihmisen elämään liitttyvät taitekohdat ovat ainutkertaisia. Niinpä niitä kannattaa juhlia, on kyse sitten kasteesta, rpipikoulusta tai vaikkapa syntymäpäivistä.

Seurakunta on mukana niin ilossa kuin surussakin. Kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat kristityn elinkaareen liittyviä kirkollisia toimituksia. Näiden lisäksi pappia tai muuta seurakunnan työntekijää voi pyytää toimittamaan kodin siunaamisen tai rukoushetken elämän juhla- tai taitekohdassa. Seurakunta huomioi myös tiettyjä ikäryhmiä, kun tasavuodet täyttyvät.

Toimituksiin pappi ja/tai kanttori varataan kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta. Katso toimistojen yhteystiedot tästä.

Kirkolliset toimitukset pystytään koronatilanteesta huolimatta järjestämään, mutta normaalista poikkeavasti. Hautaan siunaamiset ja avioliittoon vihkimiset voidaan toteuttaa rajoitetulla osallistujamäärällä osallistujien ottaessa huomioon turvavälit sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian. Osallistujamäärä rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Lukuun ei lasketa mukaan pappia, kanttoria eikä suntiota.

Kasteet toimitetaan toistaiseksi kirkoissa. Kotikasteissa ei voida taata, että turvaväliohjeistukset toteutuvat. Osallistujamäärä rajoitetaan kymmeneen henkilöön. Lukuun ei lasketa mukaan pappia, kanttoria eikä suntiota.

Lisätietoa koronaviruksesta THL:n sivuilta tästä linkistä.