Perhejuhlat - elämän taitekohtia kannattaa juhlia

Useimmat ihmisen elämään liitttyvät taitekohdat ovat ainutkertaisia. Niinpä niitä kannattaa juhlia, on kyse sitten kasteesta, rpipikoulusta tai vaikkapa syntymäpäivistä.

Seurakunta on mukana niin ilossa kuin surussakin. Kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat kristityn elinkaareen liittyviä kirkollisia toimituksia. Näiden lisäksi pappia tai muuta seurakunnan työntekijää voi pyytää toimittamaan kodin siunaamisen tai rukoushetken elämän juhla- tai taitekohdassa. Seurakunta huomioi myös tiettyjä ikäryhmiä, kun tasavuodet täyttyvät.

Toimituksiin pappi ja/tai kanttori varataan kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta. Katso toimistojen yhteystiedot tästä.

Kokoontumisrajoitukset poistuneet 16.6.2021

Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua normaalisti terveysturvallisuus huomioiden. Kirkolliset toimitukset toimitetaan edelleen kirkoissa. Seurakunta suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa.

Kirkoissa on joka toinen penkkirivi poissa käytöstä, sillä Tartuntalain pykälän 58 C mukaisesti asiakkaiden ja osallistujien oleskelu on järjestettävä sillä tavoin väljästi kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Kasteet toimitetaan toistaiseksi kirkoissa. Kotikasteissa ei voida taata, että turvaväliohjeistukset toteutuvat.

Koronaepidemian takia kirkkoherranviraston ja Sauvon seurakuntatoimiston palvelut toistaiseksi vain puhelin- tai sähköpostipalveluna.