Perhejuhlat - elämän taitekohtia kannattaa juhlia

Useimmat ihmisen elämään liitttyvät taitekohdat ovat ainutkertaisia. Niinpä niitä kannattaa juhlia, on kyse sitten kasteesta, rpipikoulusta tai vaikkapa syntymäpäivistä.

Seurakunta on mukana niin ilossa kuin surussakin. Kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat kristityn elinkaareen liittyviä kirkollisia toimituksia. Näiden lisäksi pappia tai muuta seurakunnan työntekijää voi pyytää toimittamaan kodin siunaamisen tai rukoushetken elämän juhla- tai taitekohdassa. Seurakunta huomioi myös tiettyjä ikäryhmiä, kun tasavuodet täyttyvät.

Toimituksiin pappi ja/tai kanttori varataan kirkkoherranvirastosta tai seurakuntatoimistosta. Katso toimistojen yhteystiedot tästä.

Kirkkoherranvirasto ja seurakuntatoimisto perjantaina 10.7. suljettu.

Koronavirusepidemian rauhoituttua kirkollisissa toimituksissa on palattu normaalimpaan suuntaan. Hautaan siunaamiset ja avioliittoon vihkimiset voidaan toteuttaa normaalisti osallistujien ottaessa huomioon turvavälit sekä käsi- ja yskimishygienia.

Kasteet toimitetaan vielä toistaiseksi kirkoissa. Kotikasteissa ei voida taata, että turvaväliohjeistukset toteutuvat.

Toimituksissa osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön.