Erityisen tuen rippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisen tuen rippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia.

Sopivaa rippikoulumuotoa kannattaa miettiä jokaisen nuoren kohdalla erikseen. Jollekin sopii hyvin tuettu osallistuminen oman seurakunnan rippikouluun. Toiselle taas erityisen tuen rippikoulu voi tarjota parhaat mahdollisuudet elää todeksi rippikoulun sisältöä. Jokaisella on kuitenkin yhtäläinen oikeus mielekkääseen rippikouluun - riippumatta osaamisestaan ja edellytyksistään.

Ota yhteyttä, niin pohditaan lisää Sinulle tai nuorellesi sopivaa rippikouluvaihtoehtoa! Yleensä rippikoulu konfirmaatiojuhlineen on erityisen suuri kokemus juuri erityisnuorelle ja hänen läheisilleen. Niinpä rippikouluun tosiaan kannattaa osallistua!

Erityisrippikoulut Varsinais-Suomessa 2024

Varsinais-Suomessa järjestetään vuosittain erityisryhmien leiri- ja päivärippikouluvaihtoehtoja. Myös leiririppikouluihin sisältyy muutamia kokoontumisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista ennen leirijaksoa. 

Vuoden 2025 rippikouluista on tulossa tietoa pikapuoliin. Ilmoittautuminen rippikouluun on loppukesällä ja alkusyksyllä.

Kesäleirin sisältävä rippikoulu lähinnä turkulaisille ja kaarinalaisille

Leirijakso on Turun Sinapissa 3.-7.6.-24. Konfirmaatio on Turun Henrikinkirkossa 8.6. klo 13.

Kesäleirin sisältävä rippikoulu maakunnan muiden kuntien nuorille

Leirijakso on Rantalan leirikeskuksessa Paimiossa 25.-29.6.2024. Konfirmaatio on Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa la 29.6. klo 13. 

Päivärippikoulu

Turun suunnalla alkaa kesällä -24 päivärippikoulu. Rippikouluun sisältyy leiripäivät Sinapin leirikeskuksessa 18.6., 19.6. ja 20.6. sekä iltakokoontumisia syksyllä. Konfirmaatio alustavasti alkuvuonna -25. Vastaavia ryhmiä voidaan tarpeen mukaan suunnitella myös muualle Varsinais-Suomeen.

Ilmoittautuminen rippikouluihin

Ilmoittautuminen tapahtuu yhteydenotolla kehitysvammaistyön pastoriin Pertti Arolaan, puh. 050 570 2656 tai pertti.arola-at-evl.fi.