Tervetuloa rippikouluun!


Kun sinut kastettiin, sinulle luvattiin, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi varrella. Rippikoulu on osa seurakunnan antamaa kasteopetusta. Samalla rippikoulu on hyvä mahdollisuus pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa.

 

Laskettelurippileirin viikon 8 leirijakso peruttu pahentuneen koronatilanteen takia. Leiriläisille ja/tai heidän huoltajilleen on lähetetty viesti sunnuntaina 14.2.
Lisätietoja: Hannu Nurmi, puh. 050 3428 095, hannu.nurmi(at)evl.fi

Rippikoulu kestää kaikkiaan noin puoli vuotta. Syksyn ja kevään aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja erilaisiin teemapäiviin sekä kokoonnutaan joitakin kertoja oman ryhmän kanssa. Rippikoulun leirijakso (päivärippikoulussa päiväleiri) sijoittuu yleensä kesään. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon.

 

Vuoden 2021 rippikouluun ilmoittautuminen

Vuonna 2006 syntyneet Paimion seurakunnan jäsenet ovat saaneet rippikoulukutsukirjeen ja ohjeet ilmoittautumiseen postitse kotiin.


Vuonna 2021 rippikouluja järjestetään yhteensä 7, hiihtolomalla lasketteluleiri Isosyötteellä, kaupunkiripari kesäkuun alussa sekä Rantalan leirikeskuksessa viisi leiriä kesä-heinäkuun aikana.  Ripariryhmät muodostetaan viikon 41 aikana, muutostoiveet ryhmän vaihtamisesta on tehtävä viimeistään  20.10 mennessä. Rippikoulusunnuntai aloittaa vuoden 2021 rippikoulut sunnuntaina 25.10. klo 10.00 Paimion kirkossa.

Vaikka et ole saanut kutsukirjettä, voit siitä huolimatta ilmoittautua rippikouluun. Jos luulet olevasi Paimion seurakunnan jäsen, etkä ole kutsukirjettä saanut, kannattaa olla yhteydessä Paimion kirkkoherranvirastoon.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluun tästä linkistä.

Riparilla...

  • Pohdiskelemme syntyjä syviä (aiheina mm. luomakunta, Jumala, ihmissuhteet, elämänarvot, rakkaus...)
  • Opimme lisää kristillisestä uskosta
  • Osallistumme jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle
  • Tutustumme toisiimme, leikimme ja laulamme
  • Kokoonnumme leirijumalanpalveluksiin, mediksiin, iltahartauksiin, raamiksiin...
  • Voit myös uida (kesäleirillä) ja lasketella (lasketteluriparilla)
  •  ...  ja kaikki huipentuu KONFIRMAATIOONLinkki avautuu uudessa välilehdessä!

Milloin rippikouluun?

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Vuoden 2021 rippikouluun ilmoittautuvat siis nyt vuonna 2006 syntyneet nuoret. Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana.  Voit kysellä kasteesta lisää oman rippikoulusi papilta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään rippikoululaisen elämäntilanteen ja toiveiden mukaan.  Mikäli olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai johonkin Paimion seurakunnan papeista.

Rippikoululaisia ulkona leikkimässä riparileikkiä.