Tervetuloa rippikouluun!

Toteutuneista rippikouluryhmistä olemme ilmoittaneet huoltajan sähköpostiosoitteeseen, jos jostain syystä ette ole saaneet sähköpostia, niin olkaa yhteydessä nuorisotoimistoon. 


Kun sinut kastettiin, sinulle luvattiin, että saat kristillistä kasvatusta elämäsi varrella. Rippikoulu on osa seurakunnan antamaa kasteopetusta. Samalla rippikoulu on hyvä mahdollisuus pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Rippikoulu kestää kaikkiaan noin puoli vuotta. Syksyn ja kevään aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja erilaisiin teemapäiviin sekä kokoonnutaan joitakin kertoja oman ryhmän kanssa. Rippikoulun leirijakso (päivärippikoulussa päiväleiri) sijoittuu yleensä kesään. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon.

 

Vuoden 2022 rippikouluun ilmoittautuminen Rippikoulut 2022 - www.paimionseurakunta.fi

Vuonna 2007 syntyneet Paimion seurakunnan jäsenet  saavat rippikoulukutsukirjeen ja ohjeet ilmoittautumiseen postitse kotiin syyskuun aikana.

Vuonna 2022 rippikouluja järjestetään yhteensä 6, lasketteluleiri pikkusyötteellä peruuntui pienen osallistujamäärän vuoksi, kaupunkiripari kesäkuun alussa sekä Rantalan leirikeskuksessa viisi leiriä kesä-heinäkuun aikana.  Ripariryhmät muodostetaan viikon 41 aikana, muutostoiveet ryhmän vaihtamisesta on tehtävä viimeistään  25.10 mennessä. Rippikoulusunnuntai aloittaa vuoden 2022 rippikoulut sunnuntaina 31.10. klo 10.00 Paimion kirkossa.

Vaikka et ole saanut kutsukirjettä, voit siitä huolimatta ilmoittautua rippikouluun. Jos luulet olevasi Paimion seurakunnan jäsen, etkä ole kutsukirjettä saanut, kannattaa olla yhteydessä Paimion kirkkoherranvirastoon.

Riparilla...

  • Pohdiskelemme syntyjä syviä (aiheina mm. luomakunta, Jumala, ihmissuhteet, elämänarvot, rakkaus...)
  • Opimme lisää kristillisestä uskosta
  • Osallistumme jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle
  • Tutustumme toisiimme, leikimme ja laulamme
  • Kokoonnumme leirijumalanpalveluksiin, mediksiin, iltahartauksiin, raamiksiin...
  • Voit myös uida (kesäleirillä) ja lasketella (lasketteluriparilla)
  •  ...  ja kaikki huipentuu KONFIRMAATIOONLinkki avautuu uudessa välilehdessä!

Milloin rippikouluun?

Useimmiten rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Vuoden 2022 rippikouluun ilmoittautuvat siis nyt vuonna 2007 syntyneet nuoret. Jos lapsi on mennyt 6-vuotiaana kouluun, vanhempi voi anoa seurakuntansa kirkkoherralta lapselleen mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana eli samaan aikaan luokkakavereiden kanssa. Yhtä hyvin rippikoulun voi käydä vuotta myöhemmin. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana.  Voit kysellä kasteesta lisää oman rippikoulusi papilta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikoulu räätälöidään rippikoululaisen elämäntilanteen ja toiveiden mukaan.  Mikäli olet kiinnostunut aikuisrippikoulusta, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai johonkin Paimion seurakunnan papeista.

Rippikoululaisia ulkona leikkimässä riparileikkiä.