Jumalanpalvelukset Paimiossa ja Sauvossa

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän sydän.

Kristillinen seurakunta kokoontuu yhteen jumalanpalvelukseen sanan,  rukouksen ja musiikin äärelle sunnuntaisin; onhan se kristityn pyhäpäivä.  Erityisesti jumalanpalveluksessa ihminen on lähellä Jumalaa ja Jumala on lähellä ihmistä.

Koronatilanne

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua niin monta henkilöä kuin kirkkoon lähikontaktit välttäen ja terveysturvallisesti muutenkin toimien voidaan ottaa. Osa kirkon penkeistä on poissa käytöstä. Seurakunta suosittelee kasvomaskin käyttöä.

Jumalanpalvelusten alkamisajat

Paimion kirkossa jumalanpalvelus toimitetaan pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 10. Kuukauden 1. sunnuntain messua lukuun ottamatta Paimion jumalanpalvelus striimataan.

Sauvo-Karunan kirkkoalueen sunnuntaijumalanpalvelukset ovat syyskuun 2021 loppuun saakka Sauvon kirkossa klo 10, paitsi kesä-, heinä- ja elokuun 1. sunnuntaina Karunan kirkossa klo 13. Kuukauden 1. sunnuntain messu striimataan kirkkoalueelta.

Kesällä 2021 jumalanpalveluksisssa on edellä mainitusta seuraavat poikkeukset:

Paimiossa ei ole jumalanpalvelusta sunnuntaina 25.7. Sauvo-Karunan kirkkoalueella ei ole jumalanpalvelusta 18.7..

Paimiossa ja Sauvossa jumalanpalvelus on useimmiten messu eli ehtoollisjumalanpalvelus.  Jumalanpalvelusta, jossa ei vietetä ehtoollista, kutsutaan sanajumalanpalvelukseksi. Koronatilanteen takia jumalanpalvelukset saattavat olla sanajumalanpalveluksia.

Seurakunnassa järjestetään erilaisia teemajumalanpalveluksia: perhemessuja, kansanlaulukirkkoja, vauvakirkkoja, Kirkko kaikille-messuja.

Tulevat jumalanpalvelukset löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Esirukouspyynnöt voit esittää Esirukouspyyntö-sivulla.

Jumalanpalvelusten striimaukset

Joitain kesän jumalanpalveluksia striimataan eli lähetetään suorana seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Striimaustallenne on katsottavissa myös jälkikäteen. Voit osallistua jumalanpalvelukseen myös striimin tai tallenteen kautta.

Tästä linkistä pääset seurakunnan YouTube-kanavalle.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ehtoollisleipä gluteenitonta

Paimion, Sauvon ja Karunan kirkoissa ehtoollisella tarjottava ehtoollisleipä on aina gluteenitonta.

Perusmessun käsiohjelma

Paimion seurakunnassa käytetään  jumalanpalveluksissa toista sävelmäsarjaa.

Toinen sävelmäsarja on helposti laulettava, kaunis ja useimpien seurakuntien käytössä oleva sävelmäsarja.

Jumalanpalveluksen käsiohjelma ohjaa, miten messussa tai sanajumalanpalveluksessa edetään.

Perusmessun käsiohjelmaan voit tutustua alla olevasta pdf-liitteestä.

Katso tästä perusmessun käsiohjelma

Koronatilanteesta johtuen jumalanpalvelus voidaan toimittaa lyhennetysti.

Sauvo-Karunan kirkkoalue

Sauvo-Karunan kirkkoalueen vastuuryhmän sihteeri