Uutisia ja ajankohtaista Paimion seurakunnassa

Uutislistaukseen

Pääsiäisen kirkkotilaisuudet

Kristittyjen suurimman juhlan aikana pääsiäisenä on seurakunnan kirkoissa Paimiossa ja Sauvossa useita kirkkotilaisuuksia kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivän iltaan asti.

Kuvakollaasi: Jeesus ristillä, Jeesus nousee ylös kuolleista. Taustalla pajunkissoja.

Kiirastorstai

Kiirastorstain jumalanpalveluksessa painopiste on ehtoollisessa. Kiirastorstaina muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Aterialle osallistuvat kaikki opetuslapset: yksi, joka luovuttaa Jeesuksen sotilaiden käsiin, yksi joka kieltää tuntevansa häntä ja pari, jotka nukkuvat, kun pitäisi valvoa. Myös me olemme osa opetuslasten joukkoa. Edelleen noudatamme Jeesuksen käskyä nauttia yhteistä ateriaa.
Kiirastorstain messun päätteeksi urut vaikenevat ja kynttilät sammutetaan. Alttari riisutaan kankaista ja esineistä, ja se verhotaan mustaan. 

 • kiirastorstain iltamessu 28.3.2024 klo 18 Paimion kirkossa.
  Iltamessun toimittavat Päivi Nurmi, Mika Ahtola ja Armi Laakso.
  Tervetuloa!
   
 • kiirastorstain iltamessu 28.3.2024 klo 18 Sauvon kirkossa. 
  Kiirastorstain messun toimittavat Miika Rosendahl - liturgi, Kalle Elonheimo - saarna, Eeva Moilanen - kanttori, Pyhän Klemensin laulajat.

Pitkäperjantai

Pitkäperjantai on Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja kuoleman muistopäivä. Pitkäperjantai on vuoden ainoa pyhäpäivä, jonka liturginen väri on musta. Pitkäperjantaina vietetään sanajumalanpalvelus, jossa viivytään ristin juurella. Alttarilla käytetään kukkina viittä ruusua kuvaamaan Jeesuksen haavoja. Urkuja tai muita instrumentteja ei yleensä soiteta, vaan virret lauletaan ilman säestystä.

 • pitkäperjantain sanajumalanpalvelus 29.3.2024 klo 10 Paimion kirkossa.
  Jumalanpalveluksen toimittavat Kalle Elonheimo ja Eeva Moilanen.
   
 • Kristuksen kuolinhetken hartaus 29.3.2024 klo 15 Karunan kirkossa.
  Hartauden toimittavat Kalle Elonheimo ja Eeva Moilanen. Mukana musiikissa Raimo Rantala.

Pääsiäisyö

Pääsiäisyön messu on pääsiäisjuhlan keskeinen jumalanpalvelus. Pääsiäisyön jumalanpalveluksen aiheina ovat Vanhan testamentin pääsiäiskertomukset, kasteen muistaminen ja tapahtumat pääsiäisaamuna puutarhahaudalla.

 • Pääsiäisyön messu 30.3.2024 klo 22 Paimion kirkossa.
  Messun toimittavat Benjamin Kasari, Miika Rosendahl ja Eeva Moilanen. Mukana nuorten lauluryhmä.

Pääsiäispäivä

Pääsiäispäivä on Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Pääsiäispäivänä riemu kaikuu seurakunnassa: Kristus on ylösnoussut! Pääsiäisen sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta. Enkelin viesti saavuttaa tyhjän haudan edessä seisovat opetuslapset. Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta, jotka ovat kuolleet. Hän on voittanut kuoleman, synnin ja kadotuksen vallan. Ylösnousemus vahvistaa, että Jeesus on Jumalan Poika.

 • pääsiäispäivän 31.3.2024 messu klo 10 Sauvon kirkossa.
  Messun toimittavat Mika Ahtola ja Mika Särkijärvi.

2. pääsiäispäivä

Toisena pääsiäispäivänä muistetaan ylösnousseen Jeesuksen ilmestymistä opetuslapsille ja muutamille naisille. Ilmestykset vakuuttivat heidät hänen kuolleista nousemisestaan ja jatkuvasta läsnäolostaan. Seurakunta elää Ylösnousseen seurassa.

 • 2. pääsiäispäivän perhemessu 1.4.2024 klo 16 Sauvon kirkossa. 
  Perhemessuun on kutsuttu vuoden kuluessa kastetut sauvolaiset vauvat perheineen.
  Perhemessun toimittavat Kalle Elonheimo, Armi Laakso ja Sirkku Nyman.

  Kastepuun lehtien jako viime pääsiäisen jälkeen kastetuille sauvolaisille.

18.3.2024 12.58