Uutisia ja ajankohtaista Paimion seurakunnassa

Uutislistaukseen

Seurakuntavaalien vaalikone avattu

Syksyn 2022 seurakuntavaaleissa on käytössä jälleen vaalikone. Vaalikone on nyt avattu. 

Seurakuntavaalien logo Uskottu, toivottu, rakastettu

Seurakuntavaalien ehdokkailla on ollut mahdollisuus vastata vaalikoneen kysymyksiin. Paimion seurakuntavaalien ehdokkaista suuri osa on osallistunut vaalikoneeseen. Vaalikoneessa on vain ne ehdokkaat, jotka ovat vaalikoneessa oleviin kysymyksiin vastanneet. Vaalikoneesta löydät ehdokkaista myös tarkempia tietoja, sikäli kun ehdokas on niitä sinne syöttänyt.

Vaalikone toimii siten, että äänestäjä vastaa samoihin kysymyksiin kuin ehdokkaatkin. Vastauksia vertaamalla vaalikone ilmoittaa äänestäjälle sopivimmat ehdokkaat. Jotta vaalikone pystyisi löytämään äänestäjälle sopivimmat ehdokkaat, on kysymyksiin annettu vastausvaihtoehdot, joista ehdokas on valinnut itselleen sopivimman. Joissain kysymyksissä ehdokas ei välttämättä ole vastausvaihtoehdoista löytänyt sitä ominta vastausta, joten äänestäjän kannattaa lukea myös vastausten perustelut. Vastausten perusteleminen ei kuitenkaan ole ollut pakollista. 

Vaalikoneen vajaat parikymmentä kysymystä on laadittu Kirkkohallituksessa. Kysymykset käsittelevät olennaisia ajankohtaisia asioita liittyen luottamushenkilön tehtäviin, arvoihin ja kirkon suuntaan.

Vaalikoneeseen pääset tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

11.10.2022 11.01