Uutisia ja ajankohtaista Paimion seurakunnassa

Seurakunnan toiminta käynnistymässä tauon jälkeen

28.5.2020 14.48

Seurakunnan toiminta käynnistyy hiljalleen kesäkuun alusta alkaen. Normaalitilanteessakin suuri osa seurakunnan viikko- ja kuukausitoiminnasta on kesän tauolla, joten tilaisuuksia on harvakseltaan. Tilaisuuksissa on osallistujamäärärakoituksia.

Tilaisuuksin osallistujan tulee huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaetäisyyksistä. Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Tulevat tapahtumat tapahtumakalenterissa

Tulevista tapahtumista saat tietoa Tapahtumakalenterista sekä Kunnallislehden seurakunnalliset -palstalta. Tapahtumien tarkemmissa tiedoissa on ohjeita, jotka jokaisen osallistujan kannattaa lukea.

Seurakuntalaiset mukaan jumalanpalveluksiin juhannuksena

Juhannukseen asti jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Ensimmäiset jumalanpalvelukset, johon seurakuntalaiset voivat osallistua, ovat lauantaina 20.6.2020 kl0 messu Sauvon kirkossa ja sunnuntaina 21.6. Kansanlaulukirkko Räpälässä vanhalla kirkon paikalla.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

• Tilaisuuteen tultaessa ja poistuttaessa käytetään käsihuuhdetta.

• Älä koskettele mihinkään, mihin sinun ei ole välttämätöntä koskea. Esimerkiksi Jumalanpalveluksissa ei käytetä virsikirjoja. VIrret lauletaan monisteista, joita on kirkon ovilla. Jumalanpalveluksen jälkeen palauta käyttämäsi virsimonisteet kirkon ovella olevaan laatikkoon.

• Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen on laitettava kertakäyttönenäliina.
    Varaa mukaasi nenäliinoja varmuuden vuoksi.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää - pidä riittävä turvaväli

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.
Lähikontaktien välttämiseksi on osallistujien pidettävä riittävä  turvavälit 1-2 metriä toisiin osallistujiin, poislukien samaan ruokakuntaan kuuluvat.

Tilaisuuteen ei saa tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).
Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.