Uutisia ja ajankohtaista Paimion seurakunnassa

Alla olevista linkeistä klikkaamalla pääset tutustumaan uutisiin ja ajankohtaisiin asioihin tarkemmin.

Luento Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa

29.11.2019 13.54

Olli Seppänen

Ti 10.12. klo 18 Mikaelintalolla alkavassa tilaisuudessa luennoitsijana Kansan Raamattuseuran kouluttaja, hävittäjälentäjänä Ilmavoimissa palvellut Olli Seppänen.

Talvisodan syttymisestä tulee kuluneeksi 80 vuotta lauantaina 30.11.

Olli Seppänen tutkailee Sotien käänteiä kristillisestä näkökulmasta luennollaan "Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa - sattumia vai ihmeitä?":

Kristinopissa on perinteisesti opetettu, että Jumalan ilmoittaa itsensä Raamatun Sanan kautta, mutta myös mm. kansojen vaiheissa. Erityisen selvästi tämä ilmenee Israelin kansan historiassa ja nykyhetkessä, mutta myös Suomen kansan eri vaiheissa. Historiasta käsin ei voi eikä tarvitse elää tulevaisuutta, mutta sieltä voi ottaa oppia ja saada rohkaisua nykyhetkeen, sekä turvallisia ja toivorikkaita näkökulmia tulevaisuuteen.

Suomen suhteen tämä on nähtävissä mm. sotavuosien vaiheissa. Viisi sodan vuotta jätti kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään. Useat kärsivät niistä vielä tänäkin päivänä. Sota lähensi myös monien suhdetta elävään Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Uskollisuudessaan ja armossaan Jumala, kaiken kärsimyksen keskellä, antoi Suomen säilyä itsenäisenä. Vaikka käytännön toimet suorittivat miehet ja naiset niin rintamalla kuin kotirintamalla, vaikutti Jumala sen, että Suomi selviytyi. Hänen hyvä kätensä oli kansakuntamme yllä. Meille ovat tuttuja sanonnat "Talvisodan ihme" ja "Jatkosodan torjuntavoitto". Olemme kuulleet lukuisia puheita tai lukeneet kirjoista aidoista sankariteoista. Harvemmin kuulee tai voi lukea Jumalan läsnäolosta ja vaikuttamisesta niiden toteutumiseksi. Jumalan siunaus oli Suomen kansan yllä.

Profeetta Jeremian kautta Jumala muistutti ja rohkaisi Juudan kuningaskunnan asukkaita: "Näin sanoo Herra: -- Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan." (Jeremia 6:16a). Viesti on ajankohtainen myös nykypäivän Suomen kansalle.