Paimion kirkon rakennushistoriaa ja tulevaisuutta -keskusteluilta

Paimion kirkko

Illassa tutustutaan Paimion kirkon rakennushistoriaan (arkkitehti Jarmo Heimo) sekä kirkkotilan monimuotoisuuteen (lääninrovasti Risto Leppänen).

Miten Paimion kirkko on saanut nykyisen muotonsa? Millaisessa kirkossa haluamme tulevaisuudessa kokoontua?

Paimion Pyhän Mikaelin kirkkoon on tulossa peruskorjaus lähivuosien aikana. Hankkeen vähitellen alkaessa on tärkeää ensin luoda katsaus menneeseen ja alkaa haaveilla tulevasta.

Arkkitehti Jarmo Heimo on laatinut rakennushistoriallisen selvityksen, jossa hän hahmottelee mitä ja milloin kotikirkossamme on tähän mennessä tehty, millä tavoin kirkkotila ja sen ulkoasu on elänyt historian saatossa toimintatapojen ja muodin muuttuessa.

Historiakatsauksen jälkeen lääninrovasti Liedon kirkkoherra Risto Leppänen esittelee, millaisia kirkkotilaratkaisuja on viime vuosina tehty eri puolilla Pohjoismaita ja Eurooppaa herätellen näin haaveilemaan tulevaisuuden Paimion Pyhän Mikaelin kirkosta.

Esitysten ohella tarjoutuu tilaa myös tärkeälle yhteiselle keskustelulle ja kirkkotilapohdinnalle.

Tervetuloa!