Duo-konsertti Kesäillan romanssi

to 26.5. klo 18.00 – 19.00
Sylvia Hurttia ja Daniel Beskow

Paimion kirkko

Sibeliuksen, Stenhammarin ja Griegin kansallisromanttista musiikkia

Esiintyjät

  • Sylvia Hurttia - viulu
     
  • Daniel Beskow - piano

 

Viulisti Sylvia Hurttia ja pianisti Daniel Beskow esittävät kesäkonsertissaan Sibeliuksen, Stenhammarin ja Griegin kansallisromanttista musiikkia. Wienin tuliaisena duo esittää myös Mozartin suuren B-duuri Sonaatin viululle ja pianolle. Konsertti saattelee kuulijat kesätunnelmiin romanttisen iloisin sävelin.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelmamaksu 10 euroa.

Sylvia Hurttia

Sylvia Hurttia esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä lavoilla  niin soolo-, kamarimusiikki-, kuin myös orkesterimuusikkona. Hän on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Japanissa ja Kiinassa. Hän on toiminut äänenjohtajana/konserttimestarina useissa orkestereissa, kuten mm. Detmoldin kamariorkesterissa, Kammerphilharmonie Kölnissä, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa ja Australian International Opera Companyssa. Hän on toiminut myös Odysseus-jousikvartetin 2. viulistina kvartetin perustamis- vuodesta 2009 lähtien.

Sylvia on esiintynyt useilla merkittävillä musiikkijuhlilla Suomessa (Turun, Naantalin ja Iittalan musiikkijuhlat) ja muualla Euroopassa (Salzburgin musiikkijuhlat, Chigiana Summer Music Festival, Musiksommer Reichenau ja Attersee Classic Festival). Vuodesta 2021 eteenpäin hän on toiminut Liedon kamarimusiikkipäivien taiteellisena johtajana. Perinteisemmän klassisen konserttiohjelmiston lisäksi Sylvia esittää mielellään myös uutta musiikkia ja hän on ollut mukana kantaesittämässä useita teoksia.

Sylvia suoritti musiikin alemman korkeakoulututkinnon Turun AMK:n taideakatemiassa Araik Resjanin luokalla ja musiikin solistisen maisteritutkinnon Detmoldin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Thomas Christianin ohjauksessa. Hän on tehnyt viulunsoiton opintoja myös Wienin Universität für Musik und darstellende Kunstissa sekä Liszt Akatemiassa Budapestissä. Hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla mm. Ilja Grubertin, Pavel Vernikovin, Vilmos Szabadin, Dora Schwarzbergin, Alban Berg- kvartetin sekä Wienin Philharmonikkojen johdolla. 

Lisätietoja: https://sylviahurttia.com/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Daniel Beskow

Debyyttikonserttinsa jälkeen Kööpenhaminassa vuonna 2012 Daniel Beskow on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi Skandinavian mielenkiintoisimmista pianisteista, ja hän esiintyy yli 80 konsertissa vuosittain. Soolouransa lisäksi Daniel Beskow tekee yhteistyötä säännöllisesti laulajien ja instrumentalistien kanssa, ja hänen musiikillinen repertuaarinsa on erittäin monipuolinen ja laaja.

Yksi hänen menestyneimmistä konserttiprojekteistaan on ollut ‘Sadut’-konsertti, joka yhdistää musiikkia ja Danielin isoäidin Elsa Beskowin suosittujen satukirjojen kuvitusta. Vuonna 2019 Daniel julkaisi debyyttilevyn, joka sisältää Franz Schubertin laulusarjan ‘Winterreise’. Levy on saanut ylistäviä arvosteluja ja se oli OPUS-classic-palkintoehdokkaana Saksassa.

Daniel on opiskellut Edsbergissä Norjassa (Edsbergin linna) ja Tukholman kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa, Hannoverin musiikkikorkeakoulussa, sekä Kööpenhaminan- ja Wienin musiikkiakatemioissa.
Tärkeimmät musiikilliset vaikutteet hän on saanut professori Peter Feuchtwangerilta Lontoosta ja Jiri Hlinkalta Norjasta. 

Lisätietoja: https://www.daniel-beskow.com/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kanttori

Musiikkityön työalavastaava, Julistuksen vastuuryhmän sihteeri