Kaivo – Yrjö Jylhän talvisotarunoja

su 18.10. kello 16.00 - su 18.10. kello 17.30
Paimion kirkko

Matalan kynnyksen kirkkoillassa Turun lausuntakerhon runoesitys Yrjö Jylhän runoista.

Turun Lausuntakerhon miehistä koostuva ryhmä esittää Lasse Vahtolan käsikirjoittaman koosteen Yrjö Jylhän ”Kiirastuli” runokokoelmasta.

Talvisodan runoilija Yrjö Jylhä tunnetaan parhaiten kokoelmastaan ”Kiirastuli”. Välirauhan aikana kevättalvella 1941 kirjoitettu Kiirastuli jäi Jylhän viimeiseksi runokokoelmaksi.

Sota muutti peruuttamattomasti Jylhän elämän ja karisti tavanomaiset sankarikäsitteet. Loppuun asti säilyivät kuitenkin kiintymys kotiin, syvä velvollisuudentunto ja soturijoukon kohtalonyhteys, jota ei mikään pystynyt korvaamaan.

Esityksen käsikirjoitus: Lasse Vahtola.
Ohjaus: Maaret Perälä.
Lausujat: Timo Leinonen, Matti Pennanen, Lasse Vahtola ja Reijo Virtanen,
kertojana Maaret Perälä.

Talvisodan lauluja esittää laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola.

Vapaa pääsy.

Järjestäjät:  Turun Lausuntakerho ry ja Paimion seurakunta.

Tilaisuudessa on noudatettava turvaetäisyyksiä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tilaisuuteen ei saa tulla oireisena. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).
Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Seurakunta suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikissa sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa.