Jumalanpalvelus Sauvon kirkossa

Sauvon kirkko

Ehtoollisjumalanpalvelus Sauvon kirkossa.

Jumalanpalveluksen toimittavat Risto Räty ja Petri Kopponen.

Tervetuloa!

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

• Kirkkoon tultaessa ja kirkosta poistuttaessa käytetään käsihuuhdetta, joita on kirkon ovilla.

• Älä koskettele kirkossa mihinkään, mihin sinun ei ole välttämätöntä koskea. Jumalanpalveluksessa ei esimerkiksi käytetä virsikirjoja. VIrret lauletaan monisteista, joita on kirkon ovilla. Jumalanpalveluksen jälkeen palauta käyttämäsi virsimonisteet kirkon ovella olevaan laatikkoon.

• Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen on laitettava kertakäyttönenäliina.
    Varaa mukaasi nenäliinoja varmuuden vuoksi.

Ehtoollisella toimiminen

Ennen ehtoollisen alkua jumalanpalveluksen toimittava pappi ohjeistaa kirkkokansaa ehtoollisella toimimisesta. Ohjeet ovat myös kirkon ovilla.

Jumalanpalvelukseen ei saa tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).
Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Riskiryhmään kuuluvat

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee yllä mainittuja turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia ehdottomasti noudattaa.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät: