Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa - sattumia vai ihmeitä?

Ratkaisevia käänteitä Suomen sodissa - sattumia vai ihmeitä? Mikaelintalo

Aiheesta luennoi Kansan Raamattuseuran kouluttaja, hävittäjälentäjänä Ilmavoimissa palvellut Olli Seppänen.

Kristinopissa on perinteisesti opetettu, että Jumalan ilmoittaa itsensä Raamatun Sanan kautta, mutta myös mm. kansojen vaiheissa. Erityisen selvästi tämä ilmenee Israelin kansan historiassa ja nykyhetkessä, mutta myös Suomen kansan eri vaiheissa. Historiasta käsin ei voi eikä tarvitse elää tulevaisuutta, mutta sieltä voi ottaa oppia ja saada rohkaisua nykyhetkeen, sekä turvallisia ja toivorikkaita näkökulmia tulevaisuuteen.

Suomen suhteen tämä on nähtävissä mm. sotavuosien vaiheissa. Viisi sodan vuotta jätti kipeät arvet monen ihmisen ja perhekunnan elämään. Useat kärsivät niistä vielä tänäkin päivänä. Sota lähensi myös monien suhdetta elävään Jumalaan. Häntä huudettiin avuksi myös valtionjohdon kehotuksesta niin rintamalla kuin kodeissa ja kirkoissa. Uskollisuudessaan ja armossaan Jumala, kaiken kärsimyksen keskellä, antoi Suomen säilyä itsenäisenä. Vaikka käytännön toimet suorittivat miehet ja naiset niin rintamalla kuin kotirintamalla, vaikutti Jumala sen, että Suomi selviytyi. Hänen hyvä kätensä oli kansakuntamme yllä. Meille ovat tuttuja sanonnat "Talvisodan ihme" ja "Jatkosodan torjuntavoitto". Olemme kuulleet lukuisia puheita tai lukeneet kirjoista aidoista sankariteoista. Harvemmin kuulee tai voi lukea Jumalan läsnäolosta ja vaikuttamisesta niiden toteutumiseksi. Jumalan siunaus oli Suomen kansan yllä.

Profeetta Jeremian kautta Jumala muistutti ja rohkaisi Juudan kuningaskunnan asukkaita: "Näin sanoo Herra: -- Pysähtykää ja katsokaa, minne olette menossa, ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan." (Jeremia 6:16a). Viesti on ajankohtainen myös nykypäivän Suomen kansalle.

Olli Seppänen

Olli Seppänen on Oulusta kotoisin oleva ilmavoimissa palvellut opistoupseeri. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Virassa ollessaan Olli palveli hävittäjälentäjänä ja ilmataisteluopettajana Karjalan Lennostossa Rissalassa. Viimeiset palvelusvuodet hän toimi operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, sekä henkilökunnan kurssien johtajana Korkeakouluosastolla Ilmasotakoulussa, joka sijaitsi tuolloin Kauhavalla. Vuoden 2010 alusta hän on toiminut Kansan Raamattuseurassa avustavana työntekijänä, nykyisin kouluttajana Koulutuspalveluissa. Olli asuu vaimonsa Johannan kanssa Kuopiossa. Heillä on neljä aikuista lasta ja kuusi lastenlasta.

Wanha

Kaffetassi

Aikuisten kohtaamispaikka perjantaisin Wanhalla.

Vivamon Raamattukylä, Lohja

Retki Ihmeellinen ilo jouluvaellusnäytelmään

Seurakunta järjestää retken Vivamon Raamattukylän Ihmeellinen ilo jouluvaellusnäytelmään Lohjalle.

Cafe Asta (Asematie 2, Paimio)

Porinapiiri

Kaikille avoin jutustelu- ja kahvihetki.