Seurakuntavaalien logo uskottu toivottu rakastettu.
#seurakuntavaalit. Suomen ev.lut. kirkko

Seurakuntavaalien vaalikone

Syksyn 2022 seurakuntavaaleissa on jälleen käytössä vaalikone. Vaalien ehdokkailla on ollut mahdollisuus vastata vaalikoneessa esitettyihin kysymyksiin. Useimmat ehdokkaat ovat kysymyksiin vastanneet.

Vaalikone auttaa äänestäjää ehdokkaan valinnassa. Vaalikoneessa on ehdokkaista tarkempia tietoja - sikäli kun ehdokas on itsestään niitä sinne kirjoittanut.

Vaalikoneen vajaat parikymmentä kysymystä on laadittu Kirkkohallituksessa. Kysymykset käsittelevät olennaisia ajankohtaisia asioita liittyen luottamushenkilön tehtäviin, arvoihin ja kirkon suuntaan.

Vaalikone toimii siten, että äänestäjä vastaa samoihin kysymyksiin kuin ehdokkaatkin. Vastauksia vertaamalla vaalikone ilmoittaa äänestäjälle sopivimmat ehdokkaat. Jotta vaalikone pystyisi löytämään äänestäjälle sopivimmat ehdokkaat, on kysymyksiin annettu vastausvaihtoehdot, joista ehdokas on valinnut itselleen sopivimman. Joissain kysymyksissä ehdokas ei välttämättä ole vastausvaihtoehdoista löytänyt sitä ominta vastausta, joten äänestäjän kannattaa lukea myös vastausten perustelut. Vastausten perusteleminen ei kuitenkaan ole ollut pakollista.

Linkki vaalikoneeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä