Paimenen palsta

Varsinais-Suomen veteraanijärjestöjen juhla 5.9.2021 Paimiossa

Kiittäkää Herraa! Hän on hyvä.
Iäti kestää hänen armonsa.
Kiittäkää jumalien jumalaa!
Iäti kestää hänen armonsa.

Pyhäpäivän teema oli kiitollisuus.

Meillä on paljon kiitoksen aihetta. Kiitämme teitä, sotiemme veteraanit. Teidän ansiostanne meillä on vapaa isänmaa. Siniristilippumme värit, sininen ja valkoinen kuvaavat kirkkautta ja puhtautta.

Tuhansien järvien ja kauniiden metsien, upean luonnon maa kutsuu meitä edelleen rakentamaan; rakentamaan sille pohjalle, jonka te sotiemme veteraanit loitte meille.

Vaikka muutos on tullut jäädäkseen pysyvästi, ei ole kansakuntaa, jolla on tulevaisuutta, ellei se tunne menneisyyttään, omaa historiaansa. Jokin ei muutu. Perusta, jolle tämä maa luotiin; ihmiselämän tärkeät kysymykset, miksi olemme olemassa. Me suomalaiset haluamme olla rehellisiä ja työteliäitä. Rukoile ja tee työtä sopii edelleen elämänohjeeksemme.

Monen sukupolven ajan on tehty työtä, jotta nykyinen vauraus voitiin saavuttaa. Paljon on siitä kiittämistä teitä, jotka ette luovuttaneet, vaan taistelitte maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi. 

Presidentti John F. Kennedy sanoi aikanaan: ”Älä kysy, mitä maa voi tehdä puolestasi. Kysy mitä sinä voit tehdä maasi puolesta”. Meitä kaikkia kutsutaan edelleen rakentamaan maatamme ja viljelemään ja varjelemaan sitä, kuten Luojamme meitä kehotti.

Tänään me rukoilemme siunausta ja rauhaa isänmaallemme. Rukoilemme teidän veteraanien ja perheidenne puolesta. Rukoilemme kaupunkimme ja koko maamme puolesta rakentavaa ja rauhallista tulevaisuutta. Muistamme heitä, jotka antoivat henkensä isänmaamme puolesta.

Anna rauha sinne missä soditaan, on levottomuutta ja hätää, pelkoa ja epävarmuutta tulevaisuudesta. Kiitämme rakkaasta isänmaastamme, perheestämme ja kodistamme. Siunaa maatamme ja kansaamme!
 

Vesa Tuominen
Paimion seurakunnan kirkkoherra 2004-30.11.2021