Paimenen palsta 29.4.2020

Koronavirustartunnan uhka on lamauttanut monet toiminnot. Moni on ahdistunut ja peloissaan. Yksinäisyys lisääntyy ja perheongelmat saattavat kasaantua poikkeuksellisissa olosuhteissa. Juuri vaikeina aikoina voimme turvata Jumalaan. Kun luotamme Häneen, meillä ei ole mitään pelättävää. Psalmin kirjoittaja kuvaa luottamustaan Jumalaan psalmissa 91 näin:” Sulillansa hän sinua suojaa ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yönkauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee”. Kävi miten tahansa, Jumala on kanssamme. 

Elämme nyt poikkeuksellisia aikoja, mikä vaikuttaa myös seurakuntien toimintaan.  Seurakunnan työntekijöiden oli otettava uudet toimintatavat käyttöön. Tartuntavaaran takia vain välttämättömät kontaktit hoidetaan. Vakavasti sairaita käydään tapaamassa ja heille annetaan pyydettäessä ehtoollista. Ruoka-apua saa seurakunnasta tiukkojen turvatoimien vallitessa. Vain yksi kerrallaan voi olla vastaanotolla. Siunaukset pyritään suorittamaan haudalla väkimäärään ollessa korkeintaan kymmenen. Jumalanpalvelukset taltioidaan. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa lähetysaikaan seurakunnan kotisivuilta. Taltiointi jatkuu myös pääsiäisen jälkeen.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse sekä sähköpostilla, jos haluat puhua tai lähettää viestin. Kunnallislehdessä ja seurakunnan internet-sivuilla ovat työntekijöiden puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet. Onnittelukäyntejä ei suoriteta nyt mutta syntymäpäiväsankareita muistetaan tervehdyksin. 

Edellä mainitut menettelyt perustuvat valtiovallan antamiin lakeihin ja määräyksiin. Toivomme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä teiltä seurakuntalaiset. Autamme niin paljon kuin suinkin voimme. Säännösten ja määräysten poistuttua palvelemme teitä taas normaalisti. Olkoon Kaikkivaltias Luoja kanssanne ja siunatkoon teitä!

Vesa Tuominen
Paimion seurakunnan kirkkoherra 2004-30.11.2021