Koronavirusepidemian vaikutukset seurakunnan toiminnassa

Koronavirusepidemian aikana Paimion seurakunta toimii tartuntalain, Aluehallintoviraston sekä arkkihiippakunnan tuomiokapitulin antamien ohjeistusten mukaisesti.

Kirkolliset toimitukset; kasteet, avioliittoon vihkimiset sekä hautaan siunaamiset toimitetaan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa juhannukseen asti.

Linkki: seurakunnan toiminta käynnistymässä tauon jälkeen

Linkki: Kirkkoherranvirasto ja seurakuntatoimisto epidemian aikana

Linkki: poikkeusolojen siunausjärjestelyt

Linkki: Jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.

Kasteet

Kasteet järjestetään toistaiseksi seurakunnan kirkoissa mahdollisimman pienellä joukolla.

Kasteita järjestettäessä kastevanhempia pyydetään ottamaan huomioon riskiryhmiin kuuluvat henkilöt sekä noudattamaan turvaetäisyyttä. Henkilön, jolla on vähänkään hengitystieoireita, ei tule osallistua kastetoimitukseen.

Avioliittoon vihkiminen

Vihkitilaisuus voidaan järjestää seurakunnan tiloissa ja mahdollisimman pienellä joukolla.   Vihkitoimitukseen osallistuvien toivotaan ottavan huomioon riskiryhmiin kuuluvat henkilöt sekä noudattamaan turvaetäisyyttä. Henkilön, jolla on vähänkään hengitystieoireita, ei tule osallistua vihkitoimitukseen.

Tilaisuuksissa on tärkeä huomioida turvavälit ja hygieniaohjeistus. Sormukset ja vihkiraamattu voidaan asettaa valmiiksi alttarikaiteelle tai muulle sopivalle paikalle niin, ettei pappi käsittele niitä toimituksen aikana lainkaan, vaan vihkipari ottaa ne siitä suoraan. Sormusrukous ja sormusten pujottaminen sormiin voidaan jättää myös kokonaan pois toimituksesta.

Ruokakassijako Sauvo-Karunan kirkkoalueella tiistaisin

Sauvo-Karunan kirkkoalueella ruokakassijako jatkuu juhannukseen tiistaisin klo 9.30-10.30 Sauvon seurakuntatalossa (Pappilantie 2).

Jako tapahtuu seuraavasti:
Yksi asiakas kerrallaan saa kassin ovelta seuraavien asiakkaiden odotellessa vuoroaan ulkona riittävä turvaväli huomioiden.

Tiedustelut diakoni Hannele Airola, puh. 044 7735 885.

Aamiaiskahvilatoiminta jatkuu juhannuksen jälkeen.