Kirkkoherranvaali 2021

Paimion seurakunnassa valitaan vaaleilla uusi kirkkoherra nykyisen kirkkoherran jäädessä eläkkeelle loppuvuodesta 2021. Kirkkoherranvaali on välillinen eli kirkkoherran valitsee seurakunnan kirkkovaltuusto.

Haku kirkkoherran virkaan

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli julistaa haettavaksi Paimion seurakunnan kirkkoherran viran.

Tuomiokapituli on määritellyt viran erityisiksi tarpeiksi:
Paimion seurakunnan kirkkoherran viran hoitaminen edellyttää

1. pastoraalista johtamisotetta, strategisen ja hallinnon johtamisen osaamista ja päätöksentekokykyä

2. vuorovaikutustaitoja, kykyä kuunnella ja kohdata seurakuntalaiset, luoda yhteyksiä ja yhteistoimintaa toiminta-alueen erilaisten toimijoiden kanssa

3. kykyä seurakunnan ohjaamiseen yhdessä työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa kokonaiskirkon monien muutosten keskellä

4. kannustavaa otetta työyhteisön toiminnan tukemiseksi

5. taloushallinnon perusasioiden hallintaa.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyönjohtamisen tutkinnon suorittanut pappi.

Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.
Hakemuksen liitteiksi vaaditaan nimikirjanote ja lääkärintodistus.

Kirkkoherranviran hakuaika

Hakuaika päättyy 19.3.2021 kello 15.00.

Tämän jälkeen hakijoille lähetetään kirjallinen haastattelulomake, jossa kysytään mm. viran erityisiin tarpeisiin liittyvästä soveltuvuudesta. Lisäksi hakijoiden on varauduttava alustavasti saapumaan tuomiokapitulissa toteutettavaan haastatteluun 31.3.2021.

Tehtävään haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella KirkkoHR:ssä (https://www.arkkihiippakunta.fi/kirkkoon-toihin/Linkki avautuu uudessa välilehdessä).

Suora linkki: KirkkoHR - Rekrytointi (evl.fi)

Toissijaisesti hakemukset voi lähettää Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille (käyntiosoite Hämeenkatu 13) osoitettuna osoitteella

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli

20501 TURKU

Ohjeita hakemuksen täyttämiseen:
Nimikirja liitetään kohtaan Ansioluettelo

Lääkärintodistus liitetään kohtaan Liitetiedosto.

• kirkkoherra Vesa Tuominen, vesa.tuominen(at)evl.fi, puh. 050 406 5074

• pappisasessori Kaisa Huhtala, kaisa.huhtala(at)evl.fi, p. 0400 309 810

• hiippakuntapastori Pauliina Järvinen, pauliina.jarvinen(at)evl.fi, puh. 0400 126515,