Kirkkoherranvaali 2021

Paimion seurakunnassa valittiin vaalilla uusi kirkkoherra nykyisen kirkkoherran jäädessä eläkkeelle loppuvuodesta 2021. Kirkkoherranvaali oli välillinen eli kirkkoherran valitsi seurakunnan kirkkovaltuusto.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tiistaina 31.8.2021 kirkkovaltuuston kokouksessa suoritetussa kirkkoherranvaalissa valituksi tuli Salon seurakunnan kappalainen Miika Rosendahl. Rosendahl tuli valituksi ensimmäisellä kierroksella eli hän sai äänistä yli 50%. Uusi kirkkoherra aloittaa virassaan 1.12.2021.

Kirkkoherranvaalin tulokset

Miika Rosendahl 21 ääntä

Risto Räty 5 ääntä

Outi Tukia-Takala 1 ääni

Yhteensä 27 ääntä. Äänioikeutettuja oli 27 valtuutettua.

Paimion seurakunnan kirkkoherran virkaa haki seitsemän hakijaa:

Pöytyän seurakunnan kappalainen Juha Dubbe, Paimion seurakunnan kappalainen, TT Kalle Elonheimo, Martinkosken seurakunnan kirkkoherra Tapio Hietalahti, Enontekiön seurakunnan seurakuntapastori Heli Kinisjärvi, Salon seurakunnan kappalainen Miika Rosendahl, Paimion seurakunnan vs. seurakuntapastori Risto Räty ja Liedon seurakunnan seurakuntapastori Outi Tukia-Takala. Heli Kinisjärvi peruutti hakemuksensa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli haastatteli hakijat 31.3.2021. Tuomiokapituli totesi, että kaikki hakijat olivat kelpoisia kirkkoherran virkaan.

Vaalityöryhmä

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli määräsi  läänirovasti Risto Leppäsen Paimion seurakunnassa toimitettavan kirkkoherran välillisen vaalin Kirkkojärjestyksen kuudennen luvun tarkoittamaksi vaalin valmistelijaksi.

Paimion seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi 23.3.2021 kokouksessa vaalityöryhmän jäseniksi luottamushenkilöt Jaakko Kivisaaren, Eeva Heurlinin, Seppo Laitisen sekä Toini Aron. Samassa kokouksessa kirkkoneuvosto valitsi vaalityöryhmän sihteeriksi seurakunnan talouspäällikön Henna Ahtisen.

Vaalityöryhmän tehtävänä oli huolehtia virantäyttöprosessin valmistelutehtävistä.

Vaalipaneelikeskustelu

Seurakunta järjesti kirkkoherranvirkaa hakeneille vaalipaneelin tiistaina 17.8.2021 klo 18 Paimion kirkossa. Paneelikeskustelu striimattiin suorana seurakunnan YouTube-kanavalla. Tallenne ei ole enää katsottavissa.