Kirkkoherranvaali 2021

Paimion seurakunnassa valitaan vaaleilla uusi kirkkoherra nykyisen kirkkoherran jäädessä eläkkeelle loppuvuodesta 2021. Kirkkoherranvaali on välillinen eli kirkkoherran valitsee seurakunnan kirkkovaltuusto.

Haku kirkkoherran virkaan on päättynyt 19.3.2021 klo 15.

Paimion seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet seuraavat seitsemän hakijaa:

Pöytyän seurakunnan kappalainen Juha Dubbe, Paimion seurakunnan kappalainen, TT Kalle Elonheimo, Martinkosken seurakunnan kirkkoherra Tapio Hietalahti, Enontekiön seurakunnan seurakuntapastori Heli Kinisjärvi, Salon seurakunnan kappalainen Miika Rosendahl, Paimion seurakunnan vs. seurakuntapastori Risto Räty ja Liedon seurakunnan seurakuntapastori Outi Tukia-Takala.

Päivitys: Heli Kinisjärvi on peruuttanut hakemuksensa.

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on haastatellut hakijat 31.3.2021. Tuomiokapituli on todennut, että kaikki hakijat ovat kelpoisia kirkkoherran virkaan.

Vaalityöryhmä

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt läänirovasti Risto Leppäsen Paimion seurakunnassa toimitettavan kirkkoherran välillisen vaalin Kirkkojärjestyksen kuudennen luvun tarkoittamaksi vaalin valmistelijaksi.

Paimion seurakunnan kirkkoneuvosto on 23.3.2021 kokouksessa valinnut vaalityöryhmän jäseniksi luottamushenkilöt Jaakko Kivisaaren, Eeva Heurlinin, Seppo Laitisen sekä Toini Aron. Samassa kokouksessa kirkkoneuvosto valitsi vaalityöryhmän sihteeriksi seurakunnan talouspäällikön Henna Ahtisen.

Vaalityöryhmän tehtävänä on huolehtia virantäyttöprosessin valmistelutehtävistä.

Vaalipaneeli

Seurakunta järjestää vaalipaneelin tiistaina 17.8.2021 klo 18 alkaen Paimion kirkossa. Vaalipanelin juontajaksi on kutsuttu Kunnallislehden päätoimittaja Taina Tukia.  Vaalipaneelitilaisuus on avoin kaikille. Mahdolliset koronarajoitukset saattavat vaikuttaa, montako henkilöä kirkkoon voidaan ottaa. Vaalipaneelitilaisuus striimataan suorana seurakunnan YouTube-kanavalla. Linkki striimiin tulee lähempänä tilaisuuden alkamisajankohtaa.

Kysymyksiä seurakuntalaisilta

Seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille. Kysymyksen esittäminen tapahtuu joko lomakkeella tälle sivulle tulevasta linkistä tai lähettämällä kysymys postitse osoitteeseen

Paimion seurakunta

kirkkoherranvaalipaneeli

Pyölintie 3

21530  PAIMIO

Kysymys on toimitettava seurakuntaan viimeistään tiistaina 10.8.2021.

Kirkkoherranvaali tiistaina 31.8.2021

Paimion seurakunnan kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran kokouksessaan tiistainan 31.8.2021. Paimion kirkossa.