Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018. Ennakkoäänestys 6.-10.11. Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 25.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 24.10. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

L10T-kurssi

Pe 9.- la 10.11. Wanhalla pidettävä L10T-kurssi perustuu  Luukkaan evankeliumin 10. lukuun. Jeesus antoi ohjeita, jotka sopivat myös tähän päivään.

Koulutuksen tavoitteena... Lue lisää

Jaakobin hautausmaan siivoustalkoot

Lauantaina 27.10. Pyhän Jaakobin kirkon hautausmaan siivoustalkoot klo 9 alkaen (Jaakobintie 38). Lue lisää

Työikäisten naisten saunailta

Työikäisten naisten saunailta ti 6.11.  klo 18 Rantalassa. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kymppisynttärit

Kymppisynttärit tänä vuonna 10 vuotta täyttäville ja täyttäneille ke 24.10.
klo 17.30-19.00 Wanhalla. Ilmoittaudu... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 30.10. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 14.11. klo 17.30 Rantalan leirikeskuksessa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarja syksyllä 2018 Paimion seurakunnassa. Luennot ovat torstai-iltaisin, seuraava ilta to 1.11. Illan aiheena.... Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

MODUS VIVENDI MCMXVIII

MODUS VIVENDI MCMXVIII - Turun Lausuntakerhon runoesitys sunnuntaina 9.12. klo 18 Paimion kirkossa.

Modus vivendi tarkoittaa elämäntapaa, jossa ratkaisemattomista ristiriidoista huolimatta eletään rauhanomaisesti. Joulukuussa 1917 itsenäistynyt Suomi joutui heti tammikuussa ratkaisemattomien ristiriitojen eteen, ja maassa alkoi sisällissota. Vuonna 2018 on Sovinto-otsikolla monin tavoin muisteltu tapahtumia sata vuotta sitten. Turun Lausuntakerhon esityksessä pohditaan vihan käsittelemistä ja sovinnon mahdollisuutta runojen kautta. Runot ovat eri vuosisadoilta, vaikka keskiössä ovat vuoden 1918 tapahtumat.

Esityksen tekstit ovat pääasiassa Timo Leinosen ja Lasse Vahtolan ”löytöjä”, esim. Otto Mannisen Modus vivendi ja Kasperi Tantun Pyhä sota. Tanttu oli punaisten puolella propagandatehtävissä. Keväällä 1918 julkaistussa runossaan hän kuitenkin arvosteli punaisten tekemiä teloituksia - ja tuli itse surmatuksi. Ateenalaisten lauluna jo aiemmin tunnettu ”Aseisiin!” julkaistiin myös huhtikuussa 1918 turkulaisessa lehdessä ilmeisesti valkoisten puolen sotaintoa kohottamaan. Selkeästi kantaa ottavia ovat Arvo Turtiaisen runot esim. Suutari-Nikke ja (1917) sekä omalla tavallaan myös Helena Anhavan ja Katri Valan runot.

Huumoria kokonaisuuteen tuovat yksityiskohdat sekä esim. Mannisen runo Rauhan mies ja Jarkko Laineen Tulun ja Polin lääni on punainen. Isovanhempien elämään liitytään niin Lassi Sinkkosen runossa Balladi valkoisesta pääskystä kuin Pirjo Vahtolan runossa Lempi. Mukana on lisäksi mm. Kaarlo Kramsun, Kaarlo Sarkian, Tommy Tabermannin ja Kari Mäkisen tekstejä. Musiikkina esim. Sateenkaariunet, Dialektiikan ylistys ja Mårtenssonin messusta Terve rauha.

Lausujat

• Oili Kouvo,