Pääsiäisen kirkkotilaisuudet

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Kirkoissa on tilaisuuksia hiljaisen viikon maanantaista 15.4. alkaen... Lue lisää

Työikäisten naisten saunailta

Työikäisten naisten saunailta to 25.4. Rantalassa. Ilmoittaudu... Lue lisää

75-vuotiaiden juhla

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 75 vuotta tammi-kesäkuussa täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 5.5. Sauvossa. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Lastenkirkon pääsiäinen

Lastenkirkko.fi-sivustolla on pääsiäinen! Sieltä löytyy... Lue lisää

Myyjäiset

Myyjäiset pe 26.4. klo 12-13.30 Wanhalla Yhteisvastuun hyväksi. Myynnissä.... Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 24.4. klo 17.30 Rantalassa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 24.4. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Yhteislaulutilaisuus

Yhteislaulutilaisuus su 28.4. klo 16 Paimion kirkossa Yhteisvastuun hyväksi. Mukana laulamassa... Lue lisää

Kouluikäisten kesäleirit

Katso tästä varhaisnuorten kesän leirit. Valitse omasi ja ilmoittaudu... Lue lisää

Perheleiri

Toukokuun perheleiri on täynnä. Elokuun leirillä 23.-25.8. on tilaa. Ilmoittautuminen leirille... Lue lisää

Tour de Henrik

Polkupyörävaellus kesäkuussa 25.-27.6. 10-14 vuotiaille. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmän seuraava ilta ma 6.5. klo 18 Mikaelintalolla. Toivoa naisille-työ toimii... Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Hautamuistomerkkiohjeet

Ohjeet hautamuistomerkin pystyttämisestä Paimion seurakunnan maille on hyväksytty kirkkovaltuustossa 25.10.2005. Hautaustoimen ohjesäännön 14 §:n mukaan haudalle saadaan asettaa seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden ja hautausmaan käyttösuunnitelman mukainen muistomerkki. Hautaustoimen ohjesääntö on hyväksytty kirkkovaltuustossa 1.6.2005 ja vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 9.8.2005.

Hautamuistomerkkiohjeet

1. Haudalle saadaan tuoda muistomerkki, jonka enimmäismitat ovat:
    Arkkuhaudat korkeus leveys
    haudan leveys 1 m 90 cm 70 cm
    haudan leveys 2 m 90 cm 140 cm

Uurnahaudat
    haudan koko 75 x 90 cm 80 cm 50 cm

Ristit 90 cm

Laatat ja tyynykivet 60 x 50 cm

1. Muistomerkin tulee olla kooltaan ja mittasuhteiltaan haudan kokoon sopiva ja sopusuhtainen.
  2. Enimmäismitoista voidaan poiketa mikäli kyseessä on taideteos.
  3. Tällaisen taideteoksen pystyttämiseen on hankittava seurakunnan lupa ja laadittava muistomerkkisuunnitelma. Hautaa ja muistomerkkiä koskevat suunnitelmat hyväksyy kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto seurakuntapuutarhurin lausunnon perusteella.
  4. Muistomerkkisuunnitelmasta tulee ilmetä:
  • Muistomerkin mitat, muoto ja materiaali
  • Muistomerkin teksti ja kuvat
  • Muistomerkin sijainti haudalla: suunnitelmasta tulee ilmetä kaksi vierekkäistä muistomerkkiä molemmin puolin sekä takana sijaitsevan muistomerkin koko ja sijainti.
  • Istutusten sijainti haudalla

Piirustukset laaditaan A4 -kokoisena kahtena kappaleena ja toimitetaan hautausmaatoimistoon osoitteella:
Paimion Seurakunta
hautausmaatoimisto
Pyölintie 3
21530 Paimio

1. Hautapaikan mittausta varten on asennustyöstä ilmoitettava seurakuntapuutarhurille tai sijaiselle viikkoa ennen asennusta.
  2. Hautamuistomerkki on asennettava haudan rajojen sisäpuolelle yksi sivu haudan takareunaan kiinni ja sivusuunnassa keskeisesti.
  3. Haudan pinnan tulee olla samassa tasossa ympäristönsä kanssa ja samanlaatuista nurmikkoa kuin muissakin hautausmaan osissa.
  4. Kukat sijoitetaan välittömästi muistomerkin eteen tai sen viereen samaan linjaan siten, että istutus ei ylitä haudan takarajaa. Istutetun alueen tulee olla selvärajainen ja helposti hoidettava.
  5. Muistomerkin pystyttäminen on suoritettava niin ettei kaatumisen tai vieremän vaaraa ole.
  6. Hautakiven korkeuden ollessa yli 70 cm on nimikivi ja pohjakivi liitettävä toisiinsa halkaisijaltaan 20 mm ja pituudeltaan 200 mm terästapeilla.
  7. Mahdolliset koristeet on kiinnitettävä niin, etteivät ne ylitä muistomerkin etureunoja vaan ovat kokonaan etureunojen sisäpuolella.
  8. Uuden haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on ilman seurakunnan lupaa kielletty.
  9. Hautamuistomerkkien tulee olla hautausmaalle tuotaessa valmiiksi tehtyjä eivätkä ne saa olla hautausmaalla paikoilleen asentamattomina kauemmin kuin työn suoritus vaatii.
  10. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu toukokuun alusta lokakuun loppuun ellei routaantunut maa sitä estä.
  11. Muistomerkin asennusta suoritettaessa on vältettävä viereisten hautojen tallaamista ja laitteiden vahingoittamista. Asennuksen jälkeen on alue aina siistittävä.
  12. Seurakunnalla on oikeus asianomaisen kustannuksella kuljettaa pois asentamatta jätetyt hautamuistomerkit tai muut laitteet sekä työn jälkeen jääneet jätteet.
  13. Hautamuistomerkkien varastointi hautausmailla on kielletty.
  14. Työaika hautausmailla on arkisin klo 7:00 - 16.00 ei kuitenkaan lauantaisin tai pyhäpäivien aattoina.

Lisätietoja asiasta saa seurakuntapuutarhurilta. puh. 050 3428 097