Valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely Sulo Karjalaisen karhuista Mikaelintalolla arkisin klo 9-15. Lue lisää

Kirkko avoinna

Paimion Pyhän Mikaelin kirkko on avoinna ma-pe 1.6.-28.7. klo 12-16. Voit tulla tutustumaan... Lue lisää

Päiväkerhoon ilmoittautuminen päättynyt

Päiväkerhoryhmiin ilmoittautuminen on päättynyt. Pääsikö ilmoittautuminen unohtumaan? Ei hätää! Vapaita paikkoja voit tiedustella.... Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho 14.8. asti maanantaisin lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Kirkkovaellus 25.7.2017

Pyhän Jaakobin kirkkovaellus järjestetään yhdennentoista kerran ti 25.7. Kirkkovaelluksen alkuhartaus on klo 17 Paimion kirkossa. Alkuhartauden jälkeen.... Lue lisää

Suomi 100 -Juhlakonsertti Karunan kirkossa

Suomi 100-juhlakonsertti ti 4.7. Karunan kirkossa. Esiintyjänä Petri Laaksonen. Konsertin järjestää Sauvo-Karunan seurakunta. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautamuistomerkkiohjeet

Ohjeet hautamuistomerkin pystyttämisestä Paimion seurakunnan maille on hyväksytty kirkkovaltuustossa 25.10.2005. Hautaustoimen ohjesäännön 14 §:n mukaan haudalle saadaan asettaa seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden ja hautausmaan käyttösuunnitelman mukainen muistomerkki. Hautaustoimen ohjesääntö on hyväksytty kirkkovaltuustossa 1.6.2005 ja vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 9.8.2005.

Hautamuistomerkkiohjeet

1. Haudalle saadaan tuoda muistomerkki, jonka enimmäismitat ovat:
    Arkkuhaudat korkeus leveys
    haudan leveys 1 m 90 cm 70 cm
    haudan leveys 2 m 90 cm 140 cm

Uurnahaudat
    haudan koko 75 x 90 cm 80 cm 50 cm

Ristit 90 cm

Laatat ja tyynykivet 60 x 50 cm

1. Muistomerkin tulee olla kooltaan ja mittasuhteiltaan haudan kokoon sopiva ja sopusuhtainen.
  2. Enimmäismitoista voidaan poiketa mikäli kyseessä on taideteos.
  3. Tällaisen taideteoksen pystyttämiseen on hankittava seurakunnan lupa ja laadittava muistomerkkisuunnitelma. Hautaa ja muistomerkkiä koskevat suunnitelmat hyväksyy kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto seurakuntapuutarhurin lausunnon perusteella.
  4. Muistomerkkisuunnitelmasta tulee ilmetä:
  • Muistomerkin mitat, muoto ja materiaali
  • Muistomerkin teksti ja kuvat
  • Muistomerkin sijainti haudalla: suunnitelmasta tulee ilmetä kaksi vierekkäistä muistomerkkiä molemmin puolin sekä takana sijaitsevan muistomerkin koko ja sijainti.
  • Istutusten sijainti haudalla

Piirustukset laaditaan A4 -kokoisena kahtena kappaleena ja toimitetaan hautausmaatoimistoon osoitteella:
Paimion Seurakunta
hautausmaatoimisto
Pyölintie 3
21530 Paimio

1. Hautapaikan mittausta varten on asennustyöstä ilmoitettava seurakuntapuutarhurille tai sijaiselle viikkoa ennen asennusta.
  2. Hautamuistomerkki on asennettava haudan rajojen sisäpuolelle yksi sivu haudan takareunaan kiinni ja sivusuunnassa keskeisesti.
  3. Haudan pinnan tulee olla samassa tasossa ympäristönsä kanssa ja samanlaatuista nurmikkoa kuin muissakin hautausmaan osissa.
  4. Kukat sijoitetaan välittömästi muistomerkin eteen tai sen viereen samaan linjaan siten, että istutus ei ylitä haudan takarajaa. Istutetun alueen tulee olla selvärajainen ja helposti hoidettava.
  5. Muistomerkin pystyttäminen on suoritettava niin ettei kaatumisen tai vieremän vaaraa ole.
  6. Hautakiven korkeuden ollessa yli 70 cm on nimikivi ja pohjakivi liitettävä toisiinsa halkaisijaltaan 20 mm ja pituudeltaan 200 mm terästapeilla.
  7. Mahdolliset koristeet on kiinnitettävä niin, etteivät ne ylitä muistomerkin etureunoja vaan ovat kokonaan etureunojen sisäpuolella.
  8. Uuden haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on ilman seurakunnan lupaa kielletty.
  9. Hautamuistomerkkien tulee olla hautausmaalle tuotaessa valmiiksi tehtyjä eivätkä ne saa olla hautausmaalla paikoilleen asentamattomina kauemmin kuin työn suoritus vaatii.
  10. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu toukokuun alusta lokakuun loppuun ellei routaantunut maa sitä estä.
  11. Muistomerkin asennusta suoritettaessa on vältettävä viereisten hautojen tallaamista ja laitteiden vahingoittamista. Asennuksen jälkeen on alue aina siistittävä.
  12. Seurakunnalla on oikeus asianomaisen kustannuksella kuljettaa pois asentamatta jätetyt hautamuistomerkit tai muut laitteet sekä työn jälkeen jääneet jätteet.
  13. Hautamuistomerkkien varastointi hautausmailla on kielletty.
  14. Työaika hautausmailla on arkisin klo 7:00 - 16.00 ei kuitenkaan lauantaisin tai pyhäpäivien aattoina.

Lisätietoja asiasta saa seurakuntapuutarhurilta. puh. 050 3428 097