Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 22.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 23.6. .... Lue lisää

Kesämusiikkia

Kesämusiikkia ke 27.6. klo 13 Paimion kirkossa. Esiintyjinä Maria Sapelkina ja Petri Kopponen. Lue lisää

Hoitohautojen kesäkukitus

Hoitohautojen kesäkukitus on aloitettu tiistaina 5.6. Pyydämme ystävällisesti omaisia...  Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho maanantaisin 13.8. asti lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautamuistomerkkiohjeet

Ohjeet hautamuistomerkin pystyttämisestä Paimion seurakunnan maille on hyväksytty kirkkovaltuustossa 25.10.2005. Hautaustoimen ohjesäännön 14 §:n mukaan haudalle saadaan asettaa seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden ja hautausmaan käyttösuunnitelman mukainen muistomerkki. Hautaustoimen ohjesääntö on hyväksytty kirkkovaltuustossa 1.6.2005 ja vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 9.8.2005.

Hautamuistomerkkiohjeet

1. Haudalle saadaan tuoda muistomerkki, jonka enimmäismitat ovat:
    Arkkuhaudat korkeus leveys
    haudan leveys 1 m 90 cm 70 cm
    haudan leveys 2 m 90 cm 140 cm

Uurnahaudat
    haudan koko 75 x 90 cm 80 cm 50 cm

Ristit 90 cm

Laatat ja tyynykivet 60 x 50 cm

1. Muistomerkin tulee olla kooltaan ja mittasuhteiltaan haudan kokoon sopiva ja sopusuhtainen.
  2. Enimmäismitoista voidaan poiketa mikäli kyseessä on taideteos.
  3. Tällaisen taideteoksen pystyttämiseen on hankittava seurakunnan lupa ja laadittava muistomerkkisuunnitelma. Hautaa ja muistomerkkiä koskevat suunnitelmat hyväksyy kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto seurakuntapuutarhurin lausunnon perusteella.
  4. Muistomerkkisuunnitelmasta tulee ilmetä:
  • Muistomerkin mitat, muoto ja materiaali
  • Muistomerkin teksti ja kuvat
  • Muistomerkin sijainti haudalla: suunnitelmasta tulee ilmetä kaksi vierekkäistä muistomerkkiä molemmin puolin sekä takana sijaitsevan muistomerkin koko ja sijainti.
  • Istutusten sijainti haudalla

Piirustukset laaditaan A4 -kokoisena kahtena kappaleena ja toimitetaan hautausmaatoimistoon osoitteella:
Paimion Seurakunta
hautausmaatoimisto
Pyölintie 3
21530 Paimio

1. Hautapaikan mittausta varten on asennustyöstä ilmoitettava seurakuntapuutarhurille tai sijaiselle viikkoa ennen asennusta.
  2. Hautamuistomerkki on asennettava haudan rajojen sisäpuolelle yksi sivu haudan takareunaan kiinni ja sivusuunnassa keskeisesti.
  3. Haudan pinnan tulee olla samassa tasossa ympäristönsä kanssa ja samanlaatuista nurmikkoa kuin muissakin hautausmaan osissa.
  4. Kukat sijoitetaan välittömästi muistomerkin eteen tai sen viereen samaan linjaan siten, että istutus ei ylitä haudan takarajaa. Istutetun alueen tulee olla selvärajainen ja helposti hoidettava.
  5. Muistomerkin pystyttäminen on suoritettava niin ettei kaatumisen tai vieremän vaaraa ole.
  6. Hautakiven korkeuden ollessa yli 70 cm on nimikivi ja pohjakivi liitettävä toisiinsa halkaisijaltaan 20 mm ja pituudeltaan 200 mm terästapeilla.
  7. Mahdolliset koristeet on kiinnitettävä niin, etteivät ne ylitä muistomerkin etureunoja vaan ovat kokonaan etureunojen sisäpuolella.
  8. Uuden haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on ilman seurakunnan lupaa kielletty.
  9. Hautamuistomerkkien tulee olla hautausmaalle tuotaessa valmiiksi tehtyjä eivätkä ne saa olla hautausmaalla paikoilleen asentamattomina kauemmin kuin työn suoritus vaatii.
  10. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu toukokuun alusta lokakuun loppuun ellei routaantunut maa sitä estä.
  11. Muistomerkin asennusta suoritettaessa on vältettävä viereisten hautojen tallaamista ja laitteiden vahingoittamista. Asennuksen jälkeen on alue aina siistittävä.
  12. Seurakunnalla on oikeus asianomaisen kustannuksella kuljettaa pois asentamatta jätetyt hautamuistomerkit tai muut laitteet sekä työn jälkeen jääneet jätteet.
  13. Hautamuistomerkkien varastointi hautausmailla on kielletty.
  14. Työaika hautausmailla on arkisin klo 7:00 - 16.00 ei kuitenkaan lauantaisin tai pyhäpäivien aattoina.

Lisätietoja asiasta saa seurakuntapuutarhurilta. puh. 050 3428 097