Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018. Ennakkoäänestys 6.-10.11. Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 25.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 24.10. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

L10T-kurssi

Pe 9.- la 10.11. Wanhalla pidettävä L10T-kurssi perustuu  Luukkaan evankeliumin 10. lukuun. Jeesus antoi ohjeita, jotka sopivat myös tähän päivään.

Koulutuksen tavoitteena... Lue lisää

Jaakobin hautausmaan siivoustalkoot

Lauantaina 27.10. Pyhän Jaakobin kirkon hautausmaan siivoustalkoot klo 9 alkaen (Jaakobintie 38). Lue lisää

Työikäisten naisten saunailta

Työikäisten naisten saunailta ti 6.11.  klo 18 Rantalassa. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kymppisynttärit

Kymppisynttärit tänä vuonna 10 vuotta täyttäville ja täyttäneille ke 24.10.
klo 17.30-19.00 Wanhalla. Ilmoittaudu... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 30.10. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 14.11. klo 17.30 Rantalan leirikeskuksessa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarja syksyllä 2018 Paimion seurakunnassa. Luennot ovat torstai-iltaisin, seuraava ilta to 1.11. Illan aiheena.... Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Hautamuistomerkkiohjeet

Ohjeet hautamuistomerkin pystyttämisestä Paimion seurakunnan maille on hyväksytty kirkkovaltuustossa 25.10.2005. Hautaustoimen ohjesäännön 14 §:n mukaan haudalle saadaan asettaa seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden ja hautausmaan käyttösuunnitelman mukainen muistomerkki. Hautaustoimen ohjesääntö on hyväksytty kirkkovaltuustossa 1.6.2005 ja vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 9.8.2005.

Hautamuistomerkkiohjeet

1. Haudalle saadaan tuoda muistomerkki, jonka enimmäismitat ovat:
    Arkkuhaudat korkeus leveys
    haudan leveys 1 m 90 cm 70 cm
    haudan leveys 2 m 90 cm 140 cm

Uurnahaudat
    haudan koko 75 x 90 cm 80 cm 50 cm

Ristit 90 cm

Laatat ja tyynykivet 60 x 50 cm

1. Muistomerkin tulee olla kooltaan ja mittasuhteiltaan haudan kokoon sopiva ja sopusuhtainen.
  2. Enimmäismitoista voidaan poiketa mikäli kyseessä on taideteos.
  3. Tällaisen taideteoksen pystyttämiseen on hankittava seurakunnan lupa ja laadittava muistomerkkisuunnitelma. Hautaa ja muistomerkkiä koskevat suunnitelmat hyväksyy kirkkoneuvoston taloudellinen jaosto seurakuntapuutarhurin lausunnon perusteella.
  4. Muistomerkkisuunnitelmasta tulee ilmetä:
  • Muistomerkin mitat, muoto ja materiaali
  • Muistomerkin teksti ja kuvat
  • Muistomerkin sijainti haudalla: suunnitelmasta tulee ilmetä kaksi vierekkäistä muistomerkkiä molemmin puolin sekä takana sijaitsevan muistomerkin koko ja sijainti.
  • Istutusten sijainti haudalla

Piirustukset laaditaan A4 -kokoisena kahtena kappaleena ja toimitetaan hautausmaatoimistoon osoitteella:
Paimion Seurakunta
hautausmaatoimisto
Pyölintie 3
21530 Paimio

1. Hautapaikan mittausta varten on asennustyöstä ilmoitettava seurakuntapuutarhurille tai sijaiselle viikkoa ennen asennusta.
  2. Hautamuistomerkki on asennettava haudan rajojen sisäpuolelle yksi sivu haudan takareunaan kiinni ja sivusuunnassa keskeisesti.
  3. Haudan pinnan tulee olla samassa tasossa ympäristönsä kanssa ja samanlaatuista nurmikkoa kuin muissakin hautausmaan osissa.
  4. Kukat sijoitetaan välittömästi muistomerkin eteen tai sen viereen samaan linjaan siten, että istutus ei ylitä haudan takarajaa. Istutetun alueen tulee olla selvärajainen ja helposti hoidettava.
  5. Muistomerkin pystyttäminen on suoritettava niin ettei kaatumisen tai vieremän vaaraa ole.
  6. Hautakiven korkeuden ollessa yli 70 cm on nimikivi ja pohjakivi liitettävä toisiinsa halkaisijaltaan 20 mm ja pituudeltaan 200 mm terästapeilla.
  7. Mahdolliset koristeet on kiinnitettävä niin, etteivät ne ylitä muistomerkin etureunoja vaan ovat kokonaan etureunojen sisäpuolella.
  8. Uuden haudan reunustaminen aidalla, kivetyksellä tai muuten on ilman seurakunnan lupaa kielletty.
  9. Hautamuistomerkkien tulee olla hautausmaalle tuotaessa valmiiksi tehtyjä eivätkä ne saa olla hautausmaalla paikoilleen asentamattomina kauemmin kuin työn suoritus vaatii.
  10. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu toukokuun alusta lokakuun loppuun ellei routaantunut maa sitä estä.
  11. Muistomerkin asennusta suoritettaessa on vältettävä viereisten hautojen tallaamista ja laitteiden vahingoittamista. Asennuksen jälkeen on alue aina siistittävä.
  12. Seurakunnalla on oikeus asianomaisen kustannuksella kuljettaa pois asentamatta jätetyt hautamuistomerkit tai muut laitteet sekä työn jälkeen jääneet jätteet.
  13. Hautamuistomerkkien varastointi hautausmailla on kielletty.
  14. Työaika hautausmailla on arkisin klo 7:00 - 16.00 ei kuitenkaan lauantaisin tai pyhäpäivien aattoina.

Lisätietoja asiasta saa seurakuntapuutarhurilta. puh. 050 3428 097