Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarja syksyllä 2018 Paimion seurakunnassa. Luennot ovat torstai-iltaisin, seuraava ilta to 4.10. Illan aiheena.... Lue lisää

Rippikouluun ilmoittautuminen

Vuoden 2019 rippikouluihin ilmoittautuminen käynnissä 10.- 23.9. Ilmoittaudu... Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 26.9. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Mikkelinpäivän perhekirkko

Mikkelinpäivän (enkelien päivän) perhekirkko su 30.9. klo 10 Paimion kirkossa. Perhekirkon jälkeen maksuton keittolounas Mikaelintalolla. Ilmoittautuminen keittolounaalle.. Lue lisää

70- ja 75-vuotiaiden juhla

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 14.10. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Muskarit

Paimion seurakunnan muskarit alkoivat ti 11.9. Muutama paikka vapaana! Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot ovat alkaneet! Valitse mieleisesi kerho ja ilmoittaudu! Kerhoja on... Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Mikkelinpäivän perhekirkko

Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä

Su 30.9. kaikille avoin mikkelinpäivän perhekirkko klo 10 Paimion kirkossa. Päivi Nurmi, Armi Laakso,  Sirkku Nyman, Mari Jalava, tekstinlukija Lauri Harkia.

Perhekirkon jälkeen makuston keittolounas ja enkeliaskarteluhetki Mikaleintalolla (Pyölintie 3).

Ilmoittautuminen keittolounaalle tästä

Mikkelinpäivä on enkelien päivä. Mikkelinpäivänä kirkoissa vietetään usein perhekirkkoja.

Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmistä. Ne ovat Jumalan luomia henkiolentoja.

Mikkelinpäivän evankeliumi asettaa uskon esikuvaksi lapsen ja kertoo, että lasten enkelit saavat taivaissa joka hetki katsella taivaallisen Isän kasvoja. Sanoma enkeleistä on tarkoitettu kuitenkin myös aikuisille. Päivän liturginen väri on valkoinen.

"Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: 'Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. '"
(Matt. 18:2-3)

Enkelit Raamatussa

Mikkelinpäivän keskushahmo on Raamatussa mainittu arkkienkeli Mikael. Hän tuo kirkon juhlakalenteriin muistutuksen siitä, että Jumala on luonut myös näkymättömän maailman. Mikaelin kunnioittaminen ja juhliminen alkoi jo 400-luvulla. Hänelle omistettu päivä oli jo tuolloin 29. syyskuuta.

Suomen luterilainen kirkko viettää mikkelinpäivää 29.9. seuraavana sunnuntaina. Mikkelinpäivä on muun muassa Mikaelin, Mikon, Miikan ja Mikaelan nimipäivä.

Enkelit esiintyvät kymmenissä virsiteksteissä ja kristillisessä taiteessa. Kristillisessä perinteessä myös Rafael ja Gabriel on luettu arkkienkeleiksi tai ylienkeleiksi, jota sanaa nykyinen raamatunkäännös käyttää .Luterilaisessa kirkossa lähes ainoaksi nimeltä tunnetuksi enkelihahmoksi on jäänyt arkkienkeli Mikael.