Vistan hautausmaiden haravointitalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.10. klo 8 alkaen... Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 25.10. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa

Reformaation merkkivuosi: Kirkkonäytelmä Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa ti 31.10. klo 19 Paimion kirkossa. Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.10.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Seuraava Matalan kynnyksen kirkkoilta on su 29.10. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena eutanasia. Keskustelijoina piispa.... Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 26.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Markuksen evankeliumi

Kirkkodraama Markuksen evankeliumi su 5.11. klo 16 Paimion kirkossa. Tornion kaupunginteatterin esitys, rooleissa näyttelijä Pauli Mahlamäki, joka tulkitsee... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 31.10. .... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaat

Hautausmaa on paikka, mihin poisnukkuneet rakkaamme on haudattu.

Hautausmaata kutsutaan myös kirkkopuistoksi. Kirkkopuistossa voimme hiljentyä ja muistella poisnukkuneita rakkaitamme heidän haudallaan.

Voimme viedä haudalle kukkia tai sytyttää kynttilän. Voimme myös hiljentyä muualle haudattujen muistomerkillä, mikäli omaisiamme on haudattu jollekin toiselle hautausmaalle. Muistomerkillä voimme sytyttää kynttilän.

Muistot poisnukkuneista rakkaistamme elävät mielessämme. Heillä on aina paikka sydämessämme. Haudalla saamme hiljentyä muistelemaan heitä ja pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä.

Hautaustoimen tehtävät

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Hautausmaat toimivat yleisinä hautausmaina, joilta jokainen paikkakuntalainen on oikeutettu saamaan hautasijan; vuoden 2007 alusta myös niin sanotusta tunnuksettomalta hauta-alueelta.

Vanha hautausmaa (kirkon ympärillä)

Vanhalle hautausmaalla on enää vain muutamia yksittäisiä vapaita hautapaikkoja. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin.

Mikaelinlehto

Mikaelinlehto koostuu kahdesta osasta. Mikaelinlehdon vanhempi osa on kirkon ympärillä olevan hautausmaan tavoin lähes täysin varattu. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin. Mikaelinlehdon uudemmassa osassa on runsaasti vapaita arkku ja uurnahautapaikkoja.

Muistolehto

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä hautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä. Alueella on yhteinen muistomerkki ja nimikivi. Nimikiveen voivat omaiset omalla kustannuksellaan kaivertaa vainajan nimen ja syntymäajan, jos haluavat.

Tunnukseton hautausmaa

Tunnukseton hautausmaa sijaitsee Mikaelinlehdon vanhan osan vieressä, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää