Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 22.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 23.6. .... Lue lisää

Kesämusiikkia

Kesämusiikkia ke 27.6. klo 13 Paimion kirkossa. Esiintyjinä Maria Sapelkina ja Petri Kopponen. Lue lisää

Hoitohautojen kesäkukitus

Hoitohautojen kesäkukitus on aloitettu tiistaina 5.6. Pyydämme ystävällisesti omaisia...  Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho maanantaisin 13.8. asti lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaat

Hautausmaa on paikka, mihin poisnukkuneet rakkaamme on haudattu.

Hautausmaata kutsutaan myös kirkkopuistoksi. Kirkkopuistossa voimme hiljentyä ja muistella poisnukkuneita rakkaitamme heidän haudallaan.

Voimme viedä haudalle kukkia tai sytyttää kynttilän. Voimme myös hiljentyä muualle haudattujen muistomerkillä, mikäli omaisiamme on haudattu jollekin toiselle hautausmaalle. Muistomerkillä voimme sytyttää kynttilän.

Muistot poisnukkuneista rakkaistamme elävät mielessämme. Heillä on aina paikka sydämessämme. Haudalla saamme hiljentyä muistelemaan heitä ja pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä.

Hautaustoimen tehtävät

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Hautausmaat toimivat yleisinä hautausmaina, joilta jokainen paikkakuntalainen on oikeutettu saamaan hautasijan; vuoden 2007 alusta myös niin sanotusta tunnuksettomalta hauta-alueelta.

Vanha hautausmaa (kirkon ympärillä)

Vanhalle hautausmaalla on enää vain muutamia yksittäisiä vapaita hautapaikkoja. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin.

Mikaelinlehto

Mikaelinlehto koostuu kahdesta osasta. Mikaelinlehdon vanhempi osa on kirkon ympärillä olevan hautausmaan tavoin lähes täysin varattu. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin. Mikaelinlehdon uudemmassa osassa on runsaasti vapaita arkku ja uurnahautapaikkoja.

Muistolehto

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä hautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä. Alueella on yhteinen muistomerkki ja nimikivi. Nimikiveen voivat omaiset omalla kustannuksellaan kaivertaa vainajan nimen ja syntymäajan, jos haluavat.

Tunnustukseton hautausmaa

Tunnustukseton hautausmaa sijaitsee Mikaelinlehdon vanhan osan vieressä, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää