Matsimatkat

Matsimatka to 14.3. TPS-Saipa jääkiekkomatsiin Turkuuun. Lähtö Wanhalta (Pyölintie 3) klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 27.2. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 27.2. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä Paimion, Sauvon ja Karunan hautausmaille yli 17-vuotiaille ajalle touko-lokakuussa 2019 kuukauden mittaisina jaksoina. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Kaksi kesätyöntekijää leirikeskukseen

Seurakunta hakee Rantalan leirikeskukseen kahta kesätyöntekijää, joiden tehtäviin kuuluvat mm. ruuanlaittoa, siivousta ja pihatöitä. Lue lisää

Naistenpäivän etkot Mikaelintalolla

Naistenpäivän etkot ti 5.3. klo 18 Mikaelintalolla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kuorojen kevätkausi

Tule mukaan laulamaan! Seurakunnan kuorojen kevätkausi on alkanut. Kuoroja on seuraavasti: Lue lisää

Muskarit

Muskareissa Paimiossa jokunen paikka vapaana!

Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta to 20.2. klo 18 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmän seuraava ilta ma 25.2. klo 18 Mikaelintalolla. Toivoa naisille-työ toimii... Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Hautausmaat

Hautausmaa on paikka, mihin poisnukkuneet rakkaamme on haudattu.

Hautausmaata kutsutaan myös kirkkopuistoksi. Kirkkopuistossa voimme hiljentyä ja muistella poisnukkuneita rakkaitamme heidän haudallaan.

Voimme viedä haudalle kukkia tai sytyttää kynttilän. Voimme myös hiljentyä muualle haudattujen muistomerkillä, mikäli omaisiamme on haudattu jollekin toiselle hautausmaalle. Muistomerkillä voimme sytyttää kynttilän.

Muistot poisnukkuneista rakkaistamme elävät mielessämme. Heillä on aina paikka sydämessämme. Haudalla saamme hiljentyä muistelemaan heitä ja pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä.

Hautaustoimen tehtävät

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Hautausmaat toimivat yleisinä hautausmaina, joilta jokainen paikkakuntalainen on oikeutettu saamaan hautasijan; vuoden 2007 alusta myös niin sanotusta tunnuksettomalta hauta-alueelta.

Paimion hautausmaan osat

Vanha hautausmaa (kirkon ympärillä)

Vanhalle hautausmaalla on enää vain muutamia yksittäisiä vapaita hautapaikkoja. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin.

Mikaelinlehto

Mikaelinlehto koostuu kahdesta osasta. Mikaelinlehdon vanhempi osa on kirkon ympärillä olevan hautausmaan tavoin lähes täysin varattu. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin. Mikaelinlehdon uudemmassa osassa on runsaasti vapaita arkku ja uurnahautapaikkoja.

Muistolehto

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä hautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä. Alueella on yhteinen muistomerkki ja nimikivi. Nimikiveen voivat omaiset omalla kustannuksellaan kaivertaa vainajan nimen ja syntymäajan, jos haluavat.

Tunnustukseton hautausmaa

Tunnustukseton hautausmaa sijaitsee Mikaelinlehdon vanhan osan vieressä, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää