Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018. Ennakkoäänestys 6.-10.11. Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 25.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 24.10. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

L10T-kurssi

Pe 9.- la 10.11. Wanhalla pidettävä L10T-kurssi perustuu  Luukkaan evankeliumin 10. lukuun. Jeesus antoi ohjeita, jotka sopivat myös tähän päivään.

Koulutuksen tavoitteena... Lue lisää

Jaakobin hautausmaan siivoustalkoot

Lauantaina 27.10. Pyhän Jaakobin kirkon hautausmaan siivoustalkoot klo 9 alkaen (Jaakobintie 38). Lue lisää

Työikäisten naisten saunailta

Työikäisten naisten saunailta ti 6.11.  klo 18 Rantalassa. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kymppisynttärit

Kymppisynttärit tänä vuonna 10 vuotta täyttäville ja täyttäneille ke 24.10.
klo 17.30-19.00 Wanhalla. Ilmoittaudu... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 30.10. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 14.11. klo 17.30 Rantalan leirikeskuksessa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarja syksyllä 2018 Paimion seurakunnassa. Luennot ovat torstai-iltaisin, seuraava ilta to 1.11. Illan aiheena.... Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Hautausmaat

Hautausmaa on paikka, mihin poisnukkuneet rakkaamme on haudattu.

Hautausmaata kutsutaan myös kirkkopuistoksi. Kirkkopuistossa voimme hiljentyä ja muistella poisnukkuneita rakkaitamme heidän haudallaan.

Voimme viedä haudalle kukkia tai sytyttää kynttilän. Voimme myös hiljentyä muualle haudattujen muistomerkillä, mikäli omaisiamme on haudattu jollekin toiselle hautausmaalle. Muistomerkillä voimme sytyttää kynttilän.

Muistot poisnukkuneista rakkaistamme elävät mielessämme. Heillä on aina paikka sydämessämme. Haudalla saamme hiljentyä muistelemaan heitä ja pohtimaan elämän perimmäisiä kysymyksiä.

Hautaustoimen tehtävät

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Hautausmaat toimivat yleisinä hautausmaina, joilta jokainen paikkakuntalainen on oikeutettu saamaan hautasijan; vuoden 2007 alusta myös niin sanotusta tunnuksettomalta hauta-alueelta.

Vanha hautausmaa (kirkon ympärillä)

Vanhalle hautausmaalla on enää vain muutamia yksittäisiä vapaita hautapaikkoja. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin.

Mikaelinlehto

Mikaelinlehto koostuu kahdesta osasta. Mikaelinlehdon vanhempi osa on kirkon ympärillä olevan hautausmaan tavoin lähes täysin varattu. Hautaukset suoritetaan lähinnä vanhoihin sukuhautoihin. Mikaelinlehdon uudemmassa osassa on runsaasti vapaita arkku ja uurnahautapaikkoja.

Muistolehto

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä hautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä. Alueella on yhteinen muistomerkki ja nimikivi. Nimikiveen voivat omaiset omalla kustannuksellaan kaivertaa vainajan nimen ja syntymäajan, jos haluavat.

Tunnustukseton hautausmaa

Tunnustukseton hautausmaa sijaitsee Mikaelinlehdon vanhan osan vieressä, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla. Lue lisää