Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 2.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Gluteeniton ehtoollisleipä

Paimion kirkossa ehtoollisella on mahdollista saada ehtoollisleipä gluteenittomana.

Gluteenittoman ehtoollisleivän saa seuraavasti:
Ehtoollispöydässä, kun ehtoollisen jakaja tulee kohdalle, ehtoollisvieras pyytää  leivän gluteenittomana.

Pyyntö kannattaa esittää riittävän reippaalla äänellä, että jakaja varmasti kuulee pyynnön.

Gluteeniton ehtoollisleipä ei ole tarjolla samalla lautasella "tavallisen" ehtoollisleivän kanssa. Ehtoollisen jakaja hakee gluteenittoman leivän alttarilta omasta astiastaan. Tätä voidaankin pitää merkkinä siitä, että jakaja on pyynnön kuullut.

Gluteeniton ehtoollisleipä eroaa "tavallisesta" ehtoollisleivästä siinä, että se on sahramilla värjätty vaalean keltaiseksi.