uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely Sulo Karjalaisen karhuista Mikaelintalolla arkisin klo 9-15. Lue lisää

Kirkko avoinna

Paimion Pyhän Mikaelin kirkko on avoinna ma-pe 1.6.-28.7. klo 12-16. Voit tulla tutustumaan... Lue lisää

Päiväkerhoon ilmoittautuminen päättynyt

Päiväkerhoryhmiin ilmoittautuminen on päättynyt. Pääsikö ilmoittautuminen unohtumaan? Ei hätää! Vapaita paikkoja voit tiedustella.... Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho 14.8. asti maanantaisin lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Kirkkovaellus 25.7.2017

Pyhän Jaakobin kirkkovaellus järjestetään yhdennentoista kerran ti 25.7. Kirkkovaelluksen alkuhartaus on klo 17 Paimion kirkossa. Alkuhartauden jälkeen.... Lue lisää

Suomi 100 -Juhlakonsertti Karunan kirkossa

Suomi 100-juhlakonsertti ti 4.7. Karunan kirkossa. Esiintyjänä Petri Laaksonen. Konsertin järjestää Sauvo-Karunan seurakunta. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tervetuloa rippikouluun

HUOM, RIPPIKOULURYHMÄT ILMOITETAAN ENNAKKOTEIDOISTA POIKETEN VASTA VIIKOLLA 46

Koska laskettelurippileiri ei toteudu, pitää kesän leirien ryhmäkoot vahvistaa kirkkoneuvostossa.

Kirkkoneuvosto kokoontuu 15.11., jonka jälkeen nuorille ilmoitetaan rippikouluryhmät.

Rippikoulu on osa seurakunnan kasteopetusta. Rippikoulussa nuorelle kerrotaan, mikä on sen seurakunnan usko, johon hänet kasteessa liitettiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa 18-vuotiaana.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna kun nuori täyttää 15 v. Jos nuorta ei ole kastettu, on hänet kastettava konfirmaatioon mennessä. Jos nuori on kastettu, mutta ei kuulu ev.lut. kirkkoon, on hänen konfirmaatioon mennessä liityttävä siihen. 15 vuotta täyttänyt voi vanhempiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka nämä itse eivät kirkkoon kuuluisikaan. - Nämä seikat on syytä huomioida rippikoulun ajankohtaa mietittäessä. Mikäli näissä asioissa on vähääkään epäselvyyttä, ota hyvissä ajoin yhteys kirkkoherraan ja keskustele asiasta hänen kanssaan.

Rippikoulun voi käydä joko leiririppikouluna tai ns. iltarippikouluna. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti, jos se on syystä tai toisesta jäänyt nuorena käymättä Tällaisissa tilanteissa ota yhteys joko kirkkoherranvirastoon tai siihen pappiin, jonka kanssa haluat yksityisrippikoulusi käydä.

Vuoden 2017 rippikoulut