uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 2.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tervetuloa Paimion seurakunnan riparille 2019!

ILMOITTAUTUMISAIKA VUODEN 2019 RIPPIKOULUIHIN ON 10.-23.9.

Tietoa eri rippikouluvaitoehdoista löydät viikolta 35 alkaen tältä sivulta. Myös ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta. Vuonna 2004 syntyneet Paimion seurakunnan jäsenet saavat lisäksi postitse kutsun rippikouluun.

MIKÄ ON RIPPIKOULU?

Rippikoulu on osa seurakunnan kasteopetusta. Rippikoulussa nuorelle kerrotaan, mikä on sen seurakunnan usko, johon hänet kasteessa liitettiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa 18-vuotiaana.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna kun nuori täyttää 15 v. Jos nuorta ei ole kastettu, on hänet kastettava konfirmaatioon mennessä. Jos nuori on kastettu, mutta ei kuulu ev.lut. kirkkoon, on hänen konfirmaatioon mennessä liityttävä siihen. 15 vuotta täyttänyt voi vanhempiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka nämä itse eivät kirkkoon kuuluisikaan. - Nämä seikat on syytä huomioida rippikoulun ajankohtaa mietittäessä. Mikäli näissä asioissa on vähääkään epäselvyyttä, ota hyvissä ajoin yhteys kirkkoherraan ja keskustele asiasta hänen kanssaan.

Rippikoulun voi käydä joko leiririppikouluna tai ns. iltarippikouluna. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti, jos se on syystä tai toisesta jäänyt nuorena käymättä Tällaisissa tilanteissa ota yhteys joko kirkkoherranvirastoon tai siihen pappiin, jonka kanssa haluat yksityisrippikoulusi käydä.