uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Vistan hautausmaiden haravointitalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.10. klo 8 alkaen... Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 25.10. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa

Reformaation merkkivuosi: Kirkkonäytelmä Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa ti 31.10. klo 19 Paimion kirkossa. Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.10.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Seuraava Matalan kynnyksen kirkkoilta on su 29.10. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena eutanasia. Keskustelijoina piispa.... Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 26.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Markuksen evankeliumi

Kirkkodraama Markuksen evankeliumi su 5.11. klo 16 Paimion kirkossa. Tornion kaupunginteatterin esitys, rooleissa näyttelijä Pauli Mahlamäki, joka tulkitsee... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 31.10. .... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tervetuloa Paimion seurakunnan riparille 2018!

Paimion seurakunta järjestää ensi vuonna seitsemän upeaa rippikoulua, joista kuusi on leirimuotoisia ja yksi toteutetaan iltakouluna. Lisäksi on mahdollisuus valita Liedon seurakunnan järjestämä retkeilyripari Lapissa, Tievatuvalla. Valitse omasi!

Ilmoittautuminen 13.-27.9.

Rippikouluvaihtoehdot:

a) Talvirippikoulu

Talvirippikoulu kokoontuu marras-toukokuussa arki-iltaisin noin kerran viikossa ja välillä viikonloppuisin. Kokoontumispaikkana pääasiassa Wanha (Pyölintie 3). Rippikouluun ei kuulu leirijaksoa. Konfirmaatio on 10.6.2018 Paimion kirkossa. Maksuton.

b) Laskettelurippikoulu 17.-24.2.2018

Lasketteluripari Aholansaaressa järjestetään hiihtolomalla yhdessä Liedon seurakunnan kanssa. Ennen leirijaksoa pidetään muutama ryhmän yhteinen kokoontuminen, joista osa on Liedossa, osa Paimiossa. Leirijakso Aholansaaressa, Nilsiässä on 17.-24.2.2018. Konfirmaatio on su 4.3. klo 10 Paimion kirkossa.

Aholansaari on nykyaikainen leiri- ja lomakeskus, mutta myös historiallinen Paavo Ruotsalaisen kotisaari, joka sijaitsee kivenheiton päässä Tahkon matkailualueesta. Leirin ohjelmaan sisältyykin laskettelua tai hiihtoa Tahkovuorella. Lisää tietoa: www.aholansaari.fi ja www.tahko.fi

Leirin hinta on 140 € (muilta kuin Paimion seurakunnan jäseniltä 165 €). Hissilippu (n. 100 €) ei sisälly hintaan.

c) Retkeilyripari 13.-20.6.2018

Retkeilyripari pidetään Tievatuvalla (Saariselän lähellä). Ohjelmassa rippikoulunkäymisen lisäksi päiväretkiä tunturiin. Kesällä ennen leirille lähtöä on Lieto-päivät Liedon seurakuntatalolla 11.-12.6.2018 klo 9-15. Leirijakso Tievatuvalla on 13.-20.6. Konfirmaatio on Liedon kirkossa su 1.7. klo 13. Leirin hinta on 180 €.
Tutustu Tievaan: www.tievatupa.fi

(Jos Paimiosta on riittävä määrä lähtijöitä, niin silloin Paimion seurakunnasta tulee mukaan myös työntekijä ja isosia)

d-g. Kesäleirit Rantalassa

Paimion seurakunnan omassa leirikeskuksessa Rantalassa meren rannalla järjestetään ensi kesänä viisi leiriä.

c. Rantala I        4.-11.6. konfirmaatio 17.6. klo 10

d. Rantala II       13.-20.6. konfirmaatio 1.7. klo 10

e. Rantala III      3.-10.7. konfirmaatio 15.7. klo 10

f.  Rantala IV      11.-18.7. konfirmaatio 22.7. klo 10

g. Rantala V        19.-26.7. konfirmaatio 29.7. klo 10

Leirin hinta on 98 €

Hinta on kokonaiskustannus, joka sisältää opetuksen, opetusmateriaalit, rippikouluun sisältyvät retket ja tapahtumat sekä matkat, majoituksen ja ruokailut leirijaksolla.

Kaikkiin rippikouluihin kuuluu leirijakson lisäksi ennakkotunteja syksyn ja kevään mittaan, tutustumista seurakunnan toimintaan sekä yhteisiä tapahtumia. Tarkemmat aikataulut saat tietää omalta rippikoulunopettajaltasi.

Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujemme kautta 13.-27.9.

Toteutuneista ryhmäjaoista ilmoitamme kirjeitse kaikille ilmoittautuneille viikolla 41. (Huom! Ilmoittautuminen ei ole nopeuskilpailu!)

Lisätietoja voit kysellä...

Tuija Mäkivalli (nuoriso- ja rippikoulupastori), 050 4638 383

Hannu Nurmi (nuorisotyönohjaaja), 050 3428 095

MIKÄ ON RIPPIKOULU?

Rippikoulu on osa seurakunnan kasteopetusta. Rippikoulussa nuorelle kerrotaan, mikä on sen seurakunnan usko, johon hänet kasteessa liitettiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa 18-vuotiaana.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna kun nuori täyttää 15 v. Jos nuorta ei ole kastettu, on hänet kastettava konfirmaatioon mennessä. Jos nuori on kastettu, mutta ei kuulu ev.lut. kirkkoon, on hänen konfirmaatioon mennessä liityttävä siihen. 15 vuotta täyttänyt voi vanhempiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka nämä itse eivät kirkkoon kuuluisikaan. - Nämä seikat on syytä huomioida rippikoulun ajankohtaa mietittäessä. Mikäli näissä asioissa on vähääkään epäselvyyttä, ota hyvissä ajoin yhteys kirkkoherraan ja keskustele asiasta hänen kanssaan.

Rippikoulun voi käydä joko leiririppikouluna tai ns. iltarippikouluna. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti, jos se on syystä tai toisesta jäänyt nuorena käymättä Tällaisissa tilanteissa ota yhteys joko kirkkoherranvirastoon tai siihen pappiin, jonka kanssa haluat yksityisrippikoulusi käydä.