uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle perhekirkossa su 20.8. klo 10 Paimion kirkossa. Ekaluokkalaiset kutsutaan... Lue lisää

Muskarit

Muskarit tiistaisin 5.9. alkaen Wanhalla! Ilmoittautuminen keskiviikkona 16.8. klo 9.30 alkaen... Lue lisää

70 ja 75 vuotiaiden ilmoittautuminen juhlaan

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 10.9.. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 3.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Kuorojen syyskausi

Seurakunnan kuorot aloittavat syyskautensa! Syksyn ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 6.9. ja torstaina 7.9. Kuoroja on... Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot alkavat 12.9. alkaen. Tsekkaa kerhot, valitse omasi ja ilmoittaudu!

Lue lisää

Retki Turun Merimieskirkolle

maanantaina 11.9. Ilmoittautuminen.... Lue lisää

Hautausmaalle työntekijää

Paimion seurakunta etsii työntekijää hautausmaalle ajalle syyskuu - lokakuu 2017. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tervetuloa rippikouluun

HUOM, RIPPIKOULURYHMÄT ILMOITETAAN ENNAKKOTEIDOISTA POIKETEN VASTA VIIKOLLA 46

Koska laskettelurippileiri ei toteudu, pitää kesän leirien ryhmäkoot vahvistaa kirkkoneuvostossa.

Kirkkoneuvosto kokoontuu 15.11., jonka jälkeen nuorille ilmoitetaan rippikouluryhmät.

Rippikoulu on osa seurakunnan kasteopetusta. Rippikoulussa nuorelle kerrotaan, mikä on sen seurakunnan usko, johon hänet kasteessa liitettiin. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa 18-vuotiaana.

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna kun nuori täyttää 15 v. Jos nuorta ei ole kastettu, on hänet kastettava konfirmaatioon mennessä. Jos nuori on kastettu, mutta ei kuulu ev.lut. kirkkoon, on hänen konfirmaatioon mennessä liityttävä siihen. 15 vuotta täyttänyt voi vanhempiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka nämä itse eivät kirkkoon kuuluisikaan. - Nämä seikat on syytä huomioida rippikoulun ajankohtaa mietittäessä. Mikäli näissä asioissa on vähääkään epäselvyyttä, ota hyvissä ajoin yhteys kirkkoherraan ja keskustele asiasta hänen kanssaan.

Rippikoulun voi käydä joko leiririppikouluna tai ns. iltarippikouluna. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti, jos se on syystä tai toisesta jäänyt nuorena käymättä Tällaisissa tilanteissa ota yhteys joko kirkkoherranvirastoon tai siihen pappiin, jonka kanssa haluat yksityisrippikoulusi käydä.

Vuoden 2017 rippikoulut