uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 2.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Paimion seurakunnan organisaatiokuva

Yleishallinto

Yleishallinnon tehtävänä on luoda puitteet varsinaiselle seurakuntatyölle sekä hautausmaa- ja kiinteistötyölle.

Yleishallinto koostuu

1. hallintoelimistä
    (kirkkovaltuusto ja kirkkoneuvosto)
  2. tarkastustoimesta
    (tilintarkastajat ja omaisuuden tarkastajat)
  3. hallinnon käytännön toteuttajista
    (taloustoimisto ja kirkkoherranvirasto) sekä
  4. työntekijöitä koskevista palveluista
    (työpaikkaruokailu, työterveyshuolto ja työsuojelu)

Yleishallinnon tehtävät ovat pääsääntöisesti lailla määrätty. Mm. kirkkolaki, kirjanpitolaki ja väestökirjanpitoon liittyvät lait ovat yleishallinnon tehtäviä määrittäviä lakeja. Lisäksi kirkkohallitus antaa ohjeita ja määräyksiä hallinnon, laskentatoimen ja väestökirjanpidon käytännön toteuttamisesta. Yleishallinnon yksityiskohtaisista tehtävistä on määrätty myös seurakunnan vahvistamissa ohje- ja johtosäännöissä.