uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarjan viimeinen ilta tiistaina 11.12. Illan aiheena.... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  kevätkaudella 2019 Mikaelintalolla joka toinen maanantai klo 18. Seuraava ilta ma 14.1. Lue lisää

Kirkko avoinna

Tule hiljentymään hetkeksi joulukiireiden keskellä. Kirkko avoinna 10-.11.12. ja 13.-14.12. klo 14-19. Lue lisää

Vähävaraisten jouluateria

Vähävaraisten jouluateria tiistaina 18.12. klo 12 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2018. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 12.12. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka ke 26.12. TPS-Ässät jääkiekkomatsiin. Lähtö Wanhalta klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Avioliittoon vihkiminen

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että Pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Kirkollisen vihkimisen edellytys on, että morsian ja sulhanen molemmat ovat rippikoulun käyneitä, konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollinen myös sillloin, kun toinen vihkiparista on ev.lut kirkon jäsen ja toinen jonkun muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Usein kirkollinen vihkiminen toimitetaan kirkossa, mutta vihkiminen voidaan toimittaa myös muualla, esimerkiksi vihkiparin kotona.

Välttämättömiä kirkolliseen vihkimiseen liittyviä asioita ovat:

• Papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
    Pappi, kanttori ja Paimion kirkko varataan kirkkoverranvirastosta
    Osoite:
    Pyölintie 3

Puhelin:

Viraston aukioloajat:
    Ma-to klo 9-13

Vihkimiset vuodelle 2019

Vihkivarauksia vuodelle 2019 otetaan vastaan syyskuun 1. arkipäivästä alkaen eli maanantaina 3.9. Vihkivaraukset tehdään puhelimitse kirkkoherranvirastoon.

Vihkivarauksia otetaan pääsääntöisesti lauantai-iltapäiviin.
Vihkimisajat
lauantaisin ovat klo 15 ja klo 16.

Varauksia otetaan Paimion, Sauvon sekä Karunan kirkkoon.

Pyhän Jaakobin kirkkoa hoitaa Pyhän Jaakobin kirkon seurakuntayhdistys. Seurakuntayhdistys hoitaa kirkon varauksia itsenäisesti.
Yhteydenotot:
Pyhän Jaakobin kirkon suntio Maria Kuopila,
puh. 0400 521 915

Aikaisin alkamisaika vihkimiselle Pyhän Jaakobin kirkossa on myös klo 15.00, jos pappi ja/tai kanttori tulee Paimion seurakunnan puolesta.

• Avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset
  Avioliiton esteiden tutkinnalla varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu. Avioliittoon aikovien on ennen vihkimistä yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Pyyntö tehdään maistraatille tai seurakunnalle. Avioliiton esteet voi maistraatin lisäksi tutkia se evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunta, jonka jäseniä kihlakumppanit ovat tai toinen heistä on. Tutkintapyyntö voidaan esittää aikaisintaan 4 kuukautta ennen vihkimistä ja viimeistään 8 päivää ennen vihkimistä. Käytännön syistä tutkintapyyntö kannattaa esittää hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Jos ja kun avioliiton esteiden tutkija toteaa, ettei aiotulle avioliitolle ole esteitä, on avioliittoon aikoville annettava tästä todistus.  Todistus voidaan myös säilyttää kirkkoherranvirastossa, mikäli vihkipari vihitään Paimion seurakunnassa virassa olevan papin toimesta.

Avioliittoon aikovat ilmoitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa erikseen sovittuna sunnuntaina ennen vihkimistä, jos vihkipari niin haluaa. Tällöin avioliittoaikomuksesta tulee julkinen ja seurakunta rukoilee parin puolesta. Vihkimisen jälkeen avioliittoon vihkimisestä ilmoitetaan Kunnallislehden seurakunnalliset palstalla, mikäli vihkipari näin haluaa.

Kun tulette pyytämään avioliiton esteiden tutkintaa, muistakaa ottaa henkilötodistus mukaan!

Avioliiton esteidentutkinnan voi hoitaa myös sähköisesti osoitteessa

Sähköisen palvelun käytön edellytykset:

• vähintään 18 vuoden ikä

• kotikunta Suomessa

• käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

• ainakin toisen pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen

• käyttäjällä ei saa olla turvakieltoa

Tunnistaudu palveluun ja seuraa ohjeita.

• kaksi todistajaa
  Lain mukaan vihkimisessä tarvitaan kaksi todistajaa. Todistajien on oltava yli 15-vuotiaita. Todistajina voivat olla myös lähisukulaiset ja ulkomaalaiset.

Vihkitoimituksen musiikki Paimion kirkossa

Vihkitoimituksen musiikista on syytä keskustella kanttorin kanssa. Paimion seurakunnan linja on, että koska kirkollinen vihkiminen on kirkollinen toimitus, on siihen liittyvän musiikin oltava tilaisuuden luonteen mukaisesti hengellistä musiikkia. - Kanttori esittelee mielellään eri vaihtoehtoja, joita on runsaasti.
Kanttorien yhteystiedot