uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Kouluikäisten kesäleirit

Varhaisnuorten (7-14 v.) kesäleirit 25.-27.6. Vanu I sekä 27.-30.6. Vanu II Rantalassa.

Päiväleiri 4.-8.6. Wanhalla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Haastekanpanja Yhteisvastuun hyväksi

Kunnallislehden ja Paimion seurakunnan haastekampanja Yhteisvastuun hyväksi 30.4.2018 asti. Haasta... Lue lisää

Vistan hautausmaiden siivoustalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.4. klo 8 alkaen... Lue lisää

Family Action

Family Action pe 27.4. Wanhalla
klo 17.30-19 1.-6. luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen!
Musiikkia, toimintapajoja, välipalapaja, kasvomaalausta...

Tapahtuma on maksuton, välipala 1€ tuotto yhteisvastuulle Lue lisää

Vappumyyjäiset

Vappumyyjäiset pe 27.4. klo 12.30 Wanhalla (Pyölintie 3). Myynnissä simaa, munkkeja... Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.4. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Miesten yö

Miesten yö pe 27.4. Turussa. Huippupuhujia, musiikkiryhmä, tarjoilua ym. Ilmoittaudi pikaisesti... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä (entinen Hanna-piiri) kevätkaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti .15.5. Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 16.5. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut etenevät

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Avioliittoon vihkiminen

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että Pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Kirkollisen vihkimisen edellytys on, että morsian ja sulhanen molemmat ovat rippikoulun käyneitä, konfirmoituja evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollinen myös sillloin, kun toinen vihkiparista on ev.lut kirkon jäsen ja toinen jonkun muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Usein kirkollinen vihkiminen toimitetaan kirkossa, mutta vihkiminen voidaan toimittaa myös muualla, esimerkiksi vihkiparin kotona.

Välttämättömiä kirkolliseen vihkimiseen liittyviä asioita ovat:

• Papin, kanttorin ja vihkipaikan varaaminen
    Pappi, kanttori ja Paimion kirkko varataan kirkkoverranvirastosta
    Osoite:
    Pyölintie 3

Puhelin:

Viraston aukioloajat:
    Ma-to klo 9-13

Kirkollisia vihkivarauksia otetaan vastaan seuraavalle vuodelle kuluvan vuoden syyskuun 1. arkipäivästä alkaen poislukien perjantaipäivät, koska kirkkoherranvirasto ei ole perjantaisin auki.

Vihkivaraukset mieluimmin puhelimitse.

Paimion kirkossa aikaisin alkamisaika vihkimiselle lauantaisin on klo 15.00.
Muut vihkimisajat ovat klo 16.00 ja klo 17.00

Aikaisin alkamisaika vihkimiselle Pyhän Jaakobin kirkossa on myös klo 15.00, jos pappi ja/tai kanttori tulee Paimion seurakunnan puolesta.

Pyhän Jaakobin kirkkoa hoitaa Pyhän Jaakobin kirkon seurakuntayhdistys. Seurakuntayhdistys hoitaa kirkon varauksia itsenäisesti.
Yhteydenotot:
Pyhän Jaakobin kirkon suntio Maria Kuopila,

• Avioliiton esteiden tutkinta eli kuulutukset
  Avioliiton esteiden tutkinnalla varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu. Avioliittoon aikovien on ennen vihkimistä yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa. Pyyntö tehdään maistraatille tai seurakunnalle. Avioliiton esteet voi maistraatin lisäksi tutkia se evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunta, jonka jäseniä kihlakumppanit ovat tai toinen heistä on. Tutkintapyyntö voidaan esittää aikaisintaan 4 kuukautta ennen vihkimistä ja viimeistään 8 päivää ennen vihkimistä. Käytännön syistä tutkintapyyntö kannattaa esittää hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Jos ja kun avioliiton esteiden tutkija toteaa, ettei aiotulle avioliitolle ole esteitä, on avioliittoon aikoville annettava tästä todistus.  Todistus voidaan myös säilyttää kirkkoherranvirastossa, mikäli vihkipari vihitään Paimion seurakunnassa virassa olevan papin toimesta.

Avioliittoon aikovat ilmoitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa erikseen sovittuna sunnuntaina ennen vihkimistä, jos vihkipari niin haluaa. Tällöin avioliittoaikomuksesta tulee julkinen ja seurakunta rukoilee parin puolesta. Vihkimisen jälkeen avioliittoon vihkimisestä ilmoitetaan Kunnallislehden seurakunnalliset palstalla, mikäli vihkipari näin haluaa.

Kun tulette pyytämään avioliiton esteiden tutkintaa, muistakaa ottaa henkilötodistus mukaan!

Avioliiton esteidentutkinnan voi hoitaa myös sähköisesti osoitteessa

Sähköisen palvelun käytön edellytykset:

• vähintään 18 vuoden ikä

• kotikunta Suomessa

• käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

• ainakin toisen pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen

• käyttäjällä ei saa olla turvakieltoa

Tunnistaudu palveluun ja seuraa ohjeita.

• kaksi todistajaa
  Lain mukaan vihkimisessä tarvitaan kaksi todistajaa. Todistajien on oltava yli 15-vuotiaita. Todistajina voivat olla myös lähisukulaiset ja ulkomaalaiset.

Vihkitoimituksen musiikki Paimion kirkossa

Vihkitoimituksen musiikista on syytä keskustella kanttorin kanssa. Paimion seurakunnan linja on, että koska kirkollinen vihkiminen on kirkollinen toimitus, on siihen liittyvän musiikin oltava tilaisuuden luonteen mukaisesti hengellistä musiikkia. - Kanttori esittelee mielellään eri vaihtoehtoja, joita on runsaasti.
Kanttorien yhteystiedot