Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarjan viimeinen ilta tiistaina 11.12. Illan aiheena.... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  kevätkaudella 2019 Mikaelintalolla joka toinen maanantai klo 18. Seuraava ilta ma 14.1. Lue lisää

Kirkko avoinna

Tule hiljentymään hetkeksi joulukiireiden keskellä. Kirkko avoinna 10-.11.12. ja 13.-14.12. klo 14-19. Lue lisää

Vähävaraisten jouluateria

Vähävaraisten jouluateria tiistaina 18.12. klo 12 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2018. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 12.12. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka ke 26.12. TPS-Ässät jääkiekkomatsiin. Lähtö Wanhalta klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän sydän. Jumalanpalvelus toimitetaan pääsääntöisesti sunnutaiaamuisin klo 10. Lisäksi jumalanpalveluksia on useina pyhäpäivinä. Useimmiten jumalanpalvelus on messu eli ehtoollisjumalanpalvelus.  Jumalanpalvelusta, jossa ei vietetä ehtoollista, kutsutaan sanajumalanpalvelukseksi.

Su 16.12. messu klo 10 Paimion kirkossa.
III adventtisunnuntai. Tie Kuninkaalle. Liturginen väri violetti tai sininen.

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.

Tuija Mäkivalli, Petri Kopponen, tekstinlukija Arimo Lähdeniitty

Su 23.12. messu klo 10 Paimion kirkossa.
IV adventtisunnuntai. Herran syntymä on lähellä. Liturginen väri violetti tai sininen.

Tämä sunnuntai omistetaan lasta odottavalle Marialle, Herran äidille. Vapahtajan äidin odotus ja Herran kansan joulun odotus kuuluvat yhteen.

Jouluun valmistautumisen loppuvaihe alkaa. Ihmisen sisäisen mielialan tulee olla valmis suuren sanoman vastaanottamiseen.

Toimittajat
Samu Turunen, Petri Kopponen, tekstinlukija Asko Mäentaka.

Ma jouluaaton hartaus klo 14 Paimion kirkossa.
Lupaukset täyttyvät. Liturginen väri valkoinen.

Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta. Siksi jouluprofetiat kuuluvat jouluaaton jumalanpalveluksiin silloinkin, kun niissä luetaan muita joulun tekstejä.

Toimittajat
Päivi Nurmi, Petri Kopponen, tekstinlukija Jaana Paasonen.

Ma 24.12. jouluaaton hartaus klo 16 Pyhän jaakobin kirkossa.

Toimittajat
Tuija Mäkivalli, Petri Kopponen, tekstinlukija Oskari Santalahti.

Ma 24.12. jouluyön hartaus klo 22 Paimion kirkossa.
Teille on syntynyt vapahtaja! Liturginen väri valkoinen.

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: ”Tänään on teille syntynyt Vapahtaja.” Jouluyön messu (enkelten messu) on suuressa osassa kristikuntaa joulunvieton päätapahtuma.

Vesa Tuominen, Armi Laakso

Ti 25.12. jouluaamun sanajumalanpalvelus klo 8 Paimion kirkossa. Nyt Betlehemiin! Liturginen väri valkoinen.

Jouluaamun jumalanpalveluksessa (paimenten messu), joka täällä Pohjolassa on perinteisesti ollut joulun tärkein jumalanpalvelus, lähdemme paimenten kanssa Betlehemiin. Siellä näemme sen, mitä on tapahtunut.

Toimittajat
Samu Turunen, Petri Kopponen, tekstinlukija Terhi Reponen.

Ke 26.12. tapaninpäivän sanajumalanpalvelus klo 18 Paimion kirkossa. Kristuksen todistajat. Liturginen väri punainen.

Toinen joulupäivä, ensimmäisen marttyyrin Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä, muodostaa vastakohdan ensimmäiselle joulupäivälle. Jumalan pelastussanoma jakaa ihmiset sen vastaanottaviin ja sen hylkääviin, Kristuksen seuraajiin ja hänen vainoojiinsa. Jumala antaa Pyhän Hengen voimaksi jokaiselle, joka rohkeasti tunnustaa uskonsa Kristukseen.

Toimittajat
Mika Ahtola Armi Laakso, tekstinlukija Markku Saarinen.

Su 30.12. messu klo 10 Paimion kirkossa.
1. sunnuntai joulusta. Pyhä perhe. Liturginen väri valkoinen
.

Tätä pyhäpäivää sanotaan sekä pyhän perheen että Simeonin ja Hannan sunnuntaiksi. He olivat temppelissä odottaneet Jumalan lupausten täyttymistä. Vaikka Jeesus-lapsi ei erottunut muista lapsista, he näkivät hänessä aikakauden käänteen.

Jeesus eli samojen elinehtojen alaisena kuin me lunastaakseen meidät ja antaakseen meille oikeuden elää Jumalan lapsina.

Toimittajat
Samu Turunen, Armi Laakso, tekstinlukija Satu Tuominen.