uutisia
Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä
Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 22.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 23.6. .... Lue lisää

Kesämusiikkia

Kesämusiikkia ke 27.6. klo 13 Paimion kirkossa. Esiintyjinä Maria Sapelkina ja Petri Kopponen. Lue lisää

Hoitohautojen kesäkukitus

Hoitohautojen kesäkukitus on aloitettu tiistaina 5.6. Pyydämme ystävällisesti omaisia...  Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho maanantaisin 13.8. asti lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Juhannus

Juhannuksena kirkkovuodessa muistetaan Johannes Kastajan syntymää ja julistusta. Johannes Kastaja julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista. Johannes Kastajan päivää vietetään myös yöttömän yön, valon ja keskikesän juhlana. Tänä vuonna juhannusta vietetään 20. kesäkuuta.

Sana juhannus tulee nimestä Johannes. Nimi tarkoittaa ”Jumala on armollinen”. Keskikesän juhlana juhannusta vietetään erityisesti Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Juhannus on myös Suomen lipun päivä. Liput nostetaan salkoon juhannusaattoiltana kello 18 ja lasketaan juhannuspäivän iltana kello 21.

Armon aurinko ja ikikesä

Johannes Kastajan muistopäivää on vietetty kristikunnassa 400-luvun alkupuolelta lähtien sekä itäisessä että läntisessä perinteessä. Päivää juhlitaan edelleenkin laajalti kristikunnassa 24.6. Suomessa juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Juhannuksen ajoitus perustuu Raamattuun, jonka mukaan Johannes Kastaja syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun.

Johannes oli Jeesuksen edelläkävijä ja valmisti tietä Jeesuksen julistukselle ja opetukselle. Lisänimi Kastaja juontaa hänen toimintansa keskeisestä osasta, ihmisten kastamisesta. Johannes kastoi myös Jeesuksen. Myöhemmin Johannes teloitettiin, koska hän oli arvostellut julistuksessaan kuningas Herodeksen elämäntyyliä.

Juhannuksen kirkkotilaisuudet:

• pe 22.6. juhannusaattona sanajumalanpalvelus ja kokkojuhla klo 19 Karunan kirkolla.

Linja-autokuljetus Paimion kirkon parkkipaikalta klo 18. Hinta 5 e.
    Sauvolaiset pääsevät kyytiin Sauvon torilta, hinta 5 e.
    Mukana lähetyssihteeri Miia Mäkinen.

• la 23.6. juhannuspäivän sanajumalanpalvelus klo 10 Paimion kirkossa. Samu Turunen, Armi Laakso, tekstinlukija

• su 24.6. sanajumalanpalvelus klo 10 Räpälässä vanhan kirkon paikalla (Sillankorvantie).
    Samu Turunen,  Armi Laakso, tekstinlukija Satu Tuominen. Sateella jumalanpalvelus toimitetaan Paimion kirkossa.

Arimo Lähdeniityn terveiset Suomen Lähetysseuran vuosijuhlasta Kuopiosta.

Kartalinkki Räpälään

Sateella jumalanpalvelus toimitetaan Paimion kirkossa.