Konsertit ja musiikkitilaisuudet

Joulukonsertti Hyvän joulun toivotus su 10.12. klo 16 Pyhän Jaakobin kirkossa. Lue lisää

Vähävaraisten jouluavustukset

Seurakunta avustaa taloudellisesti heikommassa asemassa olevia. Varaa aika erityisdiakonilta. Yhteystiedot... Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2017. Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 12.12. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Joulun kirkot

Joulun aikaan tuhannet suomalaiset suuntaavat joulukirkkoon virittäytymään joulun tunnelmaan. Tule sinäkin!

Kirkkovuoden suosituin pyhä on jouluaatto, toiseksi suosituin on ensimmäinen joulupäivä.

Joulun kirkot toimitetaan Paimiossa seuraavasti:

• Su 24.12. kaikille avoin perheiden aattohartauskirkko klo 14 Paimion kirkossa. Päivi Nurmi, Armi Laakso, tekstinlukija Anne Kuparinen.

• Su 24.12. jouluaaton hartaus klo 16 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38). Tuija Mäkivalli, Armi Laakso, tekstinlukija Venni Kortesmaa.

• Su 24.12. jouluyön hartaus klo 22 Paimion kirkossa. Vesa Tuominen, Petri Kopponen.

• Ma 25.12. jouluaamun sanajumalanpalvelus klo 8 Paimion kirkossa. Mika Ahtola, Armi Laakso, tekstinlukija Tuula Kurki.

• Ti 26.12. tapaninpäivän joululaulukirkko klo 18 Paimion kirkossa. Mika Ahtola, Petri Kopponen, tekstinlukija Kristina Karlsson.

Jouluaattona ollaan profeettojen lupausten toteutumisen ovella. Jouluaaton aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta. Siksi jouluprofetiat kuuluvat jouluaaton jumalanpalveluksiin silloinkin, kun niissä luetaan muita joulun tekstejä.

Jouluyö on Kristuksen syntymisen yö. Seurakunta kuulee enkelin viestin: "Tänään on teille syntynyt Vapahtaja."

Jouluaamun jumalanpalveluksessa lähdemme paimenten kanssa Betlehemiin. Siellä näemme sen, mitä on tapahtunut.

Toinen joulupäivä eli tapaninpäivä on ensimmäisen marttyyrin, Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä. Marttyyriksi sanotaan henkilöä, joka kärsii kuoleman uskonsa tähden. Tapaninpäivän liturginen väri on punainen.