Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 2.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tiina Elinan teos "Pyhämekko"

Jokainen on kutsuttu

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä diakoniatyöntekijä. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen, ja tehtäviin kuuluu laaja-alaisesti suunnitella ja toteuttaa kehitysvammaisten ja heidän perheidensä sekä hoitohenkilökunnan hengellistä työtä.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää... Ollaan siis yhteyksissä!

Yhteystiedot:
Pertti Arola
kehitysvammaisten pastori
Varsinais-Suomen seurakunnat
Myllyojantie 2
21520 Naskarla

TULEVIA TAPAHTUMIA

• Sunnuntaina 9.9. klo 10 rovastikunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä Sauvon kirkossa. Selkomessun jälkeen keittolounas Sauvon seurakuntatalolla, Pappilantie 2. Ilmoittautuminen 4.9. mennessä leena.hyvonen-at-evl.fi.

• Sunnuntaina 23.9. klo 12 rovastikunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä Vahdon kirkossa. Mukana mm. Hopeakuoro. Messun jälkeen kahvitilaisuus Vahdon seurakuntatalolla. Ilmoittautuminen 17.9. mennessä maarit.t.hiltunen-at-evl.fi.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisrippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia. Lue lisää

Ideoita kehitysvammaisten hartaushetkiin

Kaikkea ei aina näe Lue lisää