Muskarit

Muskarit tiistaisin 5.9. alkaen Wanhalla! Ilmoittautuminen keskiviikkona 16.8. klo 9.30 alkaen... Lue lisää

Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle perhekirkossa su 20.8. klo 10 Paimion kirkossa. Ekaluokkalaiset kutsutaan... Lue lisää

70 ja 75 vuotiaiden ilmoittautuminen juhlaan

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 10.9.. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 3.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Kuorojen syyskausi

Seurakunnan kuorot aloittavat syyskautensa! Syksyn ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 6.9. ja torstaina 7.9. Kuoroja on... Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot alkavat 12.9. alkaen. Tsekkaa kerhot, valitse omasi ja ilmoittaudu!

Lue lisää

Retki Turun Merimieskirkolle

maanantaina 11.9. Ilmoittautuminen.... Lue lisää

Hautausmaalle työntekijää

Paimion seurakunta etsii työntekijää hautausmaalle ajalle syyskuu - lokakuu 2017. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tiina Elinan teos "Pyhämekko"

Jokainen on kutsuttu

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä tekee diakonissa Elina Muntola. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen, ja tehtäviin kuuluu laaja-alaisesti suunnitella ja toteuttaa kehitysvammaisten ja heidän perheidensä sekä hoitohenkilökunnan hengellistä työtä.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää... Ollaan siis yhteyksissä!

Yhteystiedot:
Pertti Arola
kehitysvammaisten pastori
V-S Erityishuoltopiirin alueen seurakunnat
Myllyojantie 2
21520 Naskarla

TULEVIA TAPAHTUMIA VUONNA 2017

• Sunnuntaina 22.10. klo 10 Kirkko kaikille messu Paimion kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit kirkossa.

• Sunnuntaina 10.9. klo 13 Somerniemen kirkossa kehitysvammaisten kirkkopyhä.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisrippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia. Lue lisää

Ideoita kehitysvammaisten hartaushetkiin

Talentit käyttöön (Matt. 25: 14-30 ) Lue lisää