Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa keskiviikkoisin 28.2.-16.5.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kaksi kesätyöntekijää leirikeskukseen

Seurakunta hakee Rantalan leirikeskukseen kahta kesätyöntekijää, joiden tehtäviin kuuluvat mm. ruuanlaittoa, siivousta ja pihatöitä. Lue lisää

Kirkonesittelijä kesäksi

Seurakunnassa on avoinna kaksi kirkonesittelijän kesätyöpaikkaa ajoille 1.-29.6. ja 2.-27.7. Työaika on ma-pe 4 tuntia... Lue lisää

Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä yli 17-vuotiaille kevään säistä riippuen ajalle n. 15.4.-31.10. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä (entinen Hanna-piiri) kevätkaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 20.2. Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 21.2. klo 18.30 Sauvon kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tiina Elinan teos "Pyhämekko"

Jokainen on kutsuttu

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä tekee diakonissa Elina Muntola. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen, ja tehtäviin kuuluu laaja-alaisesti suunnitella ja toteuttaa kehitysvammaisten ja heidän perheidensä sekä hoitohenkilökunnan hengellistä työtä.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää... Ollaan siis yhteyksissä!

Yhteystiedot:
Pertti Arola
kehitysvammaisten pastori
Varsinais-Suomen seurakunnat
Myllyojantie 2
21520 Naskarla

TULEVIA TAPAHTUMIA

• Sunnuntaina 11.3. klo 10 Kirkko kaikille -messu Paimion kirkossa. Messussa käytetään kuvatulkkausta. Messun jälkeen keittolounas ja leivoskahvit (vapaaehtoinen maksu yhteisvastukeräykseen) Mikaelintalolla.

• Maanantaina 26.3. klo 9.30 pääsiäisen ehtoolliskirkko Turun Henrikinkirkossa.

• Tiistaina 27.3. klo 13 pääsiäisen ehtoolliskirkko Salon Uskelan kirkossa.

• Keskiviikkona 11.4. klo 17 maakunnalliset kinkerit Marttilan seurakuntatalolla.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisrippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia. Lue lisää

Ideoita kehitysvammaisten hartaushetkiin

Kaikkea ei aina näe Lue lisää