Vistan hautausmaiden haravointitalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.10. klo 8 alkaen... Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 25.10. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa

Reformaation merkkivuosi: Kirkkonäytelmä Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa ti 31.10. klo 19 Paimion kirkossa. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Seuraava Matalan kynnyksen kirkkoilta on su 29.10. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena eutanasia. Keskustelijoina piispa.... Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 26.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Markuksen evankeliumi

Kirkkodraama Markuksen evankeliumi su 5.11. klo 16 Paimion kirkossa. Tornion kaupunginteatterin esitys, rooleissa näyttelijä Pauli Mahlamäki, joka tulkitsee... Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.10.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 31.10. .... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Tiina Elinan teos "Pyhämekko"

Jokainen on kutsuttu

Kehitysvammaistyössä suunnitellaan ja toteutetaan laaja-alaisesti Varsinais-Suomen kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja kehitysvammaistyötä tekevien ammattilaisten hengellistä työtä.

Kehitysvammainen henkilö voi antaa perheelleen ja ympäristölleen paljon. Aitoudellaan hän voi opettaa monia elämän syviä salaisuuksia. Mutta varmasti hänen ympäristölleen ovat tulleet tutuksi myös kyselyt ja kipuilut, miksi juuri hän, miksi juuri me...

Näitä elämän iloja ja suruja ei tarvitse kohdata yksin. Kehitysvammaisella ja hänen perheellään on oma tärkeä paikkansa myös seurakunnassa. Paimion seurakunnassa kehitysvammaistyötä tekee diakonissa Elina Muntola. Lisäksi seurakunnassa on erikseen kehitysvammaistyön pappi. Virka on Varsinais-Suomen seurakuntien yhteinen, ja tehtäviin kuuluu laaja-alaisesti suunnitella ja toteuttaa kehitysvammaisten ja heidän perheidensä sekä hoitohenkilökunnan hengellistä työtä.

Pappi on sekä kehitysvammaisia että heidän perheitään varten. Papin voit tavata kehitysvammaisten tapahtumissa ja juhlissa, tai esimerkiksi rippikoulujen merkeissä, sillä kehitysvammaisille järjestetään vuosittain omia erityisrippikoulujaan. Mutta mikään ei estä ottamasta yhteyttä pappiin muutenkin. Elämän iloja ja suruja ei tosiaankaan tarvitse kohdata yksin. Ja niitä molempia varmasti kehitysvammaisen perheessä riittää... Ollaan siis yhteyksissä!

Yhteystiedot:
Pertti Arola
kehitysvammaisten pastori
V-S Erityishuoltopiirin alueen seurakunnat
Myllyojantie 2
21520 Naskarla

TULEVIA TAPAHTUMIA VUONNA 2017

• Sunnuntaina 22.10. klo 10 Kirkko kaikille messu Paimion kirkossa. Pertti Arola, Armi Laakso, Marko Lahtonen - laulu ja kitara, Lauluryhmä, Elina Muntola, merja Heinonen, Satu Tuominen, Kaarina Tammi. Messussa käytetään kuvatulkkausta ja selkokieltä. Messun jälkeen kirkkokahvit kirkossa.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulut

Rippikoulu on kasteopetusta. Kaste kertoo, että saamme elää Jumalan turvassa. Rippikoulussa saamme yhdessä iloita Jumalan lahjoista ja opetella elämään hänen suojassaan. Siksi erityisrippikouluun osallistumiselle ei ole tiedollisia tai taidollisia vaatimuksia. Lue lisää

Ideoita kehitysvammaisten hartaushetkiin

Valintoja (”Etsikkoaikoja”, Jer. 6:16-19) Lue lisää