Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 2.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Rehbinderien mausoleumi

Rehbinderien hautamausoleumi

Pyhän Jaakobin kirkon kirkkotarhan länsiosassa portin lähellä on uusklassista tyyliä edustava Rehbinderin suvun hautakappeli.

Kappeliin on haudattu majuri, vapaaherra Reinhold Johan Rehbinder ja hänen puolisonsa Kristiina Margareta o.s. af Palen sekä heidän poikansa ministerivaltiosihteeri, vapaaherra Robert Henrik Rehbinder ja hänen puolisonsa Anna Charlotta o.s. Hedenberg.

Ministerivaltiosihteeri Robert Henrik Rehbinder rakennutti kappelin isänsä haudaksi lahjoittaen samalla kirkkomaalle lisää maata. Kappelin pyöreä muoto poikkeaa muista Suomessa olevista hautamausoleumeista, jotka yleensä ovat neliskanttisia. Kappeli on Engelin käsialaa. kappelin huipulla oleva messinkinen tähti on perimätiedon mukaan Venäjän keisarin henkilökohtainen lahja R.H. Rehbinderille. Kirkossa sisällä on myös suvun vaakuna.