Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä yli 17-vuotiaille kevään säistä riippuen ajalle n. 15.4.-31.10. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä (entinen Hanna-piiri) kevätkaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 23.1. Lue lisää

Muskarit

Muskarit jatkuvat tiistaisin syyskauden ryhmillä. Muutama paikka vapaana! Tiedustelut... Lue lisää

Kuorojen kevätkausi

Tule mukaan laulamaan! Seurakunnan kuorojen kevätkausi on alkanut. Kuoroja on seuraavasti: Lue lisää

Perhekerho alkanut!

Perhekerho 15.1. alkaen maanantaisin klo 10-12 Wanhalla. Perhekerho on avoin ja maksuton. Ohjelmassa hartaushetki, leikkiä, laulua, askartelua ja seurustelua... Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot jatkuvat tammikuussa viikolla 13.1. alkaen samoin aikatauluin kuin syyskaudella! Katso tästä kerhovaihtoehtoja... Lue lisää

Alfa-kurssi

Alfa on kevään mittainen kurssi, jolla käsitellään kristinuskon perusasioita leppoisassa ilmapiirissä. Yhteyttä luodaan iltapalan ääressä. Kurssi on tarkoitettu erityisesti etsijöille ja epäilijöille. Aloitusinfo to 8.2. klo 18.30 Mikaelintalolla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka la 3.2. TPS- Kärpät
jääkiekkomatsiin Turkuun. Ilmoittautuminen...

Lue lisää

Kouluikäisten hiihtolomaleiri

Kouluikäisten hiihtolomaleiri ma 19.2.- to 22.2. Rantalassa. Leiri on täynnä! Mukavaa ohjelmaa sisällä ja ulkona. Ilmoittaudu.... Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Haudanhoitomaksut 2018

Haudanhoitomaksut 1.1.2017 alkaen (euroa)

hautasijaa 1 v. 5 v. 10 v. 15 v. 20 v. 25 v.
6 166 857 1992 3611 6338 11592

Haudanhoitomaksuun sisältyvät työt

Seurakunnan perimään haudanhoitomaksuun sisältyvät seuraavat työt:

• hautojen kevätsiivous: havujen, kanervien, kynttilöiden ym. poistaminen haudoilta.
  • kukkapenkkien kääntäminen; mullan lisääminen ja lannoitus.
  • nurmikon paikkakylvöt ja kevätlannoitus.
  • Rikkaruohojen torjunta.
  • hoitohaudoille yhdet kukat kesässä. Istutustyö aloitetaan hallanvaaran takia suhteellisen myöhään, kuitenkin viimeistään 10.6. Tarkka ajankohta ilmoitetaan seurakunnan ilmoitustaululla. Kukkien määrään vaikuttaa haudan hoitotyyppi ja hautasijojen lukumäärä.
  • haudoilla istutushetkellä olevat "vanhat" kukat istutetaan kukkapenkin reunoille tai siirretään haudan viereen.
  • kukkalajit ja -värit päätetään seurakunnan toimesta. Toivomuksia voi esittää ilmoittamalla niistä etukäteen riittävän ajoissa hautausmaatoimistoon, puh. (02) 477 0780).
  • kukkien kastelu tarpeen mukaan.
  • ruohonleikkuu; ruohon saksitus kukkapenkin ja muistokiven vierestä.
  • kasvinsuojelukäsittelyt tarpeen mukaan.
  • kukkien nyppiminen säännöllisin väliajoin.
  • kuihtuneiden leikkokukkien poisto haudoilta tarpeen mukaan.
  • kukkien hoitolannoitukset.
  • syksyllä kukkien poisto haudoilta.

Haudanhoitosopimukseen ei sisälly

• syyshavutus
  • muistokivien suoristus
  • muistokivien pesu

Haudanhoitosopimuksen kukat

Kukkapesään istutetaan yksi isompi ja muutama pienempi kukka. Esim. yksi  mukulabekonia ja muutama kesäbegonia. Mikäli hautapaikan haltija haluaa haudalle  enemmän kukkia, on niistä maksettava lisää. Jos kukkia laitetaan esim. kaksi kertaa  normaalia enemmän, on kukkapesien hoitomaksu kaksi kertaa normaalia suurempi.

Seurakunta päättää, mitä kukkalajeja hoitohaudoille istutetaan. Hautapaikan haltijan  toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon, mutta esim. kukkien  saatavuudesta johtuen haudalle voidaan joutua istuttamaan eri kukkalajeja, kuin hautapaikan haltija on toivonut.

Haudanhoitosopimus ilman kukkia

Haudanhoitosopimus voidaan laatia myös niin, että sopimukseen ei sisälly kukat. Tällöin hautapaikan haltijat hankkivat, istuttavat ja hoitavat kukat itse. Seurakunta leikkaa haudan nurmipinnan ja kastelee kukat.

Haudanhoitomaksut ilman kukkia 1.1.2018 alkaen

1 58 e 2 74 e
3 86 e 4 100 e
5 112 e 6 124 e

Perennahoito

Paimion seurakunta haluaa toiminnallaan edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologisuutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Kesä-kukkien sijaan voidaan valita perennahoito, jossa haudalle istutetaan monivuotisia peren-noja. Perennalajeista on valittavissa kolme erilaista yhdistelmää kasvupaikan mukaan.

Aurinkoiseen kasvupaikkaan:
Kesäpikkusydän (Dicentra formosa)
Turkestanin maksaruoho (Sedum ewersii)

Varjoisaan kasvupaikkaan:
Tarhavarjohiippa (Epimedium rubrum)
Varjoyrtti (Pachysandra terminalis )

Puolivarjoisaan kasvupaikkaan:
Raitatakuunlilja (Hosta sieboldii)
Kevätkaihonkukka (Omphalodes verna)

Myös muita perennavaihtoehtoja on saatavilla. Perennaluettelo on nähtävillä hautausmaatoimistossa.

Perennahoitomaksu 1.1. 2018 alkaen

1 74 e 2 98 e
3 114 e 4 132 e
5 148 e 6 166 e

Perennahoito

Paimion seurakunta haluaa toiminnallaan edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologi-suutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Kesä-kukkien sijaan voidaan valita perennahoito, jossa haudalle istutetaan monivuotisia peren-noja. Perennalajeista on valittavissa kolme erilaista yhdistelmää kasvupaikan mukaan.

Aurinkoiseen kasvupaikkaan:

Kesäpikkusydän Dicentra formosa