Vistan hautausmaiden haravointitalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.10. klo 8 alkaen... Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 25.10. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa

Reformaation merkkivuosi: Kirkkonäytelmä Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa ti 31.10. klo 19 Paimion kirkossa. Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.10.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Seuraava Matalan kynnyksen kirkkoilta on su 29.10. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena eutanasia. Keskustelijoina piispa.... Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 26.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Markuksen evankeliumi

Kirkkodraama Markuksen evankeliumi su 5.11. klo 16 Paimion kirkossa. Tornion kaupunginteatterin esitys, rooleissa näyttelijä Pauli Mahlamäki, joka tulkitsee... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 31.10. .... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Haudanhoitomaksut

Haudanhoitomaksut 1.1.2017 alkaen (euroa)

hautasijaa 1 v. 5 v. 10 v. 15 v. 20 v. 25 v.
6 166 857 1992 3611 6338 11592

Haudanhoitomaksuun sisältyvät työt

Seurakunnan perimään haudanhoitomaksuun sisältyvät seuraavat työt:

• hautojen kevätsiivous: havujen, kanervien, kynttilöiden ym. poistaminen haudoilta.
  • kukkapenkkien kääntäminen; mullan lisääminen ja lannoitus.
  • nurmikon paikkakylvöt ja kevätlannoitus.
  • Rikkaruohojen torjunta.
  • hoitohaudoille yhdet kukat kesässä. Istutustyö aloitetaan hallanvaaran takia suhteellisen myöhään, kuitenkin viimeistään 10.6. Tarkka ajankohta ilmoitetaan seurakunnan ilmoitustaululla. Kukkien määrään vaikuttaa haudan hoitotyyppi ja hautasijojen lukumäärä.
  • haudoilla istutushetkellä olevat "vanhat" kukat istutetaan kukkapenkin reunoille tai siirretään haudan viereen.
  • kukkalajit ja -värit päätetään seurakunnan toimesta. Toivomuksia voi esittää ilmoittamalla niistä etukäteen riittävän ajoissa hautausmaatoimistoon, puh. (02) 477 0780).
  • kukkien kastelu tarpeen mukaan.
  • ruohonleikkuu; ruohon saksitus kukkapenkin ja muistokiven vierestä.
  • kasvinsuojelukäsittelyt tarpeen mukaan.
  • kukkien nyppiminen säännöllisin väliajoin.
  • kuihtuneiden leikkokukkien poisto haudoilta tarpeen mukaan.
  • kukkien hoitolannoitukset.
  • syksyllä kukkien poisto haudoilta.

Haudanhoitosopimukseen ei sisälly

• syyshavutus
  • muistokivien suoristus
  • muistokivien pesu

Haudanhoitosopimuksen kukat

Kukkapesään istutetaan yksi isompi ja muutama pienempi kukka. Esim. yksi  mukulabekonia ja muutama kesäbegonia. Mikäli hautapaikan haltija haluaa haudalle  enemmän kukkia, on niistä maksettava lisää. Jos kukkia laitetaan esim. kaksi kertaa  normaalia enemmän, on kukkapesien hoitomaksu kaksi kertaa normaalia suurempi.

Seurakunta päättää, mitä kukkalajeja hoitohaudoille istutetaan. Hautapaikan haltijan  toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon, mutta esim. kukkien  saatavuudesta johtuen haudalle voidaan joutua istuttamaan eri kukkalajeja, kuin hautapaikan haltija on toivonut.

Haudanhoitosopimus ilman kukkia

Haudanhoitosopimus voidaan laatia myös niin, että sopimukseen ei sisälly kukat. Tällöin hautapaikan haltijat hankkivat, istuttavat ja hoitavat kukat itse. Seurakunta leikkaa haudan nurmipinnan ja kastelee kukat.

Haudanhoitomaksut ilman kukkia 1.1.2017 alkaen

1 58 e 2 74 e
3 86 e 4 100 e
5 112 e 6 124 e

Perennahoito

Paimion seurakunta haluaa toiminnallaan edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologisuutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Kesä-kukkien sijaan voidaan valita perennahoito, jossa haudalle istutetaan monivuotisia peren-noja. Perennalajeista on valittavissa kolme erilaista yhdistelmää kasvupaikan mukaan.

Aurinkoiseen kasvupaikkaan:
Kesäpikkusydän (Dicentra formosa)
Turkestanin maksaruoho (Sedum ewersii)

Varjoisaan kasvupaikkaan:
Tarhavarjohiippa (Epimedium rubrum)
Varjoyrtti (Pachysandra terminalis )

Puolivarjoisaan kasvupaikkaan:
Raitatakuunlilja (Hosta sieboldii)
Kevätkaihonkukka (Omphalodes verna)

Myös muita perennavaihtoehtoja on saatavilla. Perennaluettelo on nähtävillä hautausmaatoimistossa.

Perennahoitomaksu 1.1. 2017 alkaen

1 74 e 2 98 e
3 114 e 4 132 e
5 148 e 6 166 e

Perennahoito

Paimion seurakunta haluaa toiminnallaan edistää luonnon monimuotoisuutta ja ekologi-suutta hautojen hoidossa tarjoamalla kesäkukille vaihtoehdoksi perennahoidon. Kesä-kukkien sijaan voidaan valita perennahoito, jossa haudalle istutetaan monivuotisia peren-noja. Perennalajeista on valittavissa kolme erilaista yhdistelmää kasvupaikan mukaan.

Aurinkoiseen kasvupaikkaan:

Kesäpikkusydän Dicentra formosa