Vistan hautausmaiden haravointitalkoot

Tule harrastamaan hyötyliikuntaa! Vistan hautausmaiden siivoustalkoot ti 24.10. klo 8 alkaen... Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 25.10. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa

Reformaation merkkivuosi: Kirkkonäytelmä Luther, Agricola ja Kustaa Vaasa ti 31.10. klo 19 Paimion kirkossa. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Seuraava Matalan kynnyksen kirkkoilta on su 29.10. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena eutanasia. Keskustelijoina piispa.... Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 26.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Markuksen evankeliumi

Kirkkodraama Markuksen evankeliumi su 5.11. klo 16 Paimion kirkossa. Tornion kaupunginteatterin esitys, rooleissa näyttelijä Pauli Mahlamäki, joka tulkitsee... Lue lisää

Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 25.10.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 31.10. .... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla.

Seurakunta hoitaa hautausmaan käytävät ja puistoalueet. Yksittäisen haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija. Hautapaikan haltija voi hoitaa hautaa itse tai antaa haudan seurakunnan hoidettavaksi, josta seurakunta perii kulloinkin voimassa olevan korvauksen.

Toisten hautojen ammattimaiseen hoitamiseen on haettava lupa Paimion seurakunnan kirkkoneuvostolta.  Mikäli yrittäjä käyttää haudanhoitoon seurakunnan vesipisteitä tai työvälineitä, on korvauksista sovittava erikseen seurakunnan kanssa.

Maljakot on pidettävä hautakivien edessä. Haudalla vierailevia pyydetään välttämään maljakoiden ym. esineiden laittamista hautakivien taakse, koska hautakivien takana säilytettävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ruohonleikkaajille.

Seurakunnan hoidossa oleva haudat

Seurakunnan hoidossa olevat haudat merkitään keväisin hoitomerkkeihin liimattavilla hoitotarroilla, joista ilmenevät hautatietojen lisäksi haudan hoitotapa-, -aika sekä mahdollinen kukkatoivomus.

Haudoilla käytettävät merkintäkilvet:

Sininen Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa. Seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle joka kevät kesähoitolaskun. Mikäli lasku maksetaan, hoidetaan hautaa seuraava kesä. Mikäli laskua ei makseta, hautaa ei enää hoideta.
Vihreä Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa ilman kesäkukkia
valkoinen Hauta on pitkäaikaisessa hoidossa. Seurakunta tekee 5, 10, 15, 20 tai 25 vuoden pitkäaikaisia hoitosopimuksia.
keltainen Hauta on omaisten/hautapaikan haltijan omassa hoidossa.
vihreä sellaisia hautoja, joita kukaan ei hoida. Seurakunta kehottaa kuulutustekstillä hautapaikan haltijaa hoitamaan sillä uhalla, että hautaoikeus menetetään yhden (1) vuoden kuluttua kuulutuksen julkaisemisesta. Kuulutusmerkki laitetaan haudalle lähinnä silloin, kun seurakunnalla ei ole tietoa hautapaikan haltijasta.

Jätehuolto

Vanhalla hautausmaalla ja Mikaelinlehdossa on jätteiden lajittelua varten rakennettu jäteasemat, joissa on eri jätteille omat, merkityt keräysastiat. Hautausmaalla vierailevia pyydetään ystävällisesti lajittelemaan haudoilta poistamansa jätteet opasteiden mukaisesti.