Valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely Sulo Karjalaisen karhuista Mikaelintalolla arkisin klo 9-15. Lue lisää

Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 23.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 24.6. .... Lue lisää

Kirkko avoinna

Paimion Pyhän Mikaelin kirkko on avoinna ma-pe 1.6.-28.7. klo 12-16. Voit tulla tutustumaan... Lue lisää

Päiväkerhoon ilmoittautuminen päättynyt

Päiväkerhoryhmiin ilmoittautuminen on päättynyt. Pääsikö ilmoittautuminen unohtumaan? Ei hätää! Vapaita paikkoja voit tiedustella.... Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho 14.8. asti maanantaisin lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Kirkkovaellus 25.7.2017

Pyhän Jaakobin kirkkovaellus järjestetään yhdennentoista kerran ti 25.7. Kirkkovaelluksen alkuhartaus on klo 17 Paimion kirkossa. Alkuhartauden jälkeen.... Lue lisää

Suomi 100 -Juhlakonsertti Karunan kirkossa

Suomi 100-juhlakonsertti ti 4.7. Karunan kirkossa. Esiintyjänä Petri Laaksonen. Konsertin järjestää Sauvo-Karunan seurakunta. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla.

Seurakunta hoitaa hautausmaan käytävät ja puistoalueet. Yksittäisen haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija. Hautapaikan haltija voi hoitaa hautaa itse tai antaa haudan seurakunnan hoidettavaksi, josta seurakunta perii kulloinkin voimassa olevan korvauksen.

Toisten hautojen ammattimaiseen hoitamiseen on haettava lupa Paimion seurakunnan kirkkoneuvostolta.  Mikäli yrittäjä käyttää haudanhoitoon seurakunnan vesipisteitä tai työvälineitä, on korvauksista sovittava erikseen seurakunnan kanssa.

Maljakot on pidettävä hautakivien edessä. Haudalla vierailevia pyydetään välttämään maljakoiden ym. esineiden laittamista hautakivien taakse, koska hautakivien takana säilytettävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ruohonleikkaajille.

Seurakunnan hoidossa oleva haudat

Seurakunnan hoidossa olevat haudat merkitään keväisin hoitomerkkeihin liimattavilla hoitotarroilla, joista ilmenevät hautatietojen lisäksi haudan hoitotapa-, -aika sekä mahdollinen kukkatoivomus.

Haudoilla käytettävät merkintäkilvet:

Sininen Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa. Seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle joka kevät kesähoitolaskun. Mikäli lasku maksetaan, hoidetaan hautaa seuraava kesä. Mikäli laskua ei makseta, hautaa ei enää hoideta.
Vihreä Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa ilman kesäkukkia
valkoinen Hauta on pitkäaikaisessa hoidossa. Seurakunta tekee 5, 10, 15, 20 tai 25 vuoden pitkäaikaisia hoitosopimuksia.
keltainen Hauta on omaisten/hautapaikan haltijan omassa hoidossa.
vihreä sellaisia hautoja, joita kukaan ei hoida. Seurakunta kehottaa kuulutustekstillä hautapaikan haltijaa hoitamaan sillä uhalla, että hautaoikeus menetetään yhden (1) vuoden kuluttua kuulutuksen julkaisemisesta. Kuulutusmerkki laitetaan haudalle lähinnä silloin, kun seurakunnalla ei ole tietoa hautapaikan haltijasta.

Jätehuolto

Vanhalla hautausmaalla ja Mikaelinlehdossa on jätteiden lajittelua varten rakennettu jäteasemat, joissa on eri jätteille omat, merkityt keräysastiat. Hautausmaalla vierailevia pyydetään ystävällisesti lajittelemaan haudoilta poistamansa jätteet opasteiden mukaisesti.