Konsertit ja musiikkitilaisuudet

Joulukonsertti Hyvän joulun toivotus su 10.12. klo 16 Pyhän Jaakobin kirkossa. Lue lisää

Vähävaraisten jouluavustukset

Seurakunta avustaa taloudellisesti heikommassa asemassa olevia. Varaa aika erityisdiakonilta. Yhteystiedot... Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2017. Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 12.12. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla.

Seurakunta hoitaa hautausmaan käytävät ja puistoalueet. Yksittäisen haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija. Hautapaikan haltija voi hoitaa hautaa itse tai antaa haudan seurakunnan hoidettavaksi, josta seurakunta perii kulloinkin voimassa olevan korvauksen.

Toisten hautojen ammattimaiseen hoitamiseen on haettava lupa Paimion seurakunnan kirkkoneuvostolta.  Mikäli yrittäjä käyttää haudanhoitoon seurakunnan vesipisteitä tai työvälineitä, on korvauksista sovittava erikseen seurakunnan kanssa.

Maljakot on pidettävä hautakivien edessä. Haudalla vierailevia pyydetään välttämään maljakoiden ym. esineiden laittamista hautakivien taakse, koska hautakivien takana säilytettävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ruohonleikkaajille.

Seurakunnan hoidossa oleva haudat

Seurakunnan hoidossa olevat haudat merkitään keväisin hoitomerkkeihin liimattavilla hoitotarroilla, joista ilmenevät hautatietojen lisäksi haudan hoitotapa-, -aika sekä mahdollinen kukkatoivomus.

Haudoilla käytettävät merkintäkilvet:

Sininen Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa. Seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle joka kevät kesähoitolaskun. Mikäli lasku maksetaan, hoidetaan hautaa seuraava kesä. Mikäli laskua ei makseta, hautaa ei enää hoideta.
Vihreä Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa ilman kesäkukkia
valkoinen Hauta on pitkäaikaisessa hoidossa. Seurakunta tekee 5, 10, 15, 20 tai 25 vuoden pitkäaikaisia hoitosopimuksia.
keltainen Hauta on omaisten/hautapaikan haltijan omassa hoidossa.
vihreä sellaisia hautoja, joita kukaan ei hoida. Seurakunta kehottaa kuulutustekstillä hautapaikan haltijaa hoitamaan sillä uhalla, että hautaoikeus menetetään yhden (1) vuoden kuluttua kuulutuksen julkaisemisesta. Kuulutusmerkki laitetaan haudalle lähinnä silloin, kun seurakunnalla ei ole tietoa hautapaikan haltijasta.

Jätehuolto

Vanhalla hautausmaalla ja Mikaelinlehdossa on jätteiden lajittelua varten rakennettu jäteasemat, joissa on eri jätteille omat, merkityt keräysastiat. Hautausmaalla vierailevia pyydetään ystävällisesti lajittelemaan haudoilta poistamansa jätteet opasteiden mukaisesti.