Kirkko avoinna

Tule hiljentymään hetkeksi joulukiireiden keskellä. Kirkko avoinna 10-.11.12. ja 13.-14.12. klo 14-19. Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2018. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 12.12. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarjan viimeinen ilta tiistaina 11.12. Illan aiheena.... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka ke 26.12. TPS-Ässät jääkiekkomatsiin. Lähtö Wanhalta klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 11.12. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla.

Seurakunta hoitaa hautausmaan käytävät ja puistoalueet. Yksittäisen haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija. Hautapaikan haltija voi hoitaa hautaa itse tai antaa haudan seurakunnan hoidettavaksi, josta seurakunta perii kulloinkin voimassa olevan korvauksen.

Toisten hautojen ammattimaiseen hoitamiseen on haettava lupa Paimion seurakunnan kirkkoneuvostolta.  Mikäli yrittäjä käyttää haudanhoitoon seurakunnan vesipisteitä tai työvälineitä, on korvauksista sovittava erikseen seurakunnan kanssa.

Maljakot on pidettävä hautakivien edessä. Haudalla vierailevia pyydetään välttämään maljakoiden ym. esineiden laittamista hautakivien taakse, koska hautakivien takana säilytettävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ruohonleikkaajille.

Seurakunnan hoidossa oleva haudat

Seurakunnan hoidossa olevat haudat merkitään keväisin hoitomerkkeihin liimattavilla hoitotarroilla, joista ilmenevät hautatietojen lisäksi haudan hoitotapa-, -aika sekä mahdollinen kukkatoivomus.

Haudoilla käytettävät merkintäkilvet:

Sininen Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa. Seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle joka kevät kesähoitolaskun. Mikäli lasku maksetaan, hoidetaan hautaa seuraava kesä. Mikäli laskua ei makseta, hautaa ei enää hoideta.
Vihreä Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa ilman kesäkukkia
valkoinen Hauta on pitkäaikaisessa hoidossa. Seurakunta tekee 5, 10, 15, 20 tai 25 vuoden pitkäaikaisia hoitosopimuksia.
keltainen Hauta on omaisten/hautapaikan haltijan omassa hoidossa.
vihreä sellaisia hautoja, joita kukaan ei hoida. Seurakunta kehottaa kuulutustekstillä hautapaikan haltijaa hoitamaan sillä uhalla, että hautaoikeus menetetään yhden (1) vuoden kuluttua kuulutuksen julkaisemisesta. Kuulutusmerkki laitetaan haudalle lähinnä silloin, kun seurakunnalla ei ole tietoa hautapaikan haltijasta.

Jätehuolto

Vanhalla hautausmaalla ja Mikaelinlehdossa on jätteiden lajittelua varten rakennettu jäteasemat, joissa on eri jätteille omat, merkityt keräysastiat. Hautausmaalla vierailevia pyydetään ystävällisesti lajittelemaan haudoilta poistamansa jätteet opasteiden mukaisesti.