Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 22.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 23.6. .... Lue lisää

Kesämusiikkia

Kesämusiikkia ke 27.6. klo 13 Paimion kirkossa. Esiintyjinä Maria Sapelkina ja Petri Kopponen. Lue lisää

Hoitohautojen kesäkukitus

Hoitohautojen kesäkukitus on aloitettu tiistaina 5.6. Pyydämme ystävällisesti omaisia...  Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho maanantaisin 13.8. asti lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautausmaiden hoito

Hautaustoimen tehtävänä on huolehtia hautausmaista niiden arvoa  vastaavalla ja vainajien muistoa kunnioittavalla tavalla.

Seurakunta hoitaa hautausmaan käytävät ja puistoalueet. Yksittäisen haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija. Hautapaikan haltija voi hoitaa hautaa itse tai antaa haudan seurakunnan hoidettavaksi, josta seurakunta perii kulloinkin voimassa olevan korvauksen.

Toisten hautojen ammattimaiseen hoitamiseen on haettava lupa Paimion seurakunnan kirkkoneuvostolta.  Mikäli yrittäjä käyttää haudanhoitoon seurakunnan vesipisteitä tai työvälineitä, on korvauksista sovittava erikseen seurakunnan kanssa.

Maljakot on pidettävä hautakivien edessä. Haudalla vierailevia pyydetään välttämään maljakoiden ym. esineiden laittamista hautakivien taakse, koska hautakivien takana säilytettävät esineet aiheuttavat vaaratilanteita ruohonleikkaajille.

Seurakunnan hoidossa oleva haudat

Seurakunnan hoidossa olevat haudat merkitään keväisin hoitomerkkeihin liimattavilla hoitotarroilla, joista ilmenevät hautatietojen lisäksi haudan hoitotapa-, -aika sekä mahdollinen kukkatoivomus.

Haudoilla käytettävät merkintäkilvet:

Sininen Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa. Seurakunta lähettää hautapaikan haltijalle joka kevät kesähoitolaskun. Mikäli lasku maksetaan, hoidetaan hautaa seuraava kesä. Mikäli laskua ei makseta, hautaa ei enää hoideta.
Vihreä Hauta on seurakunnan jatkuvassa kesähoidossa ilman kesäkukkia
valkoinen Hauta on pitkäaikaisessa hoidossa. Seurakunta tekee 5, 10, 15, 20 tai 25 vuoden pitkäaikaisia hoitosopimuksia.
keltainen Hauta on omaisten/hautapaikan haltijan omassa hoidossa.
vihreä sellaisia hautoja, joita kukaan ei hoida. Seurakunta kehottaa kuulutustekstillä hautapaikan haltijaa hoitamaan sillä uhalla, että hautaoikeus menetetään yhden (1) vuoden kuluttua kuulutuksen julkaisemisesta. Kuulutusmerkki laitetaan haudalle lähinnä silloin, kun seurakunnalla ei ole tietoa hautapaikan haltijasta.

Jätehuolto

Vanhalla hautausmaalla ja Mikaelinlehdossa on jätteiden lajittelua varten rakennettu jäteasemat, joissa on eri jätteille omat, merkityt keräysastiat. Hautausmaalla vierailevia pyydetään ystävällisesti lajittelemaan haudoilta poistamansa jätteet opasteiden mukaisesti.