Muskarit

Muskarit tiistaisin 5.9. alkaen Wanhalla! Ilmoittautuminen keskiviikkona 16.8. klo 9.30 alkaen... Lue lisää

Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle perhekirkossa su 20.8. klo 10 Paimion kirkossa. Ekaluokkalaiset kutsutaan... Lue lisää

70 ja 75 vuotiaiden ilmoittautuminen juhlaan

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 10.9.. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 3.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Kuorojen syyskausi

Seurakunnan kuorot aloittavat syyskautensa! Syksyn ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 6.9. ja torstaina 7.9. Kuoroja on... Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot alkavat 12.9. alkaen. Tsekkaa kerhot, valitse omasi ja ilmoittaudu!

Lue lisää

Retki Turun Merimieskirkolle

maanantaina 11.9. Ilmoittautuminen.... Lue lisää

Hautausmaalle työntekijää

Paimion seurakunta etsii työntekijää hautausmaalle ajalle syyskuu - lokakuu 2017. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautapaikat

Paimion seurakunnan hautausmailla on arkkuhautapaikkoja, uurnahautapaikkoja sekä muistolehto. Paimiossa on myös erillinen, tunnukseton hauta-alue, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Lisätietoja hautaan siunaamisesta

Hautapaikan varaus ja hallinta-ajat

Hautapaikka varataan hautausmaatoimistosta seurakuntapuutarhuri Seppo Pekolalta puh. 050 342 8097.

Hautapaikka luovutetaan 15 tai 30 vuoden ajaksi. Rintamamiesten ja heidän puolisoiden ilmainen hautapaikkaoikeus on 30 vuotta. Tämän jälkeen hautaoikeuden hallinta-ajalta on maksettava normaali maksu.

Hautaoikeuden haltija

Hautaoikeuden haltijasta säädetään kirkkolaissa (KL 17: 3 §). Hautaoikeuden haltijasta sovitaan hautaa luovutettaessa. Hautaoikeuden haltijan yhteystietojen (osoitetietojen) muuttumisesta on ilmoitettava seurakunnalle.

Arkkuhautaus

Arkkuhautauksia suoritetaan vanhoihin sukuhautoihin, Mikaelinlehdon hautausmaan uusiin arkkuhautapaikkoihin sekä tunnuksettomalle hautausmaalle. Haudattaessa vanhaan sukuhautaan omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä hautakiviliikkeeseen hyvissä ajoin ennen hautausta ja sopimaan muistokiven sekä mahdollisten reunakivien siirtämisestä haudalta ennen hautausta. Arkkuhautapaikalle saa tuoda seurakunnan vahvistaman muistomerkkisuunnitelman mukaisen muistomerkin.

Uurnahautapaikat

Uurnahautapaikat ovat Mikaelinlehdon hautausmaalla omassa uurnahautapaikka-osastossaan. Näihin uurnahautoihin saa tuoda oman muistomerkki-suunnitelman mukaisen muistomerkin. Uurnia voidaan haudata myös vanhoihin arkkuhautapaikkoihin.

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä uurnahautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä.

Tällä hetkellä Muistolehdossa on kaksi yhteistä nimikiveä, jotka on valmistettu Mäntsälän punaisesta graniitista. Toisen nimikiven nimet on kaiverrettu suoraan kiveen ja kaiverrustila on täynnä.

Uusi yhteinen nimikivi otettiin käyttöön syksyllä 2013. Nimikiveen kiinnitetään paksuudeltaan 4 mm messinkilaatta, jonka koko on 9 x 16 cm. Laattaan voi kaivertaa vainajan nimen, syntymä- ja kuolinajan. Myös pelkästään nimen kaivertaminen on sallittua.  Nimilaatta pinnoitetaan kestolakkauksella säilymisen parantamiseksi. Laatat asentaa asiantunteva kiviliike, jolta omaiset itse tilaavat laatan ja työn.

Muistolehdossa on nimikivien lisäksi Kolmen ristin muistomerkki. Siunauksen jälkeen omaiset voivat tuoda jäähyväiskukat tälle kaksipuoleiselle muistomerkille.

Alueen yhtenäisyyden takaamiseksi muistokynttilät tulee asettaa ainoastaan Kolmen ristin muistomerkille. Nimikiven aluskiven päälle tuodut kynttilät voivat vahingoittaa graniittikiviä. Muistolehdon alueen hoidosta vastaa Paimion Seurakunta.

Muualle haudattujen muistomerkki

Paimion Pyhän Mikaelin kirkon vieressä on muualle haudattujen muistomerkki. Tämän muistomerkin viereen saa tuoda kynttilöitä tai kukkasia niiden henkilöiden muistoksi, jotka on haudattu muualle kuin Paimion seurakunnan hautausmaihin.