Matsimatkat

Matsimatka to 14.3. TPS-Saipa jääkiekkomatsiin Turkuuun. Lähtö Wanhalta (Pyölintie 3) klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 27.2. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 27.2. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä Paimion, Sauvon ja Karunan hautausmaille yli 17-vuotiaille ajalle touko-lokakuussa 2019 kuukauden mittaisina jaksoina. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Kaksi kesätyöntekijää leirikeskukseen

Seurakunta hakee Rantalan leirikeskukseen kahta kesätyöntekijää, joiden tehtäviin kuuluvat mm. ruuanlaittoa, siivousta ja pihatöitä. Lue lisää

Naistenpäivän etkot Mikaelintalolla

Naistenpäivän etkot ti 5.3. klo 18 Mikaelintalolla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kuorojen kevätkausi

Tule mukaan laulamaan! Seurakunnan kuorojen kevätkausi on alkanut. Kuoroja on seuraavasti: Lue lisää

Muskarit

Muskareissa Paimiossa jokunen paikka vapaana!

Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta to 20.2. klo 18 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmän seuraava ilta ma 25.2. klo 18 Mikaelintalolla. Toivoa naisille-työ toimii... Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Hautapaikat

Paimion seurakunnan hautausmailla on arkkuhautapaikkoja, uurnahautapaikkoja sekä muistolehto. Paimiossa on myös erillinen, tunustukseton hauta-alue, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Lisätietoja hautaan siunaamisesta

Hautapaikan varaus ja hallinta-ajat

Hautapaikka varataan hautausmaatoimistosta seurakuntapuutarhuri Seppo Pekolalta puh. 050 342 8097.

Hautapaikka luovutetaan 15 tai 30 vuoden ajaksi. Rintamamiesten ja heidän puolisoiden ilmainen hautapaikkaoikeus on 30 vuotta. Tämän jälkeen hautaoikeuden hallinta-ajalta on maksettava normaali maksu.

Hautaoikeuden haltija

Hautaoikeuden haltijasta säädetään kirkkolaissa (KL 17: 3 §). Hautaoikeuden haltijasta sovitaan hautaa luovutettaessa. Hautaoikeuden haltijan yhteystietojen (osoitetietojen) muuttumisesta on ilmoitettava seurakunnalle.

Arkkuhautaus

Arkkuhautauksia suoritetaan vanhoihin sukuhautoihin, Mikaelinlehdon hautausmaan uusiin arkkuhautapaikkoihin sekä tunnuksettomalle hautausmaalle. Haudattaessa vanhaan sukuhautaan omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä hautakiviliikkeeseen hyvissä ajoin ennen hautausta ja sopimaan muistokiven sekä mahdollisten reunakivien siirtämisestä haudalta ennen hautausta. Arkkuhautapaikalle saa tuoda seurakunnan vahvistaman muistomerkkisuunnitelman mukaisen muistomerkin.

Uurnahautapaikat

Uurnahautapaikat ovat Mikaelinlehdon hautausmaalla omassa uurnahautapaikka-osastossaan. Näihin uurnahautoihin saa tuoda oman muistomerkki-suunnitelman mukaisen muistomerkin. Uurnia voidaan haudata myös vanhoihin arkkuhautapaikkoihin.

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä uurnahautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä.

Tällä hetkellä Muistolehdossa on kaksi yhteistä nimikiveä, jotka on valmistettu Mäntsälän punaisesta graniitista. Toisen nimikiven nimet on kaiverrettu suoraan kiveen ja kaiverrustila on täynnä.

Uusi yhteinen nimikivi otettiin käyttöön syksyllä 2013. Nimikiveen kiinnitetään paksuudeltaan 4 mm messinkilaatta, jonka koko on 9 x 16 cm. Laattaan voi kaivertaa vainajan nimen, syntymä- ja kuolinajan. Myös pelkästään nimen kaivertaminen on sallittua.  Nimilaatta pinnoitetaan kestolakkauksella säilymisen parantamiseksi. Laatat asentaa asiantunteva kiviliike, jolta omaiset itse tilaavat laatan ja työn.

Muistolehdossa on nimikivien lisäksi Kolmen ristin muistomerkki. Siunauksen jälkeen omaiset voivat tuoda jäähyväiskukat tälle kaksipuoleiselle muistomerkille.

Alueen yhtenäisyyden takaamiseksi muistokynttilät tulee asettaa ainoastaan Kolmen ristin muistomerkille. Nimikiven aluskiven päälle tuodut kynttilät voivat vahingoittaa graniittikiviä. Muistolehdon alueen hoidosta vastaa Paimion Seurakunta.

Muualle haudattujen muistomerkki

Paimion Pyhän Mikaelin kirkon vieressä on muualle haudattujen muistomerkki. Tämän muistomerkin viereen saa tuoda kynttilöitä tai kukkasia niiden henkilöiden muistoksi, jotka on haudattu muualle kuin Paimion seurakunnan hautausmaihin.