Konsertit ja musiikkitilaisuudet

Joulukonsertti Hyvän joulun toivotus su 10.12. klo 16 Pyhän Jaakobin kirkossa. Lue lisää

Vähävaraisten jouluavustukset

Seurakunta avustaa taloudellisesti heikommassa asemassa olevia. Varaa aika erityisdiakonilta. Yhteystiedot... Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2017. Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Hanna-rukouspiiri

Hanna-rukouspiiri syksyllä 2017 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 12.12. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Hautapaikat

Paimion seurakunnan hautausmailla on arkkuhautapaikkoja, uurnahautapaikkoja sekä muistolehto. Paimiossa on myös erillinen, tunnukseton hauta-alue, jossa on arkku- ja uurnapaikkojen lisäksi Muistolehto.

Lisätietoja hautaan siunaamisesta

Hautapaikan varaus ja hallinta-ajat

Hautapaikka varataan hautausmaatoimistosta seurakuntapuutarhuri Seppo Pekolalta puh. 050 342 8097.

Hautapaikka luovutetaan 15 tai 30 vuoden ajaksi. Rintamamiesten ja heidän puolisoiden ilmainen hautapaikkaoikeus on 30 vuotta. Tämän jälkeen hautaoikeuden hallinta-ajalta on maksettava normaali maksu.

Hautaoikeuden haltija

Hautaoikeuden haltijasta säädetään kirkkolaissa (KL 17: 3 §). Hautaoikeuden haltijasta sovitaan hautaa luovutettaessa. Hautaoikeuden haltijan yhteystietojen (osoitetietojen) muuttumisesta on ilmoitettava seurakunnalle.

Arkkuhautaus

Arkkuhautauksia suoritetaan vanhoihin sukuhautoihin, Mikaelinlehdon hautausmaan uusiin arkkuhautapaikkoihin sekä tunnuksettomalle hautausmaalle. Haudattaessa vanhaan sukuhautaan omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä hautakiviliikkeeseen hyvissä ajoin ennen hautausta ja sopimaan muistokiven sekä mahdollisten reunakivien siirtämisestä haudalta ennen hautausta. Arkkuhautapaikalle saa tuoda seurakunnan vahvistaman muistomerkkisuunnitelman mukaisen muistomerkin.

Uurnahautapaikat

Uurnahautapaikat ovat Mikaelinlehdon hautausmaalla omassa uurnahautapaikka-osastossaan. Näihin uurnahautoihin saa tuoda oman muistomerkki-suunnitelman mukaisen muistomerkin. Uurnia voidaan haudata myös vanhoihin arkkuhautapaikkoihin.

Muistolehdossa ei ole yksilöityjä uurnahautapaikkoja. Tuhka kätketään muistolehdon alueelle seurakunnan toimesta paikkaa merkitsemättä.

Tällä hetkellä Muistolehdossa on kaksi yhteistä nimikiveä, jotka on valmistettu Mäntsälän punaisesta graniitista. Toisen nimikiven nimet on kaiverrettu suoraan kiveen ja kaiverrustila on täynnä.

Uusi yhteinen nimikivi otettiin käyttöön syksyllä 2013. Nimikiveen kiinnitetään paksuudeltaan 4 mm messinkilaatta, jonka koko on 9 x 16 cm. Laattaan voi kaivertaa vainajan nimen, syntymä- ja kuolinajan. Myös pelkästään nimen kaivertaminen on sallittua.  Nimilaatta pinnoitetaan kestolakkauksella säilymisen parantamiseksi. Laatat asentaa asiantunteva kiviliike, jolta omaiset itse tilaavat laatan ja työn.

Muistolehdossa on nimikivien lisäksi Kolmen ristin muistomerkki. Siunauksen jälkeen omaiset voivat tuoda jäähyväiskukat tälle kaksipuoleiselle muistomerkille.

Alueen yhtenäisyyden takaamiseksi muistokynttilät tulee asettaa ainoastaan Kolmen ristin muistomerkille. Nimikiven aluskiven päälle tuodut kynttilät voivat vahingoittaa graniittikiviä. Muistolehdon alueen hoidosta vastaa Paimion Seurakunta.

Muualle haudattujen muistomerkki

Paimion Pyhän Mikaelin kirkon vieressä on muualle haudattujen muistomerkki. Tämän muistomerkin viereen saa tuoda kynttilöitä tai kukkasia niiden henkilöiden muistoksi, jotka on haudattu muualle kuin Paimion seurakunnan hautausmaihin.