Pihakerho

Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa keskiviikkoisin 28.2.-16.5.  klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kaksi kesätyöntekijää leirikeskukseen

Seurakunta hakee Rantalan leirikeskukseen kahta kesätyöntekijää, joiden tehtäviin kuuluvat mm. ruuanlaittoa, siivousta ja pihatöitä. Lue lisää

Kirkonesittelijä kesäksi

Seurakunnassa on avoinna kaksi kirkonesittelijän kesätyöpaikkaa ajoille 1.-29.6. ja 2.-27.7. Työaika on ma-pe 4 tuntia... Lue lisää

Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä yli 17-vuotiaille kevään säistä riippuen ajalle n. 15.4.-31.10. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä (entinen Hanna-piiri) kevätkaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 20.2. Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 21.2. klo 18.30 Sauvon kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Päiväkerhossa vapaita paikkoja

Jos lapsesi täyttää kolme vuotta kevääseen 2018 mennessä
tai on sitä vanhempi, hän voi tulla mukaan päiväkerhoon. Tiedustele... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut käyntiin

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut käynnistyneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Paimenen palsta

Joulun ihmeellinen kertomus

Joulun kertomus on ihmeellinen; erikoinen alku ja selittämätön loppu.
Kaksi matkaajaa kulkee aasin kanssa vuoristoista tietä keskellä yötä tähtitaivaan alla. He liikkuvat hiljaa ja kuuntelevat erämaan ääniä. Tähdet valaisevat tietä ja yö on satumaisen kaunis.

Kulkijat katsahtavat taivaalle ja unohtavat hetkeksi matkaväsymyksensä. Mies miettii mielessään miten raskaana oleva morsian jaksaa perille asti. Matka Nasaretista Betlehemiin on pitkä ja tie on vaivalloisesti kuljettavaa pölyistä ja osin jyrkkää vuoristotietä.

”Veroasiat on hoidettava mutta missähän me yövymme”, miettii mies, kun ei ole voinut tehdä huonevarausta. Siihen oli vain hyvätuloisilla varaa. ”No kai jostakin yösija löytyy”, hän pohtii toiveikkaana ja matka jatkuu.

Perille päästyään mies ja nainen kyselevät yösijaa mutta kaikki majatalot ovat täynnä. Erään majatalon isäntä heltyy nähdessään naisen tilan vai haluaako hän kenties lisätienestiä. Hän luovuttaa kuitenkin majatalonsa ulkorakennuksen perheen käyttöön. Yhtä kaikki sitten alkaa tapahtua.

Esikoinen syntyy maailmaan ja paremman puutteessa eläinten seimi saa toimia kehtona. Ympärillä olevat härät ja lampaat sekä äitiä, Mariaa ja syntyvää lasta kuljettanut aasi ja Joosef, ihmettelevät uuden elämän alkua. Pian joukko paimenia läheisellä kedolla kokee ihmeen. He ovat saaneet ilmestyksen valo-olennolta keskellä työtään öisellä lammaskedolla. Valo-olento, angelos, enkeli ilmoitti heille, että maailmaan on syntynyt Vapahtaja. Hänen nimensä on Jeesus, Korkeimman Poika.

Hetkeksi koko taivas valkenee sillä merkillinen valkopukuisten joukko ympäröi sitä kirkkaudellaan.  Paimenet sanovat toisilleen:” Nyt Betlehemiin, siellä näemme sen mitä on tapahtunut, minkä Herra ilmoitti meille”.

Paikalla on ensimmäinen seurakunta; Joosef ja Maria Jeesus-lapsen kanssa, paimenet ja joukko kotieläimiä. Paikalle saapuvat vielä Itämaan tietäjät, pakanakuninkaat lahjoineen kumartamaan Jeesus-lasta. Hekin ovat löytäneet paikalle suuren valon, kirkkaan tähden johdattamina.

Poikalapsen syntymä vaatimattomissa olosuhteissa saa aikaan arvaamattoman suuret mittasuhteet. Koko ympärillä oleva luomakuntaa hiljenee ja kirkkaus loistaa taivaasta.

On ensimmäinen joulu, valon juhla. Jeesus syntyy valoksi pimeään maailmaan. Jumala tulee ihmiseksi Jeesuksessa. Mutta sitä eivät kaikki ymmärrä. Miksi valitaan näin erikoinen tapa? Eikö Jumala olisi voinut tulla koko voimallaan ja koko suuruudellaan ilmoittamaan itsensä. Olisi, mutta eivät silloiset ihmiset, emmekä me olisi sitä kestäneet. Jumalan pyhyys ja meidän syntisyytemme ovat vastakkain. Siksi tarvittiin Jeesus, ihmiseksi tullut Jumala, sovittamaan rikkomuksemme ristin kuolemalla.  Jumalan armo tuli Jeesuksessa todeksi maan päälle.

Armoa, armoa oli reformaation juhlavuotemme teema. Martti Lutherin käynnistämästä uskonpuhdistuksesta tuli kuluneeksi viisisataa vuotta. Itsenäinen Suomi täytti tänä vuonna sata vuotta. Meitä kehotetaan rukoilemaan sen kaupungin puolesta, jossa elämme. Samoin meidän tulee rukoilla siunausta omalle isänmaallemme, satavuotiaalle Suomelle.

(Jesaja 9:1,5)
”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka kuoleman varjon laaksossa asuvat, loistaa kirkkaus. Sillä lapsi on meille syntynyt. Poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas”.

Jumala siunatkoon kansaamme, kaupunkiamme ja perheitämme nyt ja tulevana vuonna!

Kaikkivaltias Jumala,
Anna valon lapsen syntyä sydämiimme.
Synnytä meissä lähimmäisenrakkautta toisiimme ja
iloa ja rauhaa Pyhän Henkesi johtamina jouluna ja vuoden jokaisena päivänä!
Varjele erityisesti heitä,
jotka ovat matkalla jouluna,
pakenevat sodan jaloista
tai elävät rauhattomuuksien keskellä!
Siunaa rakasta kotimaatamme Suomea ja sen kansaa!
Opeta meitä rukoilemaan Sinun tahtoasi tapahtuvaksi elämässämme!

Vesa Tuominen

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa