Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit ovat 18.11.2018. Ennakkoäänestys 6.-10.11. Lue lisää

Sururyhmä

Sururyhmä aloittaa kokoontumiset torstaina 25.10. klo 10 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 24.10. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

L10T-kurssi

Pe 9.- la 10.11. Wanhalla pidettävä L10T-kurssi perustuu  Luukkaan evankeliumin 10. lukuun. Jeesus antoi ohjeita, jotka sopivat myös tähän päivään.

Koulutuksen tavoitteena... Lue lisää

Jaakobin hautausmaan siivoustalkoot

Lauantaina 27.10. Pyhän Jaakobin kirkon hautausmaan siivoustalkoot klo 9 alkaen (Jaakobintie 38). Lue lisää

Työikäisten naisten saunailta

Työikäisten naisten saunailta ti 6.11.  klo 18 Rantalassa. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kymppisynttärit

Kymppisynttärit tänä vuonna 10 vuotta täyttäville ja täyttäneille ke 24.10.
klo 17.30-19.00 Wanhalla. Ilmoittaudu... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 30.10. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 14.11. klo 17.30 Rantalan leirikeskuksessa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarja syksyllä 2018 Paimion seurakunnassa. Luennot ovat torstai-iltaisin, seuraava ilta to 1.11. Illan aiheena.... Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Paimenen palsta

Joh. 7:40–52

Usko ja epäusko

Raamatun tekstimme Johanneksen evankeliumissa seitsemännessä luvussa puhuu profeetasta. Voiko Galileasta tulla mitään hyvää? Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Jeesuksen ajan julkisuuden henkilöt olivat arvostelun alla kuten nykyiset julkisuuden hahmot. Kuka on sinun idolisi ja miksi?

Vietimme sadonkorjuujuhlaa. Kestävyyttä vaaditaan monessa työssä ja uskoa tulevaan. Maanviljelijäväestö on saanut sen kokea. Erityisen vaikea on ollut kulunut satovuosi. Kuivuus on koetellut monin paikoin ja sato on jäänyt jopa alle puoleen normaalista. Voimme vain toivoa parempaa satoa ensi vuodelle.

Raamatun tekstimme puhuu aikansa julkisuuden henkilöistä, profeetoista. Jeesus oli aikansa kiistellyin henkilö. Monia profeettoja oli tullut ennen Häntä, aitoja ja epäaitoja. Jeesukseen sekä uskottiin, Messiaana, Jumalan Poikana, että ei uskottu. Jeesuksen pahimpia vastustajia olivat kirkolliset johtomiehet, Fariseukset ja Kirjanoppineet.  Kiusaus olla vaikutusvaltainen toteutui heissä kirjaimellisesti. He olivat saaneet pitää yllä uskonnollista valtaa. Siitä oli vaikeaa luopua.

Nykypäivänä kilpaillaan suosiosta. On paljon kykyjen etsintäkilpailuja. On Idols-kisaa, on Leijonan luolaa jne. Tämän päivän tähdet ovat helposti entisajan kuuluisuuksia. Juuri ilmestynyt elokuva Olavi Virrasta kuvaa aikansa musiikkimaailman yhtä kuuluisinta ja menestyneintä tähteä. Hänenkin suosionsa sammui ja terveys meni. Kuuluisuus voi vaatia veronsa. Moni eri ammattialan edustaja ryvettyy saa rikostuomion tai menettää luomisvoimansa. Kiintotähtiä on vähän. Heidät kansakunta muistaa ja tallentaa omaan historiaansa. Hekin saavat aika ajoin arvostelua ja ryöpytystä.

Jeesuksen aikalaiset, Fariseukset ja kirjanoppineet, näkivät Hänessä vaarallisen kilpailijan, joka oli raivattava pois tieltä. Nikodeemus, joka oli ylipappien johtaja, muodosti poikkeuksen. Hän oli käynyt Jeesuksen luona yöllä keskustelemassa syvistä hengellisistä asioista. Nikodeemuksella oli valtava halu selvittää elämän tarkoitus.  Hänelle ei riittänyt juutalaisen lain ja perinnäissääntöjen noudattaminen. Nikodeemus oli löytämässä uskon Jeesukseen.

Kansa ei uskonut ja taipui Fariseusten valtaenemmistön kiihotukseen. Jeesukselle kävi ennustusten mukaan. Hänet teloitettiin häpeällisen ristinkuoleman kautta. Mutta Hänen suosionsa ei loppunut kuolemaan vaan jatkuu vielä kaksituhatta vuotta sen jälkeen. Edelleen kuuluu kysymys: uskotko Jeesukseen Jumalan Poikana vai et. Vastaus on kyllä tai ei. Välimuotoja ei ole. Joku viisas sanoi aikanaan: ”Ymmärrän yhä vähemmän Jumalasta mutta tarvitsen Häntä sitäkin enemmän”.

Kaikkien, jotka uskoivat Jeesukseen, elämä muuttui. Löytyi uusi pohja ja perustus vaikeuksienkin keskellä. Vastoinkäymisiltä ei kukaan välty mutta niiden kohtaamiseen saa uuden voiman. Aivan kuten hyvä maa tuottaa suotuisissa olosuhteissa hedelmää Jumalan pyhän Hengen johtama ihminen tuottaa Hengen hedelmää: Rakkautta, iloa, rauhaa, sävyisyyttä…

Jeesus toi maailmaan pelastuksen ja uuden toivon. Hänessä meillä on kaikki mitä tarvitsemme; elämän tarkoitus ja perusta.

Vesa Tuominen

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa