Kirkko avoinna

Tule hiljentymään hetkeksi joulukiireiden keskellä. Kirkko avoinna 10-.11.12. ja 13.-14.12. klo 14-19. Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2018. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 12.12. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarjan viimeinen ilta tiistaina 11.12. Illan aiheena.... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka ke 26.12. TPS-Ässät jääkiekkomatsiin. Lähtö Wanhalta klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 11.12. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Paimenen palsta

Adventti

Joulu lähestyy ja alkaa adventin aika kirkkovuodessa. Kulunut vuosi on ollut valmistautumista uuteen. Paimion seurakunta laajenee käsittäen myös Sauvo-Karunan kirkkoalueen ensi vuoden alusta lähtien.

Vuoden lopulla meillä on tapana miettiä, miten vuosi on mennyt, mitä olemme saaneet aikaan, miltä tulevaisuus näyttää. Itse kullakin nämä seikat riippuvat elämäntilanteestamme ja kokemuksistamme. Joku on tyytyväinen aikaansaannoksiinsa, toinen suree omia virhearviointejaan, kolmannella on huolia taloutensa tai terveytensä suhteen.

Joukossamme on monia nälkäisiä, unohdettuja ja yksinäisiä, oman elämänsä vankilassa olevia henkilöitä. Elämän nälkä ei tyydyttynyt vaikka kuinka sitä etsit. Tai ystäviä on vaikea löytää. Yksinäisyys tuntuu musertavalta. Olet kuin vankilassa koska jotkut asiat sitovat sinua ja estävät elämästä täyttä elämää.

Moni huokaa Jumalan puoleen kokien oman riittämättömyytensä tai vajavaisuutensa. Jumala ei hylkää Hänen puoleensa kääntyvää. Hän kuulee rukouksemme. Rukousvastaukset voivat viipyä, mutta Jumala ei halua jättää meitä yksin, jos Häneen turvaudumme. Kun tunnustamme virheemme ja rikkomuksemme, tulemme valoon, Jumalan eteen, Hän vapauttaa meidät taakoistamme ja syyllisyydestämme. Saamme uuden voiman kohdata vaikeatkin asiat elämässämme. Otamme vastuun omista teoistamme ja tunnustamme ne Jumalalle. Hän antaa meille anteeksi Jeesuksen, Kristuksen sovitustyön, ristinkuoleman tähden.

Raamatun tekstimme kehottaa meitä menemään juuri elämässään epäonnistuneiden tai vaikeuksissa olevien luo. Lähimmäisyys on rinnalla kulkemista, toisen tukemista ja auttamista. Monista autetuista voi tulla huomispäivän auttaja.

Aikojen lopulla me saamme uuden valtakunnan joka ei järky ei hajoa vaan pysyy. Tulemme Jumalan valtakunnan jäseniksi. Jumalan valtakunta ei järky. Sitä eivät finanssikriisit eivätkä sodan uhat horjuta. Jumalan valtakunnassa vallitsee oikeudenmukaisuus ja rauha. Jumalan valtakunta pysyy vaikka maailma hajoaisi. Vastuunkantajia tarvitaan aina.

Seurakunnassa te luottamushenkilöt olette tärkeitä. Kulunut valtuustokausi on ollut hyvä. Työskentely on ollut rakentavaa ja uskallamme katsoa haasteistamme huolimatta rohkeasti tulevaisuuteen. Kiitän teitä valtuutetut hyvästä yhteistyöstä ja tuestanne näiden muutosten keskellä. Kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston lisäksi seurakuntien yhdistymiseen asetettu ohjausryhmä on tehnyt hyvää työtä. Haluan lausua Kiitokset ryhmän jäsenille ja erityiskiitoksen ryhmän sihteerille.

Siunatkoon Kaikkivaltias Jumala tulevan joulun viettomme ja alkavan valtuustokauden vuonna 2019!

Vesa Tuominen

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa