Ps. 23:1

Herra on minun paimeneni, eikä minulta mitään puutu.

 

Matsimatkat

Matsimatka to 14.3. TPS-Saipa jääkiekkomatsiin Turkuuun. Lähtö Wanhalta (Pyölintie 3) klo 17.30. Ilmoittaudu...

  Lue lisää

Pihakerho

Seuraava Pihakerho 2-vuotiaille ja vanhemmille lapsille  Paltan päiväkerhotalon pihassa ke 27.2. klo 9-11. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 27.2. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Hautausmaan kesätyöpaikat

Hautausmaan kesätyöpaikkojen haku käynnissä Paimion, Sauvon ja Karunan hautausmaille yli 17-vuotiaille ajalle touko-lokakuussa 2019 kuukauden mittaisina jaksoina. Kesätyötä haetaan erillisellä lomakkeella... Lue lisää

Kaksi kesätyöntekijää leirikeskukseen

Seurakunta hakee Rantalan leirikeskukseen kahta kesätyöntekijää, joiden tehtäviin kuuluvat mm. ruuanlaittoa, siivousta ja pihatöitä. Lue lisää

Naistenpäivän etkot Mikaelintalolla

Naistenpäivän etkot ti 5.3. klo 18 Mikaelintalolla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Kuorojen kevätkausi

Tule mukaan laulamaan! Seurakunnan kuorojen kevätkausi on alkanut. Kuoroja on seuraavasti: Lue lisää

Muskarit

Muskareissa Paimiossa jokunen paikka vapaana!

  Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta to 20.2. klo 18 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmän seuraava ilta ma 25.2. klo 18 Mikaelintalolla. Toivoa naisille-työ toimii... Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Seurakunta Facebookissa

Paimion seurakunta on nyt myös Facebookissa! Lue lisää

Suruadresseja

Paimion seurakunnalla on myynnissä adresseja. Adresseja on saatavana taloustoimistosta... Lue lisää

Paimenen palsta

 

Pyhän Jaakobin kirkko
90 vuotta

Tuomiorovasti Einar Candolin vihki Jaakobin nykyisen kirkon käyttöön 11.2.1929 juhlallisin menoin. Viksbergin kartanon isäntä maanviljelysneuvos Erik Dahlström tuki kirkon rakentamista huomattavin lahjoituksin.

Pyhä Jaakobin seurakuntayhdistys ry on toiminut yhteistyössä Paimion seurakunnan kanssa kaikki nämä historian yhdeksänkymmentä vuotta. Jaakon päivän aikaan jumalanpalveluksen jälkeen kirkon kokouksen puheenjohtajana toimii edelleen seurakunnan kulloinenkin kirkkoherra.

Perinteiset joulu-aaton hartaudet ja pääsiäisajan kirkot on pidetty vuosittain. Muitakin tilaisuuksia on ollut, kuten kauneimmat joululaulut adventtina ja Pyhän Jaakobin kirkon vaelluksen päätteeksi hartaus kirkossa. Uusimpia tapahtumia on Motoristien kirkkohetki. Sekin on jo pidetty toistakymmentä kertaa.

Jaakobin kirkko on kodikas ja tänne on helppo tulla sanan kuuloon. Jaakobin kirkon väki huolehtii kirkon pihapiiristä esimerkillisesti talkoohengessä ja kantaa vastuun rakennuksen kunnosta seurakunnan osaltaan avustaessa tarvittaessa. Sunnuntaina 10.2 meillä oli juhlamessu, jonka toimittivat yhdistyneen seurakunnan kappalainen Kalle Elonheimo ja kirkkoherra Vesa Tuominen.

Nisu ja luste ovat Raamatun tekstimme aihe. Luste, heinäkasvin erottaminen viljasta sadon alkuvaiheessa oli Jeesuksen aikana vaikeaa. Siksi piti odottaa elonkorjuuseen. Luste koottiin nippuihin ja poltettiin.  Tekstimme tuntuu erikoiselta. Eikö peltomies aina kylvä hyvän siemenen peltoonsa?  Liikkeellä oli myös toisenlainen kylvön siementäjä, joka tahtoi turhentaa hyvän siemenen kylvön; vihollinen, joka sabotoi toisen peltoa. Niin silloin kuin tänäkin päivänä Palestiinan alueella elää paljon viholliskansoja. Niinpä Rooman valtakunnan lakiin oli kirjattu, että rikkaviljan kylväminen kostoksi toisen peltoon oli rangaistava teko.  Ilkivalta oli mahdollista niin Jeesuksen aikana kuin nykyäänkin.

Maanviljelys on kehittynyt. Nykyään laitetaan rikkakasvin torjunta-ainetta, joka hävittää lusteen, juolavehnän. Sadon onnistuminen on nykyään riippuvainen säätiloista. Viljavaa maata seudullamme on. Ympärillämme avautuvat kesällä viljavat vainiot. Koko Paimiossa pellot ovat hyvin hoidettuja; niin myös muualla Suomessa. Jaakobin kirkon pihamaata hoidetaan mallikkaasti. Tällä ei rikkavilja pääse kasvamaan pihamaalla eikä muutoinkaan; niin hyvin kirkkoaluetta hoidetaan.
Nisu ja luste ovat rinnakkain seurakunnassa. Näin puhuu päivän tekstimme. Ne kasvavat rinnakkain ellei pellolle laiteta rikkakasvin torjunta-ainetta. Seurakunnassa nisu tarkoittaa eläviä jäseniä, jotka sitoutuvat ja uskovat aidosti Jumalaan.

Mutta entäs sitten miten on niiden muiden laita? Mikä on lustetta? Voimmeko arvioida toisen uskon määrää? Emme voi, sen tekee vain Jumala ja Hänkin vasta aikojen lopulla viimeisellä tuomiolla. Tekstimme on kehotus kärsivällisyyteen Jumalan valtakunnan toteutumista odottaessa. Jeesus itse kylvi hyvän siemenen. Hän haluaa saattaa työnsä loppuun sinussa ja minussa. Jeesus lahjoitti meille Pyhän Hengen uskoa ylläpitämään ja vahvistamaan. Meidän kristittyjen tulee itse valvoa omaa tilaamme Jumalan edessä ja etsiä totuutta päivittäin Raamattua tutkiskelemalla.

Kirkon tulee sitoutua puhtaaseen oppiin. Ensimmäiset ongelmat alkoivat jo 60-luvulla vain muutama kymmenen vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Väärän opin kylväjiä liikkui julistamassa totuuden vastaisia oppeja. Kun Jeesuksen kahdestatoista apostolista useimmat olivat jo kuolleet marttyyreina vainoissa, monenlaisia harhaoppeja oli vallalla. Eikä tilanne ole muuttunut. Edelleen erilaiset suuntaukset repivät kirkkoa ja Raamattua suhteellistetaan. Oman mielen mukainen oppi kristillisistä totuuksista on vallalla.

Kirkon tunnuksen mukaan uskomme kolmiyhteiseen Jumalaan, Isään, Poikaan Ja Pyhään Henkeen. Raamattu on kirkon, seurakunnan ylin auktoriteetti. Hyvä hedelmä näkyy seurakunnassa, jossa rukoillaan. Siellä Jumalan Pyhä Henki saa vaikuttaa ja luoda uskoa ihmisten sydämiin. Rikkaviljaa syntyy siellä, missä on vihamielisyyttä ja kateutta. Hyvä hedelmä kasvaa siellä, missä on rukousta ja lähimmäisen rakkautta.

Pyhän Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Pyrkikäämme kohti niitä!

 

Vesa Tuominen
kirkkoherra

 

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa
http://www.vesatuominen.net/