Valokuvanäyttely

Valokuvanäyttely Sulo Karjalaisen karhuista Mikaelintalolla arkisin klo 9-15. Lue lisää

Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 23.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 24.6. .... Lue lisää

Kirkko avoinna

Paimion Pyhän Mikaelin kirkko on avoinna ma-pe 1.6.-28.7. klo 12-16. Voit tulla tutustumaan... Lue lisää

Päiväkerhoon ilmoittautuminen päättynyt

Päiväkerhoryhmiin ilmoittautuminen on päättynyt. Pääsikö ilmoittautuminen unohtumaan? Ei hätää! Vapaita paikkoja voit tiedustella.... Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho 14.8. asti maanantaisin lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Kirkkovaellus 25.7.2017

Pyhän Jaakobin kirkkovaellus järjestetään yhdennentoista kerran ti 25.7. Kirkkovaelluksen alkuhartaus on klo 17 Paimion kirkossa. Alkuhartauden jälkeen.... Lue lisää

Suomi 100 -Juhlakonsertti Karunan kirkossa

Suomi 100-juhlakonsertti ti 4.7. Karunan kirkossa. Esiintyjänä Petri Laaksonen. Konsertin järjestää Sauvo-Karunan seurakunta. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Paimenen palsta

Puhe luontoillassa Puhdas luonto itsenäisen Suomen voimavarana 14.6.2016 Paimion kirkkopuistossa.

Tapahtuma oli osa Suomi sata vuotta teemalla järjestettyjä tilaisuuksia.

Ihminen asetettiin viljelemään ja varjelemaan Luojan luomaa luontoa. Puut kasvit, eläimet ihmiset kaikki olemme osa Luojan luomistyötä.

Jumala asetti ihmisen luomakunnan kruunuksi ja hallitsemaan ja vallitsemaan meren kaloja, metsän eläimiä, kaikkea elollista. Ihmisen käsissä luomistyö on kuitenkin pilaantunut. Psalmista kahdeksan luemme ihmisen tehtävän.

”2. Herra meidän Jumalamme kuinka suuri onkaan sinun nimesi maan päällä. Se julistaa sinun taivaallista kirkkauttasi.

3. Lasten ja imeväisten huudot todistavat sinun voimastasi. Ne ovat kilpenä jumalattomia vastaan, ne vaientavat vihamiehen ja kostoa janoavan.

4. Kun minä katselen taivasta sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen

5. Mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen.

6. Sinä teit hänestä lähes seppelolennon, seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella.

7. Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi, asetit kaiken hänen valtaansa:

8. Lampaat ja härät, kaiken karjan, metsän villit eläimet,

9. taivaan linnut ja meren kalat, kaikki vesissä liikkuvat.

10. Herra, meidän Jumalamme, suuri on sinun nimesi kautta koko maailman”.

Kesän ollessa kauneimmillaan saamme nauttia Luojan luomistyöstä. Työ näkyy myös vuodenaikojen vaihtelussa. Joku pitää kesästä, toinen syksystä, kolmas talvesta ja neljäs keväästä ja joku kaikista neljästä vuodenajasta.

Vaalikaamme luontoamme, sillä tehtävämme on suojella luontoa ja kunnioittaa kaikkea elollista. Yhtään puuta tai kasvia emme saisi turhaan poistaa. Puusto luo ilmakehäämme happea ja kasvit yhteyttäessään uutta elämää.

Suomi on noudattanut ilmastosopimusta ja ollut muutoinkin esimerkkinä luonnonsuojelussa. Siunatkoon Kaikkivaltias, Kolmiyhteinen Jumala satavuotiasta Suomeamme, sen kansaa ja luontoa.

Olkoon hän meidän itse kunkin Jumala, joka johtaa meitä Pyhän Henkensä kautta!

Vesa Tuominen

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa