Ps. 23:1

Herra on minun paimeneni, eikä minulta mitään puutu.

 

Kouluikäisten kesäleirit

Varhaisnuorten (7-14 v.) kesäleirit 25.-27.6. Vanu I sekä 27.-30.6. Vanu II Rantalassa.

Päiväleiri 4.-8.6. Wanhalla. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Haastekanpanja Yhteisvastuun hyväksi

Kunnallislehden ja Paimion seurakunnan haastekampanja Yhteisvastuun hyväksi 30.4.2018 asti. Haasta... Lue lisää

Family Action

Family Action pe 27.4. Wanhalla
klo 17.30-19 1.-6. luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen!
Musiikkia, toimintapajoja, välipalapaja, kasvomaalausta...

Tapahtuma on maksuton, välipala 1€ tuotto yhteisvastuulle Lue lisää

Vappumyyjäiset

Vappumyyjäiset pe 27.4. klo 12.30 Wanhalla (Pyölintie 3). Myynnissä simaa, munkkeja... Lue lisää

Kevätlaulajaiset

Kuorojen kevätlaulajaiset ke 2.5. klo 18 Mikaelintalolla (Pyölintie 3). Mukana Sauvo-Karunan Pyhän Klemensin laulajat, Piccolot, Mikaelinkuoro, Ruskakuoro, Mikaela... Lue lisää

Miesten yö

Miesten yö pe 27.4. Turussa. Huippupuhujia, musiikkiryhmä, tarjoilua ym. Ilmoittaudi pikaisesti... Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä (entinen Hanna-piiri) kevätkaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti .15.5. Lue lisää

Peimarin seutu rukoilee

Yhteiskristillinen, yli kuntarajojen ulottuva rukousilta ke 16.5. klo 18.30 Paimion kirkossa. Rukoilemme yhdessä... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut etenevät

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Seurakunta Facebookissa

Paimion seurakunta on nyt myös Facebookissa! Lue lisää

Suruadresseja

Paimion seurakunnalla on myynnissä adresseja. Adresseja on saatavana taloustoimistosta... Lue lisää

Paimenen palsta

Joh. 14: 1-7

Jeesus on tie elämään ja pelastukseen

Tänä päivänä keskustellaan paljon totuudesta. Puhuvatko valtioiden johtajat totta? Kenen syytä ovat salamurhat tai niiden yritykset? Kuka tai ketkä aikaansaavat terrorismia? Totuus on tärkeä asia meille ihmisille. Mutta onko totuuden puhuminen joskus vaikeaa? Lausummeko osatotuuksia, vääristämmekö totuutta tai peräti sorrummeko valehtelemaan?

Valehtelu johtaa lopulta kestämättömään tilanteeseen ihmisen kohdalla. Hän puhuu ristiin asiat ja silloin valhe paljastuu helposti. Jeesus sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Hän puolusti totuutta viimeiseen saakka ja joutui maksamaan siitä kalliin hinnan, oman henkensä. Jeesus ei suostunut mielistelemään fariseuksia ja kirjanoppineita, juutalaisten kirkollisia johtomiehiä, jotka vääristelivät totuutta ja hamusivat valtaa.

Jeesus nähtiin aikansa uskonnollisissa piireissä vaarallisena kilpailijana. Fariseukset ja kirjanoppineet pelkäsivät Jeesuksen syrjäyttävän heidät johtoasemasta. Jeesus pysyi totuudessa eikä kilpaillut maallisesta vallasta, vaikka Hän oli Jumalan lähettämä maailman pelastaja. Jeesus kuoli viattomana meidän pahuutemme tähden häpeällisen ristinkuoleman ja sovitti syntimme.

Juuri siksi Hän on ainoa mahdollisuutemme Jumalan edessä. Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Hänessä löytyi elämä, iankaikkinen elämä ja Hän lupasi elämän heille, jotka pysyvät totuudessa, Hänen sanassaan. Hyvin pian Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen Hänen opetuslapsensa huomasivat olevansa muukalaisia tässä maailmassa. Maailman totuus oli ja on toinen kuin taivaallinen totuus. Jeesus sanoi oppilaidensa olevan maailmassa mutta ei maailmasta. Tämän maailman totuus sotii hengellistä totuutta vastaan.

Pyhämme aihe on Jumalan kansan koti-ikävä. Meillä voi olla koti-ikävä. Koti-ikävää on monenlaista. Me, jotka olemme sulkeneet lapsuudenkotimme oven ja muuttaneet muualle, saatamme kaivata takaisin syntymäseudullemme. Ulkomailla työskentelevät saattavat kaivata kotimaahansa. Ikävän tunne voi syntyä myös kodin hajoamisesta, ongelmista kotona tai läheisen perheenjäsenen kuolemasta johtuen. Ikävä voi olla myös selittämätön, ilman näkyvää syytä syntynyt kaipaus näennäisesti onnellisissakin olosuhteissa.

Erkki Jokinen toteaa kirjassaan, Muukalainen: ”Omat paikat, joihin liittyy minuuden rakentuminen ja kotona olemisen tuntu, antavat ihmiselle suojaa ja voimia kohdata elämää uhkaavat tilanteet. Vailla omaa paikkaa ihminen on vaarassa kadottaa itsekunnioituksensa ja minuutensa”.
Kodittomuutta voi kokea monella tavalla. Juurettomuutta aiheuttaa ihmiselle ulkopuolisuuden tunne. Useimmat kaipaavat yhteisöllisyyttä, ryhmän, johon liittyä tai läheisten joukon, johon kuulua. Yksinäinen kokee olevansa syrjässä. Vain toinen ihminen voi rikkoa tämän kosmisen yksinäisyyden.  Jatkuva yksinäisyyden kokemus muodostuu ihmiselle suureksi taakaksi.

Jumalan uskovalla on ikävä täydelliseen olotilaan, välittömään yhteyteen Jumalan kanssa, sillä maanpäällinen elämä parhaimmillaankin sisältää toisinaan huolta ja murhetta, kärsimystä, epätäydellisyyttä. Jeesus ei luvannut poistaa seuraajiensa ongelmia. Hän ei luvannut helppoa elämää. Mutta Jeesus lupasi Jumalan Pyhän Hengen puolustamaan seuraajiansa. Jos maailmassa onkin ahdistus, on Jumalassa turva ja puolustus. Emme koskaan ole täysin yksin kun turvaamme Jumalaan; emme ole yksin, tuntui miltä tuntui.

Elämä on täynnä ratkaisuja ja valintoja. Meidän on valittava oikean ja väärän välillä. Joskus valinta tuntuu vaikealta. Jeesus kehotti turvautumaan rukoukseen valintojen edessä. Jumala on luvannut kuulla meitä ja Pyhän Henkensä kautta johdattaa oikeisiin valintoihin ja ratkaisuihin.

Tie johtaa aina jonnekin. Ilman karttaa tai opasteita voit valita väärän suunnan tienristeyksessä. Uudessa Testamentissa tie-sana esiintyy satoja kertoja, Vanhassa Testamentissakin lähes sata kertaa. Raamatussa puhutaan oikean tien valitsemisesta. Tiellä tarkoitetaan Raamatussa kuvainnollisesti ihmisen elintapoja. Voit joutua monille harhapoluille elämässäsi, jos kuljet ilman Jumalan johdatusta. Jeesuksen viitoittama tie johtaa oikeaan päämäärään. Kuljet oikealla tiellä ja oikeaan päämäärään kun otat vastaan Jeesuksen sovitustyön, ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tuoman armon ja pelastuksen ja rukoilet johdatusta päivittäin elämääsi. Se on elämään johtava tie.

Amerikkalaisen tietyömaan valmistuttua kyltissä luki: ”Rakennustyö päättynyt. Kiitos kärsivällisyydestänne”.  Me olemme Jumalan rakennustyömaa läpi elämämme. Hän tekee meistä valmiita luomuksia taivasta varten kun annamme siihen luvan!

 

Vesa Tuominen
kirkkoherra

 

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa
http://www.vesatuominen.net/