Juhannus

Juhannuksen kirkkotilaisuudet: juhannusaattona, pe 22.6. sanajumalanpalvelus ja juhannusjuhla klo 19 Karunan kirkolla, bussikuljetus. Juhannuspäivänä, la 23.6. .... Lue lisää

Kesämusiikkia

Kesämusiikkia ke 27.6. klo 13 Paimion kirkossa. Esiintyjinä Maria Sapelkina ja Petri Kopponen. Lue lisää

Hoitohautojen kesäkukitus

Hoitohautojen kesäkukitus on aloitettu tiistaina 5.6. Pyydämme ystävällisesti omaisia...  Lue lisää

Pihakerho lapsiperheille

Omatoiminen pihakerho maanantaisin 13.8. asti lapsiperheille  klo 10-12 Paltan kerhotalon leikkipihalla (Paltantie 4). Pihakerhossa mahdollisuus... Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Paimenen palsta

Luukas 11:5-15

Kuka kolkuttaa ovellesi

Oletko joskus halunnut jotain oikein paljon? Kauanko sinulla meni tavoitteesi saavuttamiseen? Tuliko tavoitteesi helpolla vai teitkö paljon töitä sen eteen?
Väitän, että mitä kauemmin tavoitteesi saavuttaminen kesti ja mitä suuremmat olivat ponnistelusi, sitä suuremman arvon osasit antaa sille!

Elämässämme tavoittelemme tärkeitä ja vähemmän tärkeitä asioita. Jotkut tavoittelemistamme asioista ovat aika toissijaisia, suorastaan turhia. Mutta jos listaisit itsellesi tärkeät asiat, niin mitä ne olisivat. Tulisiko luetteloon menestys, rikastuminen, työura, ystävät, läheinen parisuhde, terveys…

Jos menestyt opiskelussasi ja työssäsi, voit olla tyytyväinen. Jos sinulla on paljon rahaa, voit tehdä monia asioita. Jos olet terve, voit nauttia elämästä monin tavoin. Nämä kaikki edellä luetellut asiat voivat olla merkityksellisiä, mutta jos sinulla ei ole yhtään ystävää, ei ketään läheistä, niin kenen kanssa jaat menestyksesi, rikkautesi tai kenelle kerrot voivasi hyvin.

Yksinäiseksi itsensä tunteva kokee olevansa eristetty. Hän kokee olevansa ulkopuolinen ja pohtii ihmisarvoansa, kun kukaan ei ole kiinnostunut hänestä. Miten moni kokee olevansa yksinäinen tänä päivänä? Kenties liian moni. Matka ihmissydämestä toiseen voi olla äärettömän pitkä. Äidin sydän tuntee ja kuulee. Äitienpäivänä muistamme omia äitejämme ja kiitämme heitä kärsivällisyydestä. He ovat avanneet meille paljon mahdollisuuksia, avanneet ovia tulevaan.

Ovet johtavat aina jonnekin. Ovi kuvataan Pyhässä Raamatussa portiksi muutokseen. Hyvin kauan sitten eräänä iltana ovelleni kolkutti ihminen, jonka hätä oli suuri. Avasin oven, pyysin hänet sisään ja kuuntelin häntä, yritin ymmärtää parhaani mukaan. Kun hän lähti, olin epävarma, jaksaisiko hän eteenpäin. Vuosien päästä hän otti yhteyttä ja kertoi keskustelun auttaneen.  Tuntui hyvältä, että olin avannut oven, ainakin yrittänyt kuunnella. Hänelle kohtaaminen merkitsi paljon.

Kuka kolkuttaa sinun ovellesi? Kuka odottaa sinun kuuntelevan edes hetken? Sinä olet tärkeä jollekin toiselle. Arvosta itseäsi ja jaa se arvokas, mikä sinulla on toiselle. Et voi etukäteen tietää, miten tärkeää oli antaa edes pieni hetki toiselle. Siinä hetkessä toimivat elämää suuremmat voimat. Sen hetken voi kruunata rukous, vaikkapa vain hiljainen huokaus Jumalan puoleen. Suurempaa asiaa ei ole kuin että antaa itsensä ja aikansa toiselle, vaikkapa vain pieneksi hetkeksi.

Moni kolkuttaa elämässään mutta väärille oville. Olemme rauhaton, pakkomielteinen yhteiskunta. Keräämme materiaalia ja hamuamme valtaa ja asemaa. Todellinen rauha löytyy muualta. Rauhan antaja on Jeesus, Kristus! Kun Hän kolkuttaa, avaa sydämesi ovi. Avautuessasi löydät elämän ja tarkoituksen.

Raamatun tekstimme kuvaa poikaa, joka pyytää isältänsä kalaa. Eihän isä anna pojalleen mitään pahaa saati sitten käärmettä vaan hän antaa kalan kuten tekstimme kuvaa. Kala kuvaa uskoa Jumalaan. Käärme oli se, joka vietteli Eevan paratiisista, Jumalan yhteydestä. Ei isä myöskään anna pojalleen skorpionia kun tämä pyytää munaa. Muna ilmaisee toivoa. Skorpioni on toivon vastakohta, koska sen takana on pistos. Meillä on uskossa toivo Jumalaan ja hänen pelastukseensa.

Jumala, meidän Isämme antaa meille vain hyviä lahjoja. Hän antaa meille parhaimman lahjansa, Pyhän Hengen, kun me sitä Häneltä pyydämme. Jumala toimii rukouksemme kautta. Pyhä Henki ohjaa rukoustamme ja rukoilee puolestamme vahvistaen uskoamme. Jumalan Pyhää Henkeä rukoili kuningas Daavid. Hän oli langennut ja tarvitsi anteeksiantoa. Daavid tiesi, että ilman Pyhää henkeä hän ei tulisi toimeen. Tämä tosiasia piti hänet nöyränä Jumalan edessä. Nöyränä rukous Jumalan Pyhässä Hengessä on pitänyt monet Jumalan miehet ja naiset, jotka ovat kääntyneet Hänen puoleensa. He ovat tehneet Jumalan Hengessä suuria tekoja.

Luota siis Jumalaan ja pyydä Hänen johdatustaan elämääsi!

Vesa Tuominen

Kirkkoherran kotisivut osoitteessa