Kirkko avoinna

Tule hiljentymään hetkeksi joulukiireiden keskellä. Kirkko avoinna 10-.11.12. ja 13.-14.12. klo 14-19. Lue lisää

Kauneimmat Joululaulut

Katso täältä Paimion seurakunnan Kauneimmat joululaulutilaisuudet jouluna 2018. Lue lisää

Perheillat

Seuraava perheilta ke 12.12. klo 17.30 Paltan kerhtotalossa. Tervetuloa sillä kokoonpanolla, joka teille parhaiten sopii! Ilmoittaudu... Lue lisää

Raamattuluentosarja

Raamattuluentosarjan viimeinen ilta tiistaina 11.12. Illan aiheena.... Lue lisää

Matsimatkat

Matsimatka ke 26.12. TPS-Ässät jääkiekkomatsiin. Lähtö Wanhalta klo 17.30. Ilmoittaudu...

Lue lisää

Seurakuntavaalien tulos

Seurakuntavaalien tulos on selvillä! Vaaleissa valittiin 27 jäsentä kirkkovaltuustoon. Lue lisää

Toivoa naisille -rukousryhmä

Toivoa naisille -rukousryhmä  syyskaudella 2018 Mikaelintalolla joka toinen tiistai klo 18. Seuraava ilta ti 11.12. Lue lisää

Stipendejä toisen asteen koulutukseen

Paimion seurakunnan hallinnoima Merivuoren rahasto myöntää stipendejä vähävaraisten paimiolaisperheiden nuorille toisen asteen koulutuksesta aiheutuvien kulujen kattamiseen vuosien 2018 – 2021 aikana. Lue lisää

Yhdistymisneuvottelut päätökseen

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan yhdistymisneuvottelut ovat edenneet. Lue lisää

Muistotilaisuus

Muistotilaisuus on vapaamuotoinen, omaisten suunnitelman mukaisesti etenevä tilaisuus, jossa muistellaan poismennyttä. Muistotilaisuus voidaan järjestää vainajan kotona, seurakunnan tiloissa tai muissa tiloissa.

Usein hautaan siunaamisen jälkeen omaiset ja ystävät kokoontuvat muistotilaisuuteen. Pappi ja kanttori osallistuvat muistotilaisuuteen, mikäli omaiset näin haluavat.

Yleensä joku omaisista esittää kirkossa tai haudalla kutsun muistotilaisuuteen. Siitä voidaan ilmoittaa myös käsiohjelmassa, sanomalehden kuolinilmoituksen yhteydessä tai henkilökohtaisesti etukäteen. Muistotilaisuus on yksityistilaisuus.

Muistotilaisuudessa sukulaisilla ja ystävillä on mahdollisuus muistella vainajaa, ilmaista kiitollisuutta yhteisestä ajasta hänen kanssaan ja lohduttaa toisiaan surussa.

Muistotilaisuuden sisältö

Muistotilaisuuden viettämiseen ei ole virallista kaavaa. Paikallisilla tavoilla ja perinteillä voi olla oma vaikutuksensa muistotilaisuuden luonteeseen. Yleensä omaiset järjestävät sen vainajan toiveita ja elämäntapaa kunnioittaen. Tilaisuuden ohjelma voi rakentua muistosanojen, pyydettyjen puheenvuorojen, virsien ja muun musiikin varaan. Myös vapaalle sanalle on hyvä tarjota mahdollisuus. Papilla ja kanttorilla on kokemusta muistotilaisuuksista, joten heiltä voi kysyä erilaisista käytännöistä. Pappi voi pyydettäessä toimia muistotilaisuuden ohjaajana. kanttori voi puolestaan pyydettäessä huolehtia muistotilaisuuden musiikista.

Tarjoilut

Muistotilaisuudessa on usein kahvi- tai ruokatarjoilu. Koska Paimion seurakunnalla ei ole tarjota pitopalvelua, omaisten on sovittava tarjoiluista alan yrittäjän kanssa. Pitopalvelun on oltava yhteydessä seurakunnan emäntään ennen muistotilaisuutta, jotta he voivat sopia käytännön asioista.

Adressien lukeminen

Muistoilaisuudessa on usein tapana lukea myös saapuneet adressit. Lukija kannattaa sopia etukäteen. Adressit on hyvä ottaa valmiiksi pois kuoristaan ja avata ne oikeasta kohdasta ennen lukemishetkeä. Lukijan on hyvä tutustua adressien teksteihin ennakolta esimerkiksi mahdollisten vaikeiden nimien takia. Lukija ei mainitse vainajan nimeä jokaisen adressin kohdalla, ainoastaan ensimmäisen. Adressien lukemisen voi jättää kokonaan poiskin.

Muistopöytä

Muistotilaisuutta varten voidaan laittaa esille muistopöytä. Pöydälle laitetaan valkea liina, kynttilöitä, vainajan kuva ja kukkia.

Seurakunnan tilavuokrat