Muskarit

Muskarit tiistaisin 5.9. alkaen Wanhalla! Ilmoittautuminen keskiviikkona 16.8. klo 9.30 alkaen... Lue lisää

Ekaluokkalaisten kouluun siunaaminen

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle perhekirkossa su 20.8. klo 10 Paimion kirkossa. Ekaluokkalaiset kutsutaan... Lue lisää

70 ja 75 vuotiaiden ilmoittautuminen juhlaan

Kotiseurakuntasi kutsuu Sinut tänä vuonna 70 tai 75 vuotta täyttävä/täyttänyt yhteiseen juhlaan sunnuntaina 10.9.. Ilmoittautuminen... Lue lisää

Motoristien kirkkohetki

Motoristien kirkkohetki su 3.9. klo 14 Pyhän Jaakobin kirkossa (Jaakobintie 38, Paimio). Ohjelmassa... Lue lisää

Kuorojen syyskausi

Seurakunnan kuorot aloittavat syyskautensa! Syksyn ensimmäiset harjoitukset ovat keskiviikkona 6.9. ja torstaina 7.9. Kuoroja on... Lue lisää

Kouluikäisten kerhot

Kouluikäisten kerhot alkavat 12.9. alkaen. Tsekkaa kerhot, valitse omasi ja ilmoittaudu!

Lue lisää

Retki Turun Merimieskirkolle

maanantaina 11.9. Ilmoittautuminen.... Lue lisää

Hautausmaalle työntekijää

Paimion seurakunta etsii työntekijää hautausmaalle ajalle syyskuu - lokakuu 2017. Lue lisää

Matalan kynnyksen kirkkoillat

Suositut kirkkoillat jatkuvat syksylllä! Syksyn ensimmäinen ilta on su 10.9. klo 16 Paimion kirkossa. Illan aiheena on.... Lue lisää

Yhteisvastuu 2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Keräys käynnistyi  tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.2.2017. Yhteisvastuuvaroin autetaan... Lue lisää

Seurakunnan postiosoite muuttunut

Paimion seurakunnan postiosoite on muuttunut. Lue lisää

Muistotilaisuus

Muistotilaisuus on vapaamuotoinen, omaisten suunnitelman mukaisesti etenevä tilaisuus, jossa muistellaan poismennyttä. Muistotilaisuus voidaan järjestää vainajan kotona, seurakunnan tiloissa tai muissa tiloissa.

Usein hautaan siunaamisen jälkeen omaiset ja ystävät kokoontuvat muistotilaisuuteen. Pappi ja kanttori osallistuvat muistotilaisuuteen, mikäli omaiset näin haluavat.

Yleensä joku omaisista esittää kirkossa tai haudalla kutsun muistotilaisuuteen. Siitä voidaan ilmoittaa myös käsiohjelmassa, sanomalehden kuolinilmoituksen yhteydessä tai henkilökohtaisesti etukäteen. Muistotilaisuus on yksityistilaisuus.

Muistotilaisuudessa sukulaisilla ja ystävillä on mahdollisuus muistella vainajaa, ilmaista kiitollisuutta yhteisestä ajasta hänen kanssaan ja lohduttaa toisiaan surussa.

Muistotilaisuuden sisältö

Muistotilaisuuden viettämiseen ei ole virallista kaavaa. Paikallisilla tavoilla ja perinteillä voi olla oma vaikutuksensa muistotilaisuuden luonteeseen. Yleensä omaiset järjestävät sen vainajan toiveita ja elämäntapaa kunnioittaen. Tilaisuuden ohjelma voi rakentua muistosanojen, pyydettyjen puheenvuorojen, virsien ja muun musiikin varaan. Myös vapaalle sanalle on hyvä tarjota mahdollisuus. Papilla ja kanttorilla on kokemusta muistotilaisuuksista, joten heiltä voi kysyä erilaisista käytännöistä. Pappi voi pyydettäessä toimia muistotilaisuuden ohjaajana. kanttori voi puolestaan pyydettäessä huolehtia muistotilaisuuden musiikista.

Tarjoilut

Muistotilaisuudessa on usein kahvi- tai ruokatarjoilu. Koska Paimion seurakunnalla ei ole tarjota pitopalvelua, omaisten on sovittava tarjoiluista alan yrittäjän kanssa. Pitopalvelun on oltava yhteydessä seurakunnan emäntään ennen muistotilaisuutta, jotta he voivat sopia käytännön asioista.

Adressien lukeminen

Muistoilaisuudessa on usein tapana lukea myös saapuneet adressit. Lukija kannattaa sopia etukäteen. Adressit on hyvä ottaa valmiiksi pois kuoristaan ja avata ne oikeasta kohdasta ennen lukemishetkeä. Lukijan on hyvä tutustua adressien teksteihin ennakolta esimerkiksi mahdollisten vaikeiden nimien takia. Lukija ei mainitse vainajan nimeä jokaisen adressin kohdalla, ainoastaan ensimmäisen. Adressien lukemisen voi jättää kokonaan poiskin.

Muistopöytä

Muistotilaisuutta varten voidaan laittaa esille muistopöytä. Pöydälle laitetaan valkea liina, kynttilöitä, vainajan kuva ja kukkia.

Seurakunnan tilavuokrat